Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Karognesējs Rudavs: "Jaunatnes olimpiskās spēles ir mana šī brīža virsotne"

Ints Megnis
Ints Megnis

Karognesējs Rudavs: "Jaunatnes olimpiskās spēles ir mana šī brīža virsotne"
Didzis Rudavs. Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja

Dalība jaunatnes olimpiskajās spēlēs ir virsotne, ko sportisti var sasniegt pirms pilngadības vecuma, uzskata talantīgais peldētājs Didzis Rudavs, kuru ceturtdien nosauca par Latvijas karognesēju oktobrī Buenosairesā gaidāmo III pasaules jaunatnes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.

Rudavs šogad jūnijā izcīnīja otro vietu Eiropas junioru čempionāta 50 metru brasa distancē un arī Buenosairesā būs reāls pretendents uz augstām vietām.

"Neko daudz par jaunatnes olimpiskajām spēlēm neesmu dzirdējis. Redzēju normatīvus, galvā nodomāju, ka varētu tos izpildīt un bija maza cerība, ka aizbraukšu tur. Kad sāku trenēties vairāk, izcīnīju lielākus titulus, sapratu, ka ir iespējas tikt. Jaunatnes olimpiskās spēles ir mana šī brīža spēju galotne - nākamās jau ir lielās olimpiskās spēles," ceturtdien žurnālistiem teica peldētājs, kurš par sev uzticēto godu nest karogu uzzinājis vien olimpiešu prezentācijas pasākumā. "Nebiju gatavs, biju ļoti pārsteigts, kad mani nosauca, tas ir liels pagodinājums. Nesot karogu, iešu ar staltu muguru, vicināšu karogu cik augstu vien varu, lai visi redz."

Kā savu mērķi Buenosairesā Rudavs nosauca personīgā laika uzlabošanu. "Mēģināšu tikt finālā."

"Peldot Eiropas junioru čempionātā, zināju, ka pieteikumā esmu piektais pēc laika. Priekšsacīkstes pārvarēju kā sestais, bet pusfinālā biju jau otrais. Tad sapratu, ka varu cerēt uz medaļu, bet pirms tam gan necerēju uz tik augstu vietu," atcerējās peldētājs, kurš ikdienā mācās 11. klasē Jelgavas Spīdolas ģimnāzijā. "Nākotnē ceru tikt uz olimpiskajām spēlēm un tur startēt. Lai to paveiktu, smagi jāstrādā, varbūt jāizskata iespējas mācīties ārzemēs. Citiem elki peldēšanā ir favorīti, bet man tāds ir Koudijs Millers."

Rudavs slavēja citu jaunatnes olimpisko spēļu dalībnieci peldēšanā Ievu Maļuku, kura šogad jau labojusi daudzus Latvijas rekordus. "Ieva ir ļoti talantīgs cilvēks, mamma bijusi olimpiete. Viņas rezultāti ir īpaši. Viņa ir ļoti strādīga, čakla. Liels respekts pret viņu."

Sacensības Buenosairesā notiks no 6. līdz 18. oktobrim, pulcējot jauniešus no visas pasaules. Latvijas komandu pārstāvēs 19 sportisti deviņos sporta veidos.