Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Lohte par melošanu zādzības skandālā diskvalificēts uz 10 mēnešiem

Agris Suveizda

Lohte par melošanu zādzības skandālā diskvalificēts uz 10 mēnešiem
Raiens Lohte ar 12 olimpiskajām medaļām (sešām zelta, trim sudraba, trim bronzas) ir otrais titulētākais peldētājs aiz Maikla Felpsa
Foto: AP/Scanpix

ASV Olimpiskā komiteja un ASV Peldēšanas federācija paziņojušas spriedumu četru amerikāņu peldētāju skandāla lietā. Bargākās disciplinārās sankcijas saņēma šā kvarteta pazīstamākais peldētājs Raiens Lohte, kurš diskvalificēts uz desmit mēnešiem.

Visiem četriem skandālā iesaistītajiem peldētājiem pienākas diskvalifikācija. Gunnars Bencs, Džeks Kongers un Džeimss Feigens sodīti ar četru mēnešu diskvalifikāciju, savukārt Raiens Lohte ne pašmāju, ne starptautiskās sacensībās nedrīkstēs piedalīties pat desmit mēnešus. Sākumā nosauktā trio diskvalifikācija būs spēkā līdz šā gada 31. decembrim, savukārt Lohtes diskvalifikācija – līdz nākamā gada 30. jūnijam. Tādējādi titulētajam Lohtem ies secen nākamā gada jūlijā gaidāmais pasaules čempionāts Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, jo nacionālā kvalifikācija notiks Lohtes diskvalifikācijas laikā.

Visi četri sportisti savas diskvalifikācijas laikā nesaņems mēneša stipendiju ne no ASV Peldēšanas federācijas, ne ASV Olimpiskās komitejas, kā arī viņiem nebūs pieejas ASV Olimpiskās komitejas treniņu centriem vai citiem komitejas infrastruktūras objektiem. Viņiem arī liegta viesošanās Baltajā namā kopā ar peldēšanas izlasi, kā arī liegta ieeja 2016. gada ASV peldēšanas balvu pasniegšanas ceremonijā.

Papildu nosauktajām sankcijām kvarteta jaunākajam dalībniekam Bencam, kuram janvārī apritēja 20 gadi, ir piespriestas desmit stundas sabiedriskā darba. Iemesls – ASV olimpiskā ciemata komandantstundas pārkāpšana, kas attiecas uz sportistiem, kuri jaunāki par 21 gadu. Savukārt Lohtem piespriestas 20 stundas sabiedriskā darba, un viņam tiek atņemtas visas Riodežaneiro olimpisko spēļu laikā nopelnītās ASV Olimpiskās komitejas un ASV Peldēšanas federācijas prēmijas. Precīzāk – 100 tūkstoši ASV dolāru, ko Lohte nopelnīja par zeltu 4x200 metru stafetē brīvajā stilā. 25 tūkstošu prēmija par zelta medaļu pienācās no ASV Olimpiskās komitejas, bet vēl 75 tūkstoši – no ASV Peldēšanas federācijas.

Atgādinām, ka minētie četri peldētāji pēc sacensībām atzīmēja savu olimpisko startu beigas un Lohte vēlāk publiski apgalvoja, ka viņu taksometru atpakaļceļā uz olimpisko ciematu apturēja un viņus aplaupīja vīrieši ar policista žetoniem, piedraudot ar ieroci un pieliekot Lohtem to pie deniņiem. Brazīlijas varas iestādes šo versiju gan, maigi izsakoties, apšaubīja, turklāt to rīcībā nokļuva video ieraksts, kurā redzams, kā peldētāji tajā pašā vakarā ālējušies kādā benzīntankā, izlauzuši tualetes durvis un saķērušies ar benzīntanka apsargu.

Izmantotie resursi:
USA Swimming - U.S. Olympic Committee and USA...

  +2 [+] [-]

, 2016-09-09 12:50, pirms 8 gadiem
Ļoti ļoti dārgi samaksāja par savu stulbumu, turklāt no Lohtes aizgāja vairāki reklāmas devēji un tur summas laikam milijonos.
Atceros, ka tepat rakstīja par kādu krievu mma sportistu, kurš lidmašīnā iedevis pa seju visiem, kas nepatika, sadzēries, veikta piespiedu nosēšanās un ar to arī viss apklusa.........
Te jums atšķirība vērtībās, ko piekopj valstis

  -1 [+] [-]

, 2016-09-09 13:49, pirms 8 gadiem
SPĒCĪGI, noteikumi un likumi vismaz šajā ziņā ASV nav apejami!
Labi ka Felpss neālējās viņam tas būtu izmaksājis maigi sakot dārgāk.

p.s. pēc raksta var saprast ka 25tk maksā baltais nams un 75tk vēl asiciācija tas jau izklausas nopietni!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-09 17:22, pirms 8 gadiem
Galdnieks Otiņš rakstīja: mili-jons? Tad jau ir arī maksi-jons?
ko var gribēt no 20 gadīga pamatskolnieka?

     [+] [-]

, 2016-09-09 17:23, pirms 8 gadiem
ASV likumdošana.. anektdotes beigas..