Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

LOK ievieš jaunu kārtību olimpiskās delegācijas sastāva veidošanā

LOK ievieš jaunu kārtību olimpiskās delegācijas sastāva veidošanā
Kaspars Pone
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja š.g. 7.februāra sēdē noteikusi jaunu kārtību Latvijas Olimpiskās delegācijas veidošanā, vienlaikus nosakot Olimpisko sporta veidu federāciju prezidentu statusu un klātbūtni Olimpisko spēļu norises vietā.

LOK Izpildkomiteja noteikusi, ka sākot ar 2018.gada Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, Latvijas Olimpiskajā komandā tiks iekļauti vienīgi sporta federāciju ieteikti treneri, medicīnas personāls, tehniķi, mehāniķi, administratīvais personāls, kuri tieši un nepastarpināti pilda sportistu atbalsta funkcijas. Minētais lēmums pieņemts, izanalizējot un apkopojot vairāku kaimiņvalstu Olimpisko komiteju pieredzi.

Savukārt Latvijas Olimpisko sporta veidu federāciju vadībai, LOK Izpildkomiteja ir ieteikusi savlaicīgi noteiktā kārtībā, iesniegt pieprasījumu akreditācijas saņemšanai federācijas vadītājiem attiecīgajā starptautiskajā sporta veidu federācijā.

Ja starptautiskās federācijas akreditācija tiek saņemta, tad nepieciešamības gadījumā LOK Izpildkomitejai ir tiesības iekļaut sporta federācijas vadītājus Latvijas delegācijas sastāvā, sedzot transporta, ceļojuma apdrošināšanas un izmitināšanas izdevumus ārpus Olimpiskā ciemata, kā arī noteiktā kārtībā izsniedzot Olimpiskās komandas ekipējuma reprezentācijas komplektu.

Akreditācijas atteikuma gadījumā, personām tiks izsniegts Olimpiskās komandas ekipējuma reprezentācijas komplekts, neparedzot citu izdevumu kompensāciju.

Līdz Olimpisko spēļu atklāšanai LOK oficiālajā mājaslapā internetā Olimpiade.lv, tiks publicēts pilns Latvijas Olimpiskās delegācijas, oficiālo amatpersonu un ielūgto viesu sastāvs, norādot visus izdevumus, ko paredzēts segt no LOK budžeta.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Mālmeisters
LOK preses sekretārs


, 2017-02-08 14:44, pirms 7 gadiem
Gandrīz pieņemami....ir ok
, 2017-02-08 15:21, pirms 7 gadiem
Federācijas vadības darboņi tiks veikli noformēti kā administratīvais personāls (kura sastāvu iesaka pati federācija) un viss čiki
, 2017-02-08 16:41, pirms 7 gadiem
Viss tik izplūdis šai ziņojumā, ka atstāj iespēju braukt jebkuram sporta funkcionārām un justies tur piederīgam būt.
, 2017-02-08 16:42, pirms 7 gadiem
Tiešām nesaprotu, ko olimpiādēs meklē "mazo" sporta veida federāciju vadoņi. Viens sportists ticis uz olimpiādi, viņam līdzi brauc treneris (lielākoties tas ir normāli) un ļoti bieži - federācijas prezidents. Ko viņš tur dara? Psihologs, komandieris vai varbūt seksuāla veida mierinātājs?
Piemērs nepieciešams? Lūdzu, Rio. Olimpiskajā šaušanā Latviju pārstāvēja viens šāvējs, un nebūt ne Kuzmina tipa zvaigzne, bet tāds, kas labākajā gadījumā var cerēt uz otrā desmita beigām. Toties uz Rio brauca arī treneris (pieņemsim, ka normāli, lai gan kaut kā neatceros, ka, piemēram, tam pašam Afanasijam līdzi braukātu treneris) un šaušanas federācijas prezidents, pie reizes arī deputāts un erzacģenerālis Krēsliņš. Krēsliņa brauciens un uzturēšanās 100% tika segta no valsts kabatas. Kas ir Krēsliņš - vietējas nozīmes robins huds? Ceru, ka no 25 m viņš ar savu mīļo makarovu var vēl trāpīt tualetes poda vākā...
, 2017-02-08 17:00, pirms 7 gadiem
Godīgi sakot nožēlojami. Kāpēc federācijas vadītājs nedrīkst braukt? Kāpēc viņam jādzīvo ārpus ciemata? Kas viņš kautkāds spitālīgais vai? Sporta veida federāciju vadītāji ir daudz paveikuši, lai mums vispār būtu, ko vest uz olimpiskajām spēlēm.
, 2017-02-08 17:09, pirms 7 gadiem
Ko te ļurinat nezinot reālo situāciju.Parasti uz OS lido otra lidmasīna ar klauniem,kur visi saģērbti Latvijas tērpos,tāpēc jau visiem nepietiek.Domāju,ka nekas nemainīsies!
, 2017-02-08 19:02, pirms 7 gadiem
Ir jau ļooti grūti izvērtēt federāciju prezidentu dalību....viens Rio priecāsies ar mulatēm uz valsts rēķina, bet cits neformāli tiksies ar citu valstu sava sporta federāciju prezidentiem un sarunās iespēju Latvijā organizēt kādu Eiropas čempi jauniešiem...bet trešais gan pie mulatēm, gan čempi sarunās...
Nu, kurš to var izvērtēt?
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
"Rīdzene" DSN komanda. Foto: LPF.

LČ peldēšanā junioriem labots rekords, Ozolai 5 zelti, Deičmanim un Čurgelim pa četriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas U20 čempionātā RBJSS Rīdzene dāmu kvartets labojis nacionālo rekordu 4x50m brīvā stila stafetē, tikmēr komandu ieskaitē uzvaras laurus plūca RBJSS Rīdzene Daugavas SN komanda, kura tādejādi ir triumfējusi visos trijos šīs sezonas vecuma posmu čempionātos. Savukārt ar zelta medaļu klāstu izcēlās rīdziniece Patrīcija Elizabete Ozola, kā arī jelgavnieks Nikolass Deičmans un daugavpilietis Valērijs Čurgelis.
Džozefs Skūlings. Foto: Olympics

Singapūras vienīgais olimpiskais čempions Skūlings beidz sportista karjeru

LETA--AFP. Peldētājs Džozefs Skūlings, kurš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016.gadā pārspēja ASV peldēšanas sporta leģendu Maiklu Felpsu, kļūstot par Singapūras pirmo un vienīgo olimpisko čempionu, otrdien sociālajos tīklos paziņoja, ka beidz profesionāla sportista karjeru.