Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Felpss diskvalificēts uz pusgadu un nepiedalīsies pasaules čempionātā

Felpss diskvalificēts uz pusgadu un nepiedalīsies pasaules čempionātā
Maikls Felpss
Foto: AFP/Scanpix

Slavenais ASV peldētājs un 18 olimpisko zelta medaļu ieguvējs Maikls Felpss diskvalificēts uz sešiem mēnešiem par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā.

Maikls Felpss tika arestēts 30. septembrī par automašīnas vadīšanu dzērumā un atļautā ātruma teju divkāršu pārsniegšanu (pilsētas ielās viņš traucās ar ātrumu 135 km/h ). Peldētājs vēlāk publiski atvainojās par savu rīcību, taču tas nemainīja faktu, ka viņam novembrī būs jāstājas tiesas priekšā.

Felpss arī paziņoja, ka uz nekonkrētu laiku pametīs uzsākto atgriešanos sportā, taču jau nākamajā dienā ASV Peldēšanas federācija šo laiku padarīja ļoti konkrētu, diskvalificējot Felpsu no visām sacensībām uz sešiem mēnešiem. Lai arī šajā periodā neiekļaujas 2015. gada pasaules čempionāts Kazaņā, Krievijā, federācija jau paziņojusi, ka Felpss izlasē netiks iekļauts tik un tā. Diskvalifikācijas laikā Felpsam arī atņemts federācijas finansējums.

22 olimpisko medaļu īpašnieks, kas ļauj viņam saukties par visu laiku panākumiem bagātāko olimpisko spēļu dalībnieku, paziņoja par karjeras beigām pēc Londonas olimpiādes, taču šī gada aprīlī atgriezās sportā.

Izmantotie resursi:
BBC Sport - Michael Phelps suspended from...


, 2014-10-07 10:38, pirms 10 gadiem
kāpēc jājaucas sportista privātajā dzīvē ar kaut kādām diskvalifikācijām? Ja būtu dopings vai alkohola reibums kādos peldēšanas mačos, tad akceptējama būtu šāda rīcība, bet ne jau par ko citu.... tad jau arī par auto novietošanu neatļautā vietā arī var sodīt ar DSQ no sporta...
, 2014-10-07 10:51, pirms 10 gadiem
stapo rakstīja: kāpēc jājaucas sportista privātajā dzīvē ar kaut kādām diskvalifikācijām? Ja būtu dopings vai alkohola reibums kādos peldēšanas mačos, tad akceptējama būtu šāda rīcība, bet ne jau par ko citu.... tad jau arī par auto novietošanu neatļautā vietā arī var sodīt ar DSQ no sporta...
Jo sportists ir kā paraugs citiem (jauniem) cilvēkiem un rāda priekšzīmi. Pasaules klases sportistiem ir citādi "dzīves noteikumi" un ar tiem viņiem jāsamierinās.
, 2014-10-07 11:33, pirms 10 gadiem
Drīz pat par vienkāršu, pilnīgi nevainīgu slepkavību ar iepriekšēju nodomu laupīsanas nolūkā peldēšanas federācija tevi diskvalificēs vismaz uz trīs mēnešiem... Interesanti, vai Zaļkalnam, ja nebūtu pakāries, būtu tiesības piedalīties peldēšanas sacensībās?
, 2014-10-07 11:40, pirms 10 gadiem
M rakstīja: Drīz pat par vienkāršu, pilnīgi nevainīgu slepkavību ar iepriekšēju nodomu laupīsanas nolūkā peldēšanas federācija tevi diskvalificēs vismaz uz trīs mēnešiem... Interesanti, vai Zaļkalnam, ja nebūtu pakāries, būtu tiesības piedalīties peldēšanas sacensībās?
Es domāju, ka, ņemot vērā pēdējos notikumus, peldēšanas federācija patiešām pieņemtu tādu absurdu lēmumu kā Zaļkalna diskvalifikācija.
, 2014-10-07 12:07, pirms 10 gadiem
ASV piedzēries brauc= DSQ+ iespējams arests
Krievijā piedzēries brauc= kukulis policim+ dažas miega stundas un uz startu(it īpaši hokejistiem )
, 2014-10-07 12:23, pirms 10 gadiem
kopš kura laika sportista personīgā dzīve tiek saistīta ar atļauju piedalīties sacensībās
ja būtu ārdijies sacensību vietā, vai pieķerts iereibis startējot baseinā
rūpes par sportista reputāciju ?
, 2014-10-07 12:46, pirms 10 gadiem
A man ir jautājums visiem sašutušajiem:

Ja sportists, teiksim, piedaloties kādā šovā tiek pieķerts dopinga vai aizliegto vielu (tā pati marihuāla) lietošanā. T.i., ārpus sporta sacensību laika, taču saglabājot visu nepieciešamo pārbaudes procedūru un noteikumus.

Kā rīkoties tiem, kas pārrauga sacensības, kurās viņš startē?

Te ir kaut kas līdzīgs, tāpēc arī tā diskvalifikācija nav nekāda lielā, taču gana laba "audzināšanas nolūkiem".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-07 14:37, pirms 10 gadiem
M rakstīja: Drīz pat par vienkāršu, pilnīgi nevainīgu slepkavību ar iepriekšēju nodomu laupīsanas nolūkā peldēšanas federācija tevi diskvalificēs vismaz uz trīs mēnešiem... Interesanti, vai Zaļkalnam, ja nebūtu pakāries, būtu tiesības piedalīties peldēšanas sacensībās?
Tu paga, paga, neskrien notikumiem pa priekšu. Vēl no sākuma viņa vaina ir jāpierāda Ja līdz Kazaņai tas netiks izdarīts, tad viņš varēs droši startēt arī peldēšanā. Pag, nē...
, 2014-10-07 18:37, pirms 10 gadiem
Aboltina ari jadiskvalifice!!!!Un nedot valsts sponsorejumu
, 2014-10-07 19:37, pirms 10 gadiem
nemaz nezināju ka atgriezies sportā!!!!
, 2014-10-08 07:08, pirms 10 gadiem
chemist_dk rakstīja: Es domāju, ka, ņemot vērā pēdējos notikumus, peldēšanas federācija patiešām pieņemtu tādu absurdu lēmumu kā Zaļkalna diskvalifikācija.
Es domāju, ka tas ir atkarīgs no tā kāda sadalīšanās stadijā viņš ir, vai turas virs ūdens vai ne.
, 2014-10-08 07:09, pirms 10 gadiem
yess rakstīja: Aboltina ari jadiskvalifice!!!!Un nedot valsts sponsorejumu
+ un - likšana jau arī ir veids kā deputātus diskvalificēt. Nākošreiz ej uz vēlēšanām, aunapiere.
Ķīnas peldētājas. Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules antidopinga aģentūra vēlas neatkarīgu izmeklēšanu Ķīnas peldētāju lietā

LETA. Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) aicina neatkarīgā izmeklēšanā vērtēt lietu, kurā paustas aizdomas par dopinga lietošanas gadījumu Ķīnas peldētāju vidū.
Foto: Roberts Voskāns.

LK 4. posmā peldēšanā uzvar Tolstihs un Magrins, kopējā ieskaitē līderpozīcijas nemainīgas

Aizvadītās nedēļas nogalē Liepājas sporta centra “Ezerkarsts” peldbaseinā norisinājās Latvijas kausa 6. posms peldēšanā, kurā pulcējās 200 dalībnieku no visas Latvijas un kur par uzvarētājiem kļuva Dmitrijs Tolstihs junioriem un Ēriks Magrins jauniešiem.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).