Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Maļuka Eiropas junioru čempionātu noslēdz ar 11. vietu

Maļuka Eiropas junioru čempionātu noslēdz ar 11. vietu
Ieva Maļuka (priekšplānā). Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas jaunā peldētāja Ieva Maļuka svētdien Kazaņā savā pēdējā startā šī gada Eiropas junioru čempionātā izcīnīja 11. vietu 50 metru tauriņstila distancē.

Mauļuka vispirms rīta sesijā priekšsacīkstēs distanci veica 27,90 sekundēs, uzrādot septiņpadsmito labāko rezultātu starp 49 sportistēm. Kaut pusfinālā iekļuva 16 atlētes, tā kā no vienas valsts to var paveikt vien divas sportistes, nākamajā kārtā tika arī vairākas zemāk esošas peldētājas.

Vakarā pusfinālā Latvijas peldētāja savu rezultātu uzlaboja līdz 27,48 sekundēm, kas bija vienpadsmitais labākais rezultāts. Tomēr no iespējas tikt astotniekā un sacensību finālā viņa atpalika par 0,23 sekundēm.

Labāko rezultātu arī pusfinālā uzrādīja francūziete Naele Portekopa, kurai Maļuka piekāpās par 1,27 sekundēm.

Iepriekš šajā čempionātā Maļuka otro gadu pēc kārtas izcīnīja piekto vietu 100 metru brīvā stila distancē, kā arī bija pusfinālā 200 metros brīvajā stilā. Viņa Eiropas junioru čempionātā varēs peldēt arī nākamgad. Tikmēr Didzis Rudavs, kurš pērn tika pie sudraba 50 metru brasa distancē, šoreiz tajā palika vien devītais. Kopā čempionātā Latviju pārstāvēja seši sportisti, Maļukai esot vienīgajai, kas uz starta izgāja arī noslēdzošajā dienā.


, 2019-07-09 02:02, pirms 5 gadiem
Cilvēks nav zivs!
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
"Rīdzene" DSN komanda. Foto: LPF.

LČ peldēšanā junioriem labots rekords, Ozolai 5 zelti, Deičmanim un Čurgelim pa četriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas U20 čempionātā RBJSS Rīdzene dāmu kvartets labojis nacionālo rekordu 4x50m brīvā stila stafetē, tikmēr komandu ieskaitē uzvaras laurus plūca RBJSS Rīdzene Daugavas SN komanda, kura tādejādi ir triumfējusi visos trijos šīs sezonas vecuma posmu čempionātos. Savukārt ar zelta medaļu klāstu izcēlās rīdziniece Patrīcija Elizabete Ozola, kā arī jelgavnieks Nikolass Deičmans un daugavpilietis Valērijs Čurgelis.
Džozefs Skūlings. Foto: Olympics

Singapūras vienīgais olimpiskais čempions Skūlings beidz sportista karjeru

LETA--AFP. Peldētājs Džozefs Skūlings, kurš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016.gadā pārspēja ASV peldēšanas sporta leģendu Maiklu Felpsu, kļūstot par Singapūras pirmo un vienīgo olimpisko čempionu, otrdien sociālajos tīklos paziņoja, ka beidz profesionāla sportista karjeru.