Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Maļuka kvalificējas Eiropas junioru čempionāta pusfinālam 50 metros brīvajā stilā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Maļuka kvalificējas Eiropas junioru čempionāta pusfinālam 50 metros brīvajā stilā
Ieva Maļuka
Foto: Karlīna Lipska/Latswim

LETA. Daudzsološā Latvijas peldētāja Ieva Maļuka sestdien Somijā sasniedza Eiropas junioru čempionāta pusfinālu 50 metros brīvajā stilā.

Priekšsacīkstēs Maļuka distanci peldēja 26,07 sekundēs, savā peldējumā ieņemot trešo vietu, bet kopumā uzrādot sesto labāko rezultātu. Sestdienas vakarā gaidāmajā pusfinālā iekļuva 16 labāko rezultātu īpašnieces. Tiesa, pusfinālos no vienas valsts varēs startēt tikai divas pārstāves. Priekšsacīkstēs piedalījās 64 peldētājas.

Tāpat tuvu pusfinālam bija Jānis Vitauts Siliņš un Didzis Rudavs, kuri 100 metros brasā izcīnīja attiecīgi 18. un 19. vietu 54 peldētāju konkurencē. Siliņš distanci veica vienā minūtē un 4,63 sekundēs, bet Rudavs bija 0,07 sekundes lēnāks. Siliņu no iekļūšanas pusfinālā šķīra 0,20 sekundes, bet Rudavu - 0,27 sekundes. Tiesa, Siliņš ir otrais starp rezervistiem dalībai pusfinālā.

Savukārt Arina Sisojeva 100 metros brasā ar vienu minūti un 11,33 sekundēm izcīnīja 26. vietu starp 56 peldētājām. Lai iekļūtu pusfinālā, Latvijas sportistei bija jāpeld 0,35 sekundes ātrāk.

Tikmēr 200 metros brīvajā stilā Artūrs Markovs distanci veica vienā minūtē un 56,93 sekundēs, kas viņam deva 55. vietu 64 peldētāju konkurencē.

Rīta sesijā Latvijas peldētāji piedalījās arī jaukto komandu 4x100 metru kombinētajā stafetē, kur ieņēma 22.vietu 25 valstu konkurencē. Markovs, Sisojeva, Maļuka un Rolands Tarhanovs distanci veica četrās minūtēs un 10,22 sekundēs.

Rudavs piektdien izcīnīja Eiropas junioru čempionāta sudraba medaļu 50 metros brasā. Tāpat iepriekš teicami nostartēja Maļuka, kura ar jaunu Latvijas rekordu bija piektā 100 metru brīvā stila distancē.

Eiropas junioru čempionāts Helsinkos noslēgsies svētdien. Latviju tajā pārstāv septiņi sportisti.

Izmantotie resursi:
LETA