Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Latvija paliek priekšpēdējā EČ jauktajā kompleksajā stafetē

Latvija paliek priekšpēdējā EČ jauktajā kompleksajā stafetē
Gabriela Ņikitina
Foto: swimming.lv

Latvijas izlase pirmdien palika priekšpēdējā, 16. pozīcijā Glāzgovā notiekošā Eiropas čempionāta peldēšanā 4x100 metru jauktajā kompleksajā stafetē.

Latvijas izlasē startēja Ģirts Feldbergs (uz muguras), Daniils Bobrovs (brasā), Gabriela Ņikitina (tauriņstilā) un distances jaunākā dalībniece Ieva Maļuka (brīvajā stilā), finišējot pēc trīs minūtēm un 59,04 sekundēm.

Kvalifikācijā triumfēja Nīderlande, kas Latviju apsteidza par 13,70 sekundēm, bet no pirmā astotnieka un vietas finālā latvieši atpalika par par vairāk nekā deviņām sekundēm.

Zīmīgi, ka Latvijai blakus celiņā peldēja Lietuva ar spēcīgo Rūtu Meilutīti ierindā, tomēr arī tā samierinājās vien ar 11. vietu. Kopā uz starta izgāja 18 izlases - Latvija apsteidza Slovākiju, kamēr Ungārija tika diskvalificēta.

No Latvijas sportistiem pirmdien startēja izgāja arī Arina Baikova, kura 100 metros uz muguras ar rezultātu minūte un 6,63 sekundes palika 46. pozīcijā starp 47 dalībniecēm.

Čempionāts sākās piektdien, kad arī Latvija sasniedza līdz šim labāko rezultātu - Gabriela Ņikitina ar rezultātu 25,58 sekundes laboja Latvijas rekordu 50 metru brīvā stila distancē, izcīnot 21. vietu. Čempionātā kopā Latviju pārstāv pieci sportisti.

Visvairāk – sešās – individuālajās distancēs startēs šī čempionāta debitante un Latvijas izlases jaunākā dalībniece Maļuka, kura jūlija sākumā Eiropas junioru čempionātā izcīnīja piekto vietu 100m brīvā stila peldējumā. Maļuka startēs 50m, 100m, 200m un 400m brīvā stila distancēs, kā arī 50m uz muguras un tauriņstilā. Brīvā stila sprintā (50m un 100m), kā arī tauriņstilā startēs arī Gabriela Ņikitina, bet Arina Baikova savā pirmajā kontinenta čempionātā pieaugušajiem dosies uz startu 50m br./st., kā arī 50m un 100m uz muguras.

Tikmēr Daniils Bobrovs un Ģirts Feldbergs startēs attiecīgi visās brasa un peldējuma uz muguras distancēs. Tāpat mūsu sportisti startēs abās jauktajās – brīvā stila un kombinētajās – stafetēs. Eiropas čempionāts peldēšanā ilgs līdz ceturtdienai. Eiropas čempionāts peldēšanā ir daļa no pirmā Eiropas čempionāta vairākos sporta veidos, kas notiek Berlīnē un Glāzgovā. Glāzgovā sacenšas sportisti peldēšanā, golfā, riteņbraukšanā, airēšanā, vingrošanā un triatlonā, kamēr vieglatlētikas čempionāts šonedēļ tiek aizvadīts Berlīnē.


, 2018-08-06 17:15, pirms 6 gadiem
Virsrakstam jābūt Latvija apsteidz Slovākiju, Ungārija diskvalificēta!
, 2018-08-06 19:51, pirms 6 gadiem
Meklējat puisi!
Es esmu Masha, es esmu 21, jautrs, slaids un nav pieticīgs vispār))
Foto un tālruņa numurs anketā >>> 18pop.tk
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Latvijas peldētāji un treneri Baltijas čempionātā. Foto: sportafoto.com/Roberts Voskāns

Viļņā krīt Latvijas rekords stafetē peldēšanā un jauns junioru rekords Aleksejevam 200m tauriņstilā

Aizvadītajā nedēļas nogalē Lietuvas galvaspilsētā norisinājās Baltijas valstu čempionāts peldēšanā, kurā mūsu peldētāji sasniedza jaunu nacionālo rekordu 4x100m brīvā stila stafetē, bet Elijs Aleksejevs laboja Latvijas junioru rekordu 200m tauriņstilā. Kopumā mūsu peldētājiem 47 godalgas, tai skaitā 15 zelta.