Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Peldētājs Rudavs ar personisko rekordu izcīna Eiropas sudrabu

Peldētājs Rudavs ar personisko rekordu izcīna Eiropas sudrabu
Didzis Rudavs
Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldība

Latvijas jaunais peldētājs Didzis Rudavs piektdien sasniedza otro labāko rezultātu un kvalificējās Helsinkos notiekošā Eiropas junioru čempionāta finālam 50 metru brasa distancē. Arī finālā Rudavs bija otrais labākais, izcīnot sudraba godalgu.

Vispirms rīta sesijā priekšsacīkstēs Rudavs ar rezultātu 28,59 sekundes uzrādīja sesto labāko rezultātu, bet vakarā pusfinālā viņš savu laiku uzlaboja līdz 28,31 sekundei un ar otro rezultātu, kas turklāt bija arī personīgais rekords, iekļuva finālā.

Tajā Didzis finišēja otrais ar jaunu personisko rekordu - 28,19 sekundes. Uzvaru izcīnīja arī pusfināla labākais peldētājs Vladislavs Gerasimenko no Krievijas, kurš finišu sasniedza 28,03 sekundēs.


Jau pirms sacensībām bija zināms, ka Rudavs būs viens no favorītiem, jo viņš bija izsēts ar piekto labāko rezultātu (28,41 sekunde).

Vēl piektdien rīta sesijā 50 metros brasā startēja arī Jānis Vitauts Siliņš, kurš finišēja pēc 29,38 sekundēm, kas deva 20. vietu un neļāva sasniegt pusfinālu, bet Ieva Maļuka aizvadīja uzreiz divas disciplīnas - 50 metros uz muguras ar rezultātu 30,01 sekunde viņa ieņēma 25. vietu, bet 20 minūtes vēlāk 200 metros brīvajā stilā palika 50. pozīcijā (2:06,92).

Kā zināms, ceturtdien Maļuka sasniedza Latvijas rekordu pieaugušajiem un izcīnīja piekto vietu 100 metros brīvajā stilā. Eiropas junioru čempionātā, kas notiks līdz šīs nedēļas beigām, Latviju pārstāv septiņi sportisti.


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
"Rīdzene" DSN komanda. Foto: LPF.

LČ peldēšanā junioriem labots rekords, Ozolai 5 zelti, Deičmanim un Čurgelim pa četriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas U20 čempionātā RBJSS Rīdzene dāmu kvartets labojis nacionālo rekordu 4x50m brīvā stila stafetē, tikmēr komandu ieskaitē uzvaras laurus plūca RBJSS Rīdzene Daugavas SN komanda, kura tādejādi ir triumfējusi visos trijos šīs sezonas vecuma posmu čempionātos. Savukārt ar zelta medaļu klāstu izcēlās rīdziniece Patrīcija Elizabete Ozola, kā arī jelgavnieks Nikolass Deičmans un daugavpilietis Valērijs Čurgelis.
Džozefs Skūlings. Foto: Olympics

Singapūras vienīgais olimpiskais čempions Skūlings beidz sportista karjeru

LETA--AFP. Peldētājs Džozefs Skūlings, kurš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016.gadā pārspēja ASV peldēšanas sporta leģendu Maiklu Felpsu, kļūstot par Singapūras pirmo un vienīgo olimpisko čempionu, otrdien sociālajos tīklos paziņoja, ka beidz profesionāla sportista karjeru.