Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Rīgas Sprints" iesākas ar jauniem rekordiem

"Rīgas Sprints" iesākas ar jauniem rekordiem
Foto: Latvijas Peldēšanas federācija

Šodien Daugavas Sporta nama peldbaseinā ar vairākiem Latvijas rekordiem ir iesākušās starptautiskās sacensības “Rīgas Sprints 2016”, kurās līdz ar Latvijas labākajiem peldētājiem startē arī sportisti no Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas.

Sacensību vakara sesija iesākās ar spožu Gabrielas Ņikitinas startu 100m brīvajā stilā, kur sportiste finišu sasniedza ar jaunu personisko un nacionālo rekordu – 55.87 sekundes. Diemžēl ar to pietika lai kāptu uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena. Uzvara Baltkrievijas sportistei Nastasijai Karakouskajai (54.89). Vietu augstāk Ņikitina finišēja 50m tauriņstilā (28.32), kur uzvaras laurus plūca Igaunijas sportiste Margarete Markvardta (27.43)

Drīz pēc Ņikitinas ar jaunu nacionālo rekordu no Daugavas peldbaseina izkāpa arī Dana Kolidzeja, kurai pārliecinoša uzvara 50m brasa peldējumā (31.27).

Rekordu birums ar to nebeidzās. Gan Kolidzeja, gan Ņikitina kaldināja savas komandas BJSS Rīdzene/OSC uzvaru ar jaunu valsts rekordu 4x50m br./st. peldējumā. Sportistes finišu sasniedza pēc vienas minūtes un 46.92 sekundēm (1:46.92) un piekāpās vienīgi Igaunijas kluba TOP sportistēm (1:46.67).

Vīriem 100m br./st. distancē par sprinta čempionu tika kronēts Arvis Aigars, kurš, finišējot pēc 51.22 sekundēm, aiz sevis atstāja Igaunijas sportistu Ņikitu Tsernosevu un rīdzinieku Oskaru Ūdri. Savukārt 50m tauriņstilā uzvara baltkrievam Igoram Dodaļevam (22.86), kas aiz sevis atstāja Danielu Zaitsevu (23.64) un Pāvelu Vilcānu (24.87).

Tāpat pie pārliecinošām uzvarām sprinta čempionāta pirmajā dienā tika Ketlīna Seppa un Ģirts Feldbergs, kas palika nepārspēti 100m uz muguras, finišu sasniedzot attiecīgi pēc 1:01.95 un 52.97 sekundēm, Alina KPM Tarana un Anders Cevins Siims 200m tauriņstilā. 200m brasā uzvaras Latvijas sportistiem – dāmām pirmā finišu sasniedza Arina Sisojeva (2:44.45), savukārt vīru konkurencē nepārspēts palika Daniils Bobrovs, kuram kārtējo reizi pavisam nedaudz pietrūka lai apsteigtu V. Kalmikova rekordu (2:10.97). Viss goda pjedestāls Latvijas sportistiem pienācās 50m brasā, kur medaļas kaklā kāra Nikolajs Maskaļenko (27.06), Deniss Komars (27.86), kā arī Andrejs Rožalovskis (28.04).

Pārējie medaļu komplekti tiks sadalīti rītdien. Priekšsacīkstes sāksies plkst. 09:30, bet cīņu par atlikušajām medaļām sportisti uzsāks plkst. 18:00. Sacensības

Sacensību translācija tiešraidē būs pieejama sporta kanālā Sportacentrs.com TV (Lattelecom Interaktīvās TV 411.kanāls), portālā Sportacentrs.com, LPF mājas lapā – Peldēšana - Latvijas Peldēšanas federācija, kā arī sacensību mājas lapā. Tiešraides sākums katru dienu 09:30 (priekšsacīkstes) un 18:00 (fināli).

Sacensību norises vieta un laiks:
Rīga, Kr. Barona iela 107. (Daugavas Sporta nams),
Priekšsacīkstes no plkst. 09:30;
Fināli no plkst. 18:00.

Informāciju sagatavoja
Latvijas Peldēšanas federācija


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
"Rīdzene" DSN komanda. Foto: LPF.

LČ peldēšanā junioriem labots rekords, Ozolai 5 zelti, Deičmanim un Čurgelim pa četriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas U20 čempionātā RBJSS Rīdzene dāmu kvartets labojis nacionālo rekordu 4x50m brīvā stila stafetē, tikmēr komandu ieskaitē uzvaras laurus plūca RBJSS Rīdzene Daugavas SN komanda, kura tādejādi ir triumfējusi visos trijos šīs sezonas vecuma posmu čempionātos. Savukārt ar zelta medaļu klāstu izcēlās rīdziniece Patrīcija Elizabete Ozola, kā arī jelgavnieks Nikolass Deičmans un daugavpilietis Valērijs Čurgelis.
Džozefs Skūlings. Foto: Olympics

Singapūras vienīgais olimpiskais čempions Skūlings beidz sportista karjeru

LETA--AFP. Peldētājs Džozefs Skūlings, kurš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016.gadā pārspēja ASV peldēšanas sporta leģendu Maiklu Felpsu, kļūstot par Singapūras pirmo un vienīgo olimpisko čempionu, otrdien sociālajos tīklos paziņoja, ka beidz profesionāla sportista karjeru.