Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Viens no favorītiem Rudavs ar grūtībām pārvar priekšsacīkstes EJČ 50 metros brasā

Ints Megnis
Ints Megnis

Viens no favorītiem Rudavs ar grūtībām pārvar priekšsacīkstes EJČ 50 metros brasā
Didzis Rudavs. Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja

Pērn pie sudraba tikušais jaunais Latvijas peldētājs Didzis Rudavs piektdien Kazaņā uzrādīja vien piecpadsmito rezultātu Eiropas junioru čempionāta 50 metru brasa distances priekšsacīkstēs, bet tas neliedza sasniegt sacensību pusfinālu. Tāpat pusfinālu 200 metru brīvā stila distancē sasniedza Ieva Maļuka.

Pērn Rudavs čempionātā savu rezultātu pakāpeniski uzlaboja un finālā finišēja pēc 28,19 sekundēm, kas deva otro vietu.

Šī gada čempionātu piektdien viņš iesāka ar priekšsacīkstēs veiktām 29,08 sekundēm, tikai par 0,15 sekundēm apsteidzot robežu, kas noslēdza pusfināla zonu. Labāko rezultātu priekšsacīkstēs sasniedza brits Ārčijs Godberns, kurš bija 1,23 sekundes ātrāks par latvieti, bet otrais bija pērnā gada čempions Vladislavs Gerasimenko no Krievijas, kurš jau tagad nopeldēja ātrāk nekā pērnā gada čempionāta finālā.

Tāpat 50 metros brasā priekšsacīkstes veica arī Rihards Kahanovičs un Marko Priednieks, kuri ar rezultātu 30,64 un 30,76 sekundes bija attiecīgi 36. un 37. pozīcijā starp 42 atlētiem, netiekot pusfinālā, kas gaidāms vēlāk šodien. Pirms starta pieteikumā Rudavs šajā distancē bija starp pieciem ātrākajiem peldētājiem.

Tikmēr 200 metru brīvā stila distancē Ieva Maļuka piektdien priekšsacīkstēs finišēja pēc divām minūtēm un 2,93 sekundēm, arī tiekot vēlāk šodien gaidāmajā pusfinālā. Maļukas rezultāts pusfinālā bija vien septiņpadsmitais ātrākais, tomēr tā kā augstāk bija vairāku valstu trešās labākās peldētājas, arī viņa iekļuva starp 16 pusfinālistēm. Šis rezultāts ir vien par 0,13 sekundēm ātrāks nekā pašai Maļukai piederošais Latvijas rekords, bet no priekšsacīkšu ātrākā rezultāta uzrādītājas krievietes Poļinas Ņevmovenko viņa atpalika par iespaidīgām 2,22 sekundēm.

Kā vēstīts, viena no šī brīža Latvijas labākajām dāmu peldētājām Maļuka ceturtdien otro gadu pēc kārtas izcīnīja piekto vietu Eiropas junioru čempionāta 100 metru brīvā stila distancē.

Eiropas junioru čempionāts ilgs līdz šīs nedēļas beigām.