Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Rudavs paliek pirmais aiz Eiropas junioru čempionāta fināla, Maļukai atkal rekords

Ints Megnis
Ints Megnis

Rudavs paliek pirmais aiz Eiropas junioru čempionāta fināla, Maļukai atkal rekords
Didzis Rudavs un Ieva Maļuka. Foto: Latvijas Peldēšanas federācija

Pērn pie sudraba tikušais jaunais Latvijas peldētājs Didzis Rudavs piektdien Kazaņā palika pirmais aiz fināla sasniegšanas Eiropas junioru čempionāta 50 metru brasa distancē, kamēr 200 metru brīvā stila distancē dāmām Ieva Maļuka laboja Latvijas rekordu, bet tas neļāva pakāpties augstāk par 16. vietu.

Piektdien no rīta priekšsacīkstēs Rudavs distanci peldēja 29,08 sekundēm, kas deva 15. vietu, tikai par 0,15 sekundēm apsteidzot robežu, kas noslēdza pusfināla zonu. Savukārt vakarā pusfinālā viņš savu rezultātu uzlaboja līdz 28,61 sekundei, sasniedzot devīto rezultātu. Finālā iekļuva astoņi ātrākie peldētāji, fināla zonu noslēdzot sportistam, kurš bija 28,53 sekundes ātrs.

Fināls notiks vēlāk šovakar, Rudavs tajā būs kā pirmais rezervists. Pērn Eiropas junioru čempionātā Rudavs savu rezultātu pakāpeniski uzlaboja un finālā finišēja pēc 28,19 sekundēm, kas deva otro vietu. Šogad pieteikumā pirms starta Rudavs šajā distancē bija starp pieciem ātrākajiem peldētājiem.

Kā vēstīts, šajā distancē priekšsacīkstes startēja arī Rihards Kahanovičs un Marko Priednieks, kuri ar rezultātu 30,64 un 30,76 sekundes bija attiecīgi 36. un 37. pozīcijā starp 42 atlētiem, netiekot pusfinālā.

Tikmēr 200 metru brīvā stila distancē Ieva Maļuka piektdien priekšsacīkstēs finišēja pēc divām minūtēm un 2,93 sekundēm, sasniedzot septiņpadsmito rezultātu, tomēr tā kā augstāk bija vairāku valstu trešās labākās peldētājas, arī viņa iekļuva starp 16 pusfinālistēm. Vakarā Maļuka savu rezultātu uzlaboja līdz divām minūtēm un 2,54 sekundēm, kārtējo reizi labojot Latvijas rekordu. Tomēr izrādījās, ka, neskatoties uz Latvijas rekordu, šis pusfinālā bija pats vājākais rezultāts.

Iepriekšējais rekords, kas piederēja pašai Maļukai, kopš aprīļa bija divas minūtes un 2,80 sekundes.

Kā vēstīts, viena no šī brīža Latvijas labākajām dāmu peldētājām Maļuka ceturtdien otro gadu pēc kārtas izcīnīja piekto vietu Eiropas junioru čempionāta 100 metru brīvā stila distancē. Eiropas junioru čempionāts ilgs līdz šīs nedēļas beigām.