Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Maļuka pārspēj Latvijas rekordu un izcīna piekto vietu Eiropas junioru čempionātā

Maļuka pārspēj Latvijas rekordu un izcīna piekto vietu Eiropas junioru čempionātā
Ieva Maļuka
Foto: Latvijas Peldēšanas federācija

Talantīgākā Latvijas jaunā peldētāja Ieva Maļuka ceturtdien Helsinkos pārspēja Latvijas rekordu pieaugušajiem un izcīnīja piekto vietu Eiropas junioru čempionāta 100 metru brīvā stila distancē.

Maļuka bija jaunākā peldētāja no astoņām fināla dalībniecēm un finišēja pēc 55,94 sekundēm. Līdzšinējais valsts rekords pieaugušajiem, ko pati Maļuka sasniedza jūnijā notikušajā Latvijas čempionātā, bija 56,03 sekundes

Tikmēr par Eiropas junioru čempioni kļuva britu sportiste Freja Andersone, kura finišu sasniedza 54,65 sekundēs un guva ļoti pārliecinošu panākumu. No goda pjedestāla Maļuka atpalika par 0,25 sekundēm.

Kā zināms, pirmās divas kārtas 15 gadus vecā Maļuka aizvadīja trešdien, kad priekšsacīkstēs finišēja pēc 56,23 sekundēm, sasniedzot ceturto labāko rezultātu, savukārt pusfinālā rezultāts 56,20 sekundes viņai deva astoto ātrāko rezultātu.

Eiropas junioru čempionātā, kas notiks līdz šīs nedēļas beigām, Latviju kopā pārstāvēs septiņi sportisti. Didzis Rudavs 50 metros brasā izsēts ar piekto labāko rezultātu (28,41 sekunde) un sacensības sāks piektdien, bet Maļukas rezultāts 100 metros brīvajā stilā pirms starta kotējās kā sestais labākais.


, 2018-07-05 18:09, pirms 6 gadiem
Nu vispār rekirdu hau vinja laboja nupat shovasar
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
"Rīdzene" DSN komanda. Foto: LPF.

LČ peldēšanā junioriem labots rekords, Ozolai 5 zelti, Deičmanim un Čurgelim pa četriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas U20 čempionātā RBJSS Rīdzene dāmu kvartets labojis nacionālo rekordu 4x50m brīvā stila stafetē, tikmēr komandu ieskaitē uzvaras laurus plūca RBJSS Rīdzene Daugavas SN komanda, kura tādejādi ir triumfējusi visos trijos šīs sezonas vecuma posmu čempionātos. Savukārt ar zelta medaļu klāstu izcēlās rīdziniece Patrīcija Elizabete Ozola, kā arī jelgavnieks Nikolass Deičmans un daugavpilietis Valērijs Čurgelis.
Džozefs Skūlings. Foto: Olympics

Singapūras vienīgais olimpiskais čempions Skūlings beidz sportista karjeru

LETA--AFP. Peldētājs Džozefs Skūlings, kurš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016.gadā pārspēja ASV peldēšanas sporta leģendu Maiklu Felpsu, kļūstot par Singapūras pirmo un vienīgo olimpisko čempionu, otrdien sociālajos tīklos paziņoja, ka beidz profesionāla sportista karjeru.