Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Divkārtējais olimpietis Kalniņš nav drošs, vai pēc šī mēneša LČ turpinās karjeru

Ints Megnis
Ints Megnis

Divkārtējais olimpietis Kalniņš nav drošs, vai pēc šī mēneša LČ turpinās karjeru
Uvis Kalniņš
Foto: Viesturs Lācis

Londonas un Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībnieks peldēšanā Uvis Kalniņš nav drošs vai pēc šomēnes paredzētā Latvijas čempionāta turpinās karjeru, jo pēdējos gados viņa rezultātu līkne iet uz leju.

Kalniņš 2012. gadā Londonā vien 18 gadu vecumā izcīnīja 30. vietu 100 metru brīvajā stilā, bet četrus gadus vēlāk Riodežaneiro tika pie 24. vietas 200 metru kompleksā. Tiesa, viņa rezultāts Brazīlijā bija divas sekundes lēnāks par gadu iepriekš pasaules čempionātā sasniegto valsts rekordu, kas tolaik deva 17. pozīciju.

"Londonā nostartēju savā līmenī, bet Riodežaneiro rezultāts izpalika. Iepriekšējā gadā pasaules čempionātā pavisam nedaudz pietrūka pusfinālam, tomēr Brazīlijā nenostartēju savā līmenī un palika neliela rūgtuma piegarša," intervijā projektam "Peldētāja portrets" pastāstījis Kalniņš, atzīstot, ka kopš tā laika nav izdevies rezultātus atgriezt iepriekšējā līmenī. "Pēdējā laikā izskatās, ka nekas negrib notikt pēc mana plāna, tomēr jāturpina strādāt. Varbūt, ka beidzot būs lēciens."

Līdz ar to sportists saka, ka nezina, ko darīs pēc 19.-21. jūnijā paredzētajām valsts meistarsacīkstēm. "Jānostartē Latvijas čempionātā un tad jāskatās vai ir vērts turpināt karjeru, jo mana līkne rezultātu ziņā iet uz leju. Peldēšana nav pats interesantākais sporta veids, lai ar to nodarbotos tikai prieka pēc."

"Grūti aiziet prom, jo ielikts daudz darba un gribās beigt uz pozitīvas nots. Motivācijas man noteikti netrūkst arī pēc sliktiem startiem. Jau pāris sezonas neesmu bijis tuvu labākajiem rezultātiem, šobrīd mans lielākais mērķis uz Latvijas čempionātu ir to paveikt," saka sportists, kurš rudens-pavasara sezonā dzīvo ASV, kur joprojām veic treniņus agri no rīta un vakarā, bet starp tiem dodas uz lekcijām un arī strādā. Peldētājs ieguvis bakalaura grādus ekonomikā un biznesa vadībā, bet pašlaik mācās maģistratūrā.

"Valmierā dzīvoju ļoti tuvu baseinam. Tētis pamudināja sākt peldēt, jo man bija problēmas ar mugurkaulu un dakteri teica, ka tas varētu būt labs sporta veids, lai sabalansētu muskulatūru," Kalniņš atcerējās karjeras pirmssākumus, sakot, ka viņa vecāki no peldēšanas joprojām neko nesaprot, kaut priecājas par dēla uzvarām. "Ieguldīju daudz darba, lai tiktu, kur esmu. Neesmu pats talantīgākais un visu paveicu ar smagu darbu."

Kalniņš atklāj, ka reiz kādās sacensībās priekšpeldējumā pat apsteidzis visu laiku titulētāko olimpieti Maiklu Felpsu, kurš karjerā tika pie 28 godalgām, tomēr pēc tam finālā gan amerikānis nav viņam atstājis cerības.