Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Āboliņš

Ieva Maļuka – viena no jaunākajām peldētājām Eiropas Junioru čempionātā

Ieva Maļuka – viena no jaunākajām peldētājām Eiropas Junioru čempionātā
Ieva Maļuka
Foto: Karlīna Lipska/Latswim

Izraēlas pilsētā Netaņā aizvadīts gadskārtējais Eiropas čempionāts peldēšanā junioriem, kurā Latviju pārstāvēja trīs jaunie sportisti – Arina Baikova, Jānis Vitauts Siliņš un viena no jaunākajām dalībniecēm čempionātā – Ieva Maļuka.

Ieva Maļuka Eiropas Junioru čempionātā piedalījās 7 disciplīnās, startējot 50, 100, 200 un 400 m brīvā stila peldējumos, 50 m tauriņstila sprintā kā arī 50 un 100 m peldējumos uz muguras. Sportistei visa čempionāta garumā bija ļoti saspringta starta programma. Katrā no 5 dienām vismaz viens starts, citās pat divi. Smagais grafiks arī atstājis iespaidu uz sportistes rezultātiem, jo tikai vienā distancē uzlabots personiskais rezultāts – 400 m brīvajā stilā (4:32,42). Tas labots par 2,5 sek., sportistei ierindojoties 33. vietā, kas sacensībās arī paliek visaugstāk izcīnītā pozīcija. Ar krietni pieticīgākiem rezultātiem peldētāja nostartēja 50 m br/st – 53. vieta (27,51), 100 m br/st – 48. vieta (59,04), 200 m br/st – 49. vieta (2:10,58), 50 m uz muguras – 42. vieta (30,73), 100 m uz muguras – 36. vieta (1:05,67) un 50 m tauriņstilā – 55. vieta (29.38). Diemžēl Ieva nevienā no distancēm neiekļuva pusfinālā, šobrīd kvalificētais pusfinālam ir ārpus Ievas spējām.

Ir svarīgi izcelt jaunās Ievas sasniegumus pirmajās nopietnajās sacensībās, jo iepriekš sportiste šāda līmeņa pasākumos nav piedalījusies. Maļuka arī ir viena no retajām Latvijas peldētājām, kas visu sezonu ar katru nākamo startu spēj gandrīz vienmēr uzlabot savus rezultātus. Ja Ievas uzrādītie sasniegumi šķiet zemi vai vērtējami zem vidējā līmeņa Eiropā, tad jāņem vērā arī sportistes vecums Eiropas čempionāta. Ievai sacensību dienā ir 14 gadi un 2 mēneši. Mūsu peldētāja sacensībās ir viena no visjaunākajām dalībniecēm, tikai vēl 3 sportistēm dzimšanas diena ir vēlāk. Ieva junioru čempionātā visās disciplīnās sacenšas ar sportistēm, kas ir pat 3 gadus vecākas. Var tikai izdarīt secinājumus, kādu treniņa apjomu var paveikt un cik liela attīstība var notikt šādu 3 gadu laikā.
Nozīmīgi ir arī pieminēt, ka mūsu sportiste spēj konkurēt ne tikai Latvijai raksturīgās sprinta distancēs (50 vai 100 m disciplīnas), bet atzinīgi startēt arī vidējā garuma distancēs (200 un 400 m disciplīnas), startējot 3 dažādos peldēšanas veidos – brīvajā stilā, tauriņstilā un peldējumā uz muguras. Nav šaubu, ja sacensību programma būtu par pāris dienām garāka, Ievu mēs redzētu arī kādā brasa vai kompleksā peldējumā.

Jaunā sportiste Eiropas Junioru čempionātā varēs piedalīties vēl nākamos 3 gadus, kur pēdējā gadā viņa būs jau viena no vecākajām dalībniecēm, tieši tad varēsim redzēt Ievas patieso talantu un spējas cīnīties par vietu finālā.Ievas īstais Eiropas čempionāts junioru konkurencē vēl tikai būs. Ļoti vērtīgi, ka mūsu jaunā peldētāja gūst nenovērtējamu pieredzi jau agrā vecumā. Sacensībās Latvijā vai Baltijā sīvāku konkurenci nodrošināt var peldētājas no pieaugušo izlases.

Pieminēšanas vērts ir fakts, ka Ieva Maļuka ir 2004. gada Atēnas Olimpisko spēļu sudraba medaļas īpašnieces Jeļenas Rubļevskas meita.


, 2017-07-04 12:22, pirms 7 gadiem
Labais!
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
"Rīdzene" DSN komanda. Foto: LPF.

LČ peldēšanā junioriem labots rekords, Ozolai 5 zelti, Deičmanim un Čurgelim pa četriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas U20 čempionātā RBJSS Rīdzene dāmu kvartets labojis nacionālo rekordu 4x50m brīvā stila stafetē, tikmēr komandu ieskaitē uzvaras laurus plūca RBJSS Rīdzene Daugavas SN komanda, kura tādejādi ir triumfējusi visos trijos šīs sezonas vecuma posmu čempionātos. Savukārt ar zelta medaļu klāstu izcēlās rīdziniece Patrīcija Elizabete Ozola, kā arī jelgavnieks Nikolass Deičmans un daugavpilietis Valērijs Čurgelis.
Džozefs Skūlings. Foto: Olympics

Singapūras vienīgais olimpiskais čempions Skūlings beidz sportista karjeru

LETA--AFP. Peldētājs Džozefs Skūlings, kurš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016.gadā pārspēja ASV peldēšanas sporta leģendu Maiklu Felpsu, kļūstot par Singapūras pirmo un vienīgo olimpisko čempionu, otrdien sociālajos tīklos paziņoja, ka beidz profesionāla sportista karjeru.