Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Liepājā notiks XII Latvijas peldēšanas čempionāts atklātā ūdenī

Liepājā notiks XII Latvijas peldēšanas čempionāts atklātā ūdenī
Foto: Latvijas Peldēšanas federācija

Šī gada 13.jūlijā Liepājā, Liepājas Tirdzniecības kanālā, norisināsies XII Latvijas peldēšanas čempionāts atklātā ūdenī, kurā paralēli 3000m peldējumam sporta klasē tiks noskaidroti arī Latvijas čempioni tautas klasē.

Latvijas peldēšanas čempionāts atklātā ūdenī ir vienīgās Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) rīkotās peldēšanas sacensības, kurās tiek aicināti piedalīties gan sportisti, kas nopietni nodarbojas ar peldēšanas sportu, gan ikviens fiziski aktīvs cilvēks, kura hobijs ir peldēšana.

Sporta klasē sportisti cīnīsies par Latvijas čempiona titulu un vērtīgām naudas balvām garākajā Latvijā notiekošajā peldēšanas distancē – 3000m peldējumā, savukārt tautas klasē dalībniekiem būs iespēja startēt 500m distancē un 100m sprinta peldējumā. Sporta klasē Latvijas čempiona tituls tiks izcīnīts trīs vecuma kategorijās – jauniešiem(14-17gadi), A grupas vecuma kategorijā (18-24) un vecmeistaru kategorijā (25+). Tautas klasē ātrākie peldētāji tiks sveikti ar Latvijas čempiona medaļām un balvām no sadarbības partneriem, savukārt visi pārējie dalībnieki tiks godināti ar goda medaļām par dalību šajā piedzīvojumā.

Šogad XII Latvijas peldēšanas čempionāts atklātā ūdenī tiek rīkots sadarbībā ar Liepājas pilsētas domi un tā mērķis ir popularizēt peldēšanas sportu atklātā ūdenī un apvienot aktīvas atpūtas aktivitātes ūdenī, kas piemērotas ikvienam aktīva dzīves veida piekritējam, ar pieredzējušu sportistu savstarpējo cīņu par Latvijas čempiona atklātā ūdenī titulu.
LPF aicina piedalīties šajās sacensībās ikvienu peldēšanas cienītāju un entuziastu.

Pietiekšanās sacensībām:

Pieteikumus sporta klasē jāiesniedz līdz 10.jūlijam uz e-pastu info@swimming.lv, pieteikumā norādot: dalībnieka vārdu uzvārdu, dzimšanas gadu, vecuma grupu un distanci.
Reģistrācija 13.jūlijā no plkst.11:00-11:50 (Google kartes koordinātes: 56.512770, 21.015748).
Sacensību atklāšana - plkst. 11:55.
Starts tautas klasei - plkst. 12:00.
Starts sporta klasei - plkst.13:00.
Individuālais sprinta peldējums – plkst.12:00-15:00


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
"Rīdzene" DSN komanda. Foto: LPF.

LČ peldēšanā junioriem labots rekords, Ozolai 5 zelti, Deičmanim un Čurgelim pa četriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas U20 čempionātā RBJSS Rīdzene dāmu kvartets labojis nacionālo rekordu 4x50m brīvā stila stafetē, tikmēr komandu ieskaitē uzvaras laurus plūca RBJSS Rīdzene Daugavas SN komanda, kura tādejādi ir triumfējusi visos trijos šīs sezonas vecuma posmu čempionātos. Savukārt ar zelta medaļu klāstu izcēlās rīdziniece Patrīcija Elizabete Ozola, kā arī jelgavnieks Nikolass Deičmans un daugavpilietis Valērijs Čurgelis.
Džozefs Skūlings. Foto: Olympics

Singapūras vienīgais olimpiskais čempions Skūlings beidz sportista karjeru

LETA--AFP. Peldētājs Džozefs Skūlings, kurš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016.gadā pārspēja ASV peldēšanas sporta leģendu Maiklu Felpsu, kļūstot par Singapūras pirmo un vienīgo olimpisko čempionu, otrdien sociālajos tīklos paziņoja, ka beidz profesionāla sportista karjeru.