Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Ribakova un Tīrumniece labo Latvijas rekordus

Ribakova un Tīrumniece labo Latvijas rekordus
Foto: swimming.lv

Latvijas peldētājas Aļona Ribakova un Zane Tīrumniece labojušas Latvijas rekordus starptautiskajā sprinta festivālā "Anyksciai-2013", kas no 3. līdz 4. maijam norisinājās Lietuvas pilsētā Anīkšķos.

Vakar, 3.maijā jelgavniece Zane Tīrumniece (tr. A. Paegle) 50m uz muguras finišu sasniedza pēc 29.47 sekundēm (priekšpeldējumos - 30.36), tādējādi par 0.22 sekundēm labojot pērn novembrī sasniegto valsts rekordu. Līdzšinējais Tīrumnieces sniegums šajā distancē bija 29.69 sekundes, ko sportiste bija atkārtojusi divas reizes.

Savukārt Aļona Ribakova (tr. G.Jakubovskis) festivālā spēja labot divus sev piederošos valsts rekordus. Sacensību pirmajā dienā Ribakova 100m kompleksajā peldējumā finišu sasniedza pēc vienas minūtes un 02.84 sekundēm (1:02.84), kas ir jauns sportistes personīgais, sprinta festivāla, kā arī Latvijas rekords šajā distancē. Iepriekšējo nacionālo rekordu Ribakova laboja gandrīz par sekundi (1:03.82). Ātrāk par sev piederošo valsts rekordu Ribakova veica arī 100m brasa distanci, kurā
sportiste finišēja ar rezultātu viena minūte un 08.71 sekunde (iepriekšējais rekords - 1:09.29). Arī šajā distancē Ribakova laboja festivāla rekordu, kurš bija nemainīgs kopš 2009.gada un bija viena minūte 09.25 sekundes (1:09.25).

Ribakovas uzrādītais sniegums 100m kompleksā bija arī sprinta festivāla augstvērtīgākais rezultāts (FINA2012 - 775p.). Otrais augstvērtīgākais rezultāts sieviešu konkurencē Gabrielai Ņikitinai (tr. G.Broka). Savukārt Pāvelam Vilcānam (tr. S.Kiseļovs) trešais augstvērtīgākais rezultāts vīriešu konkurencē (745p.).

ISF „Anykščiai – 2013” ir ikgadējās peldēšanas sacensības, kas norisinās jau piecpadsmito reizi. Šogad tajās savu dalību bija pieteikuši teju 600 sportisti no piecām valstīm - Lietuvas, Igaunijas, Latvijas, Baltkrievijas un Moldovas.

Sacensību rezultāti: ISF Anyksciai-2013 - SPLASH Meet Manager 11


, 2013-05-05 10:08, pirms 11 gadiem
rezultati ir reali svaki....un tas nekas,ka rekordi
Foto: Roberts Voskāns.

LK 4. posmā peldēšanā uzvar Tolstihs un Magrins, kopējā ieskaitē līderpozīcijas nemainīgas

Aizvadītās nedēļas nogalē Liepājas sporta centra “Ezerkarsts” peldbaseinā norisinājās Latvijas kausa 6. posms peldēšanā, kurā pulcējās 200 dalībnieku no visas Latvijas un kur par uzvarētājiem kļuva Dmitrijs Tolstihs junioriem un Ēriks Magrins jauniešiem.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
"Rīdzene" DSN komanda. Foto: LPF.

LČ peldēšanā junioriem labots rekords, Ozolai 5 zelti, Deičmanim un Čurgelim pa četriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas U20 čempionātā RBJSS Rīdzene dāmu kvartets labojis nacionālo rekordu 4x50m brīvā stila stafetē, tikmēr komandu ieskaitē uzvaras laurus plūca RBJSS Rīdzene Daugavas SN komanda, kura tādejādi ir triumfējusi visos trijos šīs sezonas vecuma posmu čempionātos. Savukārt ar zelta medaļu klāstu izcēlās rīdziniece Patrīcija Elizabete Ozola, kā arī jelgavnieks Nikolass Deičmans un daugavpilietis Valērijs Čurgelis.