Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Bobrovs pārspēj gandrīz 20 gadus senu rekordu, Ņikitina divreiz labo Latvijas rekordu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bobrovs pārspēj gandrīz 20 gadus senu rekordu, Ņikitina divreiz labo Latvijas rekordu
Gabriela Ņikitina
Foto: Gints Ivuškāns/F64

LETA. Latvijas peldētāja Gabriela Ņikitina piektdien sacensībās "Rīgas Sprints" divreiz laboja Latvijas rekordu 50 metros tauriņstilā, kamēr gandrīz 20 gadus senu valsts labāko sasniegumu 200 metros brasā vīriem uzreiz par divām sekundēm uzlaboja Daniils Bobrovs. Tāpat reizi Latvijas rekordu uzlaboja arī Arina Baikova.

Īsajā baseinā notiekošajās sacensībās Ņikitina 50 metros tauriņstilā priekšsacīkstēs sasniedza labāko rezultātu, finišējot pēc 26,71 sekundes. Sev piederošo valsts rekordu, kas tika sasniegts tieši pērnā gada "Rīgas Sprintā", Ņikitina uzlaboja par 0,18 sekundēm. Tomēr vakara sesijā Ņikitina finālā distanci veica 26,69 sekundēs, vēlreiz uzlabojot savu rekordu. Pērn šajās sacensībās Ņikitina Latvijas rekordus kopā laboja piecas reizes.

Tikmēr Bobrovs vakara sesijā 200 metrus brasā finālā veica divās minūtēs un 8,54 sekundēs, par 2,10 sekundēm labojot Valērijam Kalmikovam kopš 1998.gada marta piederējušu valsts rekordu. Šis bija senākais Latvijas rekords vīriešiem, bet dāmām vēl saglabājies kopš 1981.gada jūlija nepārspēts Vikas Jursones rekords 200 metros tauriņstilā, kurš tika sasniegts "garajā ūdenī", bet skaitās valsts labākais sasniegums gan 50 metru, gan arī 25 metru baseinā.

Zīmīgi, ka Bobrovs sacensībās guva vien otro vietu, jo ar rezultātu divas minūtes un 8,15 sekundes triumfēja baltkrievs Iļja Šimanovičs, kurš sasniedza sacensību rekordu.

Savukārt Baikova uzvarēja 100 metru kompleksajā distancē, kur finišēja pēc minūtes un 2,65 sekundēm. Viņa arī par 0,19 sekundēm pārspēja Latvijas rekordu, kas kopš 2013.gada piederēja Aļonai Ribakovai. Tāpat Baikova piektdien bija labākā arī 100 metros brasā (minūte un 1,77 sekundes), šīm trim uzvarām paliekot vienīgajām, ko sacensību pirmajā dienā guva mājinieki.

Piektdien spēcīgie baltkrievu peldētāji vairākkārt uzlaboja sacensību rekordus. Tā rīta sesijā Šimanovičs 50 metrus brasā veica 26,63 sekundēs, kamēr 200 metros brasā sasniedza divas minūtes un 9,90 sekundes, bet Jauhens Curkins, kurš ir pasaules čempionāta medaļnieks un Eiropas čempions, 200 metrus tauriņstilā nopeldēja divās minūtēs un 0,12 sekundēs.

Savukārt vakara sesijā sacensību rekordi tika laboti vēl vairāk reižu un arī šoreiz to pārsvarā gadījumu paveica baltkrievu peldētāji. 100 metros brīvajā stilā Viktars Krasočka finišu sasniedza pēc 48,41 sekundes, bet 100 metru kompleksajā distancē viņš bija 54,33 sekundes ātrs.

Šimanovičs rekordu pārspēja arī 50 metru brasa distances finālā, finišējot pēc 26,57 sekundēm, Mikita Cmihs bija labākais 100 metros uz muguras (52,79 sekundes), bet Curkins atkārtoti uzlaboja rekordu 200 metros tauriņstilā, turklāt šoreiz to paveica vēl par divām ar pusi sekundēm (minūte un 57,65 sekundes). Tāpat vienu sacensību rekordu pārspēja arī lietuviete Beatriče Kanapienīte, kura 200 metrus tauriņstilā nopeldēja divās minūtēs un 17,94 sekundēs.

Punktu ziņā augstvērtīgāko rezultātu pirmajā dienā sasniedza Šimanovičs 50 metros brasā, kamēr Bobrova rezultāts 200 metros brasā viņam deva ceturto vietu starp augstvērtīgākos rezultātus uzrādījušajiem sportistiem.

Sacensības noslēgsies sestdien, kad tiks sadalīti atlikušie 14 medaļu komplekti individuālajās disciplīnās, kā arī trīs medaļu komplekti stafetēs.

Izmantotie resursi:
LETA