Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Ņikitina Eiropas čempionātā pārspēj Latvijas rekordu

Ņikitina Eiropas čempionātā pārspēj Latvijas rekordu
Gabriela Ņikitina
Foto: swimming.lv

Latvijas peldētāja Gabriela Ņikitina piektdien Glāzgovā veiksmīgi sāka Eiropas čempionātu, pārspējot sev piederošo valsts rekordu 50 metru brīvā stila distancē.

Gabriela Ņikitina finišēja pēc 25,58 sekundēm, rekordu, ko viņa maijā sasniedza Brestā, uzlabojot par 0,05 sekundēm. Vienā peldējumā ar viņu piektdien bija arī talantīgā čempionāta debitante Ieva Maļuka, kura distanci veica 25,88 sekundēs. Tikmēr lēnākajā peldējumā uz starta izgāja Arina Baikova, kura distanci noslēdza 26,53 sekundēs. Noslēgumā Ņiktina izcīnīja 21. vietu, no iekļūšanas pusfinālā atpaliekot par desmitdaļu. Tikmēr Maļuka sacensības noslēdza 31. vietā, kamēr Baikova bija 40. pozīcijā starp 55 sportistēm.

Piektdien uz starta izgāja visi pieci čempionātam pieteiktie Latvijas peldētāji. 50 metru peldējumā uz muguras piedalījās Ģirts Feldbergs, kurš distanci veica 26,22 sekundēs un savā peldējumā ierindojās astotajā vietā starp desmit sportistiem. Kopvērtējumā viņam 37. vieta starp 53 startējušajiem dalībniekiem. Savukārt 100 metros brasā 43. pozīciju starp 56 dalībniekiem ieguva Daniils Bobrovs, kura laiks bija 1:03.10 un kurš savā peldējumā starp desmit sportistiem bija sestais.

Visvairāk – sešās – individuālajās distancēs startēs šī čempionāta debitante un Latvijas izlases jaunākā dalībniece Maļuka, kura jūlija sākumā Eiropas junioru čempionātā izcīnīja piekto vietu 100m brīvā stila peldējumā. Maļuka startēs 50m, 100m, 200m un 400m brīvā stila distancēs, kā arī 50m uz muguras un tauriņstilā. Brīvā stila sprintā (50m un 100m), kā arī tauriņstilā startēs arī Gabriela Ņikitina, bet Arina Baikova savā pirmajā kontinenta čempionātā pieaugušajiem dosies uz startu 50m br./st., kā arī 50m un 100m uz muguras.

Tikmēr Daniils Bobrovs un Ģirts Feldbergs startēs attiecīgi visās brasa un peldējuma uz muguras distancēs. Tāpat mūsu sportisti startēs abās jauktajās – brīvā stila un kombinētajās – stafetēs. Eiropas čempionāts peldēšanā ilgs līdz 9. augustam. Eiropas čempionāts peldēšanā ir daļa no pirmā Eiropas čempionāta vairākos sporta veidos, kas notiek Berlīnē un Glāzgovā. Glāzgovā sacenšas sportisti peldēšanā, golfā, riteņbraukšanā, airēšanā, vingrošanā un triatlonā, kamēr vieglatlētikas čempionāts nākamnedēļ tiks aizvadīts Berlīnē.

Izmantotie resursi:
European Championships 2018 | Glasgow 2018


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
"Rīdzene" DSN komanda. Foto: LPF.

LČ peldēšanā junioriem labots rekords, Ozolai 5 zelti, Deičmanim un Čurgelim pa četriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas U20 čempionātā RBJSS Rīdzene dāmu kvartets labojis nacionālo rekordu 4x50m brīvā stila stafetē, tikmēr komandu ieskaitē uzvaras laurus plūca RBJSS Rīdzene Daugavas SN komanda, kura tādejādi ir triumfējusi visos trijos šīs sezonas vecuma posmu čempionātos. Savukārt ar zelta medaļu klāstu izcēlās rīdziniece Patrīcija Elizabete Ozola, kā arī jelgavnieks Nikolass Deičmans un daugavpilietis Valērijs Čurgelis.
Džozefs Skūlings. Foto: Olympics

Singapūras vienīgais olimpiskais čempions Skūlings beidz sportista karjeru

LETA--AFP. Peldētājs Džozefs Skūlings, kurš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016.gadā pārspēja ASV peldēšanas sporta leģendu Maiklu Felpsu, kļūstot par Singapūras pirmo un vienīgo olimpisko čempionu, otrdien sociālajos tīklos paziņoja, ka beidz profesionāla sportista karjeru.