Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Maļuka labo divus Latvijas rekordus peldēšanā

Rolands Eliņš

Maļuka labo divus Latvijas rekordus peldēšanā
Ieva Maļuka
Foto: Latvijas Peldēšanas federācija

Latvijas talantīgā peldētāja Ieva Maļuka piektdien laboja divus valsts rekordus, pārspējot sev piederošo rekordu 100m kompleksajā peldējumā un atņemot Gabrielai Ņikitinai valsts rekordu 100m brīvajā stilā.

Starptautiskajās peldēšanas sacensībās "Rīgas Sprints" 15 gadus vecā Maļuka 100 metru brīvā stila distanci veica 54,92 sekundēs, labojot Latvijas rekordu un triumfējot sacensībās.

Iepriekšējais rekords šajā distancē piederēja Gabrielai Ņikitinai, kura šogad februārī to veica 54,95 sekundēs.

Maļuka pēc tam laboja arī sev piederošo rekordu 100 metru kompleksajā peldējumā, distanci veicot vienā minūtē un 1,28 sekundēs.

Latviete uzvarēja sacensībās, kā arī savu iepriekšējo rekordu, kas tika uzstādīts septembra beigās, laboja par 0,05 sekundēm.

Jau ziņots, ka Maļuka oktobrī piedalījās arī Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā notiekošajās Jaunatnes olimpiskajās spēlēs, kur viņa arī laboja divus valsts rekordus - 400 metros brīvajā stilā un 200 metru kompleksajā peldējumā.

Izmantotie resursi:
LETA