Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Nakts Peldējums pulcē lielus un mazus, kopā nopeldēts teju 80 kilometru

Nakts Peldējums pulcē lielus un mazus, kopā nopeldēts teju 80 kilometru
Foto: LPF

Informējam, ka Eiropas Sporta nedēļas noslēgumā, 30. septembrī, vairāk kā 900 peldēšanas sporta cienītāji un veselīga dzīves vieda atbalstītāji no visas Latvijas vienojās kopīgā peldējumā, kura ietvaros veica 77 350 metrus garu peldējumu.

Šogad Nakts Peldējums vienlaicīgi norisinājās četrās pilsētās – Rīgā, Ventspilī, Liepājā un Daugavpilī, kas arī ļāva pulcēt teju tūkstoti dalībnieku un sasniegt ievērojamo kilometrāžu.

Rīgā ceļu uz jaunu kolektīvi veiktās garākās peldēšanas stafetes rekordu uzsāka Latvijas Universitātes asociētais profesors Ivars Ījabs, Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio raidījumu vadītājsi Sandra Kropa un Jānis Krops, arhitekts un garo distanču skrējējs, kurš apskrējis apkārt Latvijai, Dins Vecāns, kā arī Latvijas Sporta federāciju padomes valdes izpilddirektors Māris Liepiņš.

Pasākuma turpinājumā, DJ un Andžeja Grauda bungu skolas audzēkņu ritmā pavadīti, uz starta devās arī pārējie Nakts Peldējuma dalībnieki, kas šogad bija īpaši kuplā skaitā.

Trešo reizi Latvijā organizētā kolektīvā nakts peldējumā pulcējās gan jauni, gan gados pieredzējuši peldēšanas aktivitāšu cienītāji – jaunākie pasākuma dalībnieki vēl tikai nesen bija iemācījušies peldēt, savukārt jaunos censoņus ar savu piemēru iedrošināja pat pie deviņdesmit gadu sliekšņa esoši peldēšanas cienītāji.

Pasākumā iesaistīto dalībnieku rezultāti un foto apkopoti Nakts Peldējuma mājas lapā: Nakts peldējums - 30. septembris - Rīga,...

Pasākuma mērķis bija atgādināt par peldēšanu kā veselīgu un aktīvu fizisko nodarbi, taču, lai tas gada tumšajos mēnešos spētu ieintriģēt, speciāli šim notikumam tika domāts par īpašu baseina izgaismojumu, kas peldētājiem un arī skatītājiem padarīs šo pasākumu par vizuāli baudāmu un neaizmirstamu pieredzi.

Pasākums tika rīkots Eiropas Sporta nedēļas ietvaros ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, Latvijas Sporta federāciju padomes atbalstu. Pasākuma organizatori izsaka pateicību par veiksmīgo sadarbību arī Ķīpsalas Peldbaseinam, Liepājas Olimpiskajam centram, Ventspils Olimpiskajam centram, Daugavpils olimpiskajam centram, kā arī skaņas un gaismas tehnikas profesionāļiem A-Sound un Andžeja Grauda bungu skolai.

Informāciju sagatavoja
LATVIJAS PELDĒŠANAS FEDERĀCIJA


Foto: Roberts Voskāns.

LK 4. posmā peldēšanā uzvar Tolstihs un Magrins, kopējā ieskaitē līderpozīcijas nemainīgas

Aizvadītās nedēļas nogalē Liepājas sporta centra “Ezerkarsts” peldbaseinā norisinājās Latvijas kausa 6. posms peldēšanā, kurā pulcējās 200 dalībnieku no visas Latvijas un kur par uzvarētājiem kļuva Dmitrijs Tolstihs junioriem un Ēriks Magrins jauniešiem.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
"Rīdzene" DSN komanda. Foto: LPF.

LČ peldēšanā junioriem labots rekords, Ozolai 5 zelti, Deičmanim un Čurgelim pa četriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas U20 čempionātā RBJSS Rīdzene dāmu kvartets labojis nacionālo rekordu 4x50m brīvā stila stafetē, tikmēr komandu ieskaitē uzvaras laurus plūca RBJSS Rīdzene Daugavas SN komanda, kura tādejādi ir triumfējusi visos trijos šīs sezonas vecuma posmu čempionātos. Savukārt ar zelta medaļu klāstu izcēlās rīdziniece Patrīcija Elizabete Ozola, kā arī jelgavnieks Nikolass Deičmans un daugavpilietis Valērijs Čurgelis.