Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Eiropas Junioru čempionātā peldēšanā Latviju pārstāvēs septiņi sportisti

No 4 līdz 8. jūlijam Helsinkos norisināsies Eiropas Junioru čempionāts peldēšanā, kurā Latviju pārstāvēs septiņi sportisti – Ieva Maļuka, Arina Sisojeva, Didzis Rudavs, Jānis Vitauts Siliņš, Artūrs Markovs, kā arī Roberts Zemturis un Rolands Tarhanovs.

Latvijas sportisti uz startu dosies 22 individuālajās distancēs, kā arī divos stafešu peldējumos, tomēr visaugstāk pieteikumu sarakstos atrodas Didzis Rudavs, kurš 50m brasā ir izsēts ar piekto labāko rezultātu (28.41).

Ļoti perspektīvs pieteikuma laiks ir arī rīdziniecei, BJSS Rīdzene audzēknei Ievai Maļukai, kuras rezultāts 100m br./st. ir sestais labākais starp čempionāta dalībniecēm. Maļukai visas iespējas cīnīties par vietu pusfinālā arī divas reizes īsākā distancē, kur sportistei 13. pieteikuma laiks (25.97). Savukārt 100m brasā par vietu pusfinālā cīnīsies valmierietis Jānis Vitauts Siliņš, kuram sešpadsmitais pieteikuma laiks (1:03.59), un arī Didzis Rudavs (1:04.07).

Papildus jau minētajām distancēm Siliņš izies uz starta arī 200m brasā, savukārt Maļuka peldēs 200m un 400m br./st., 50m uz muguras, kā arī 50m tauriņstilā.

Tāpat čempionātā no Latvijas sportistiem piedalīsies Arina Sisojeva, kas startēs visās brasa distancēs, Artūrs Markovs, kurš peldēs 200m un 400m br./st., kā arī 200m kompleksā, Rolands Tarhanovs (50m un 100m br./st.) un Roberts Zemturis (50m, 100m br./st. un 50m tauriņstils).

Čempionātā Latvija tiks pārstāvēta arī divās no sacensību programmā iekļautajām stafetēm – 4x100m kombinētajā stafetē vīriešiem, kā arī 4x100m kombinētajā stafetē jauktajam sastāvam.

Eiropas Junioru čempionāts sāksies 4. jūlijā un to būs iespējams vērot tiešraidē: https://www.dailymotion.com/lentv

Informāciju sagatavoja
Latvijas Peldēšanas federācija


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Roberts Voskāns.

LK 4. posmā peldēšanā uzvar Tolstihs un Magrins, kopējā ieskaitē līderpozīcijas nemainīgas

Aizvadītās nedēļas nogalē Liepājas sporta centra “Ezerkarsts” peldbaseinā norisinājās Latvijas kausa 6. posms peldēšanā, kurā pulcējās 200 dalībnieku no visas Latvijas un kur par uzvarētājiem kļuva Dmitrijs Tolstihs junioriem un Ēriks Magrins jauniešiem.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
"Rīdzene" DSN komanda. Foto: LPF.

LČ peldēšanā junioriem labots rekords, Ozolai 5 zelti, Deičmanim un Čurgelim pa četriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas U20 čempionātā RBJSS Rīdzene dāmu kvartets labojis nacionālo rekordu 4x50m brīvā stila stafetē, tikmēr komandu ieskaitē uzvaras laurus plūca RBJSS Rīdzene Daugavas SN komanda, kura tādejādi ir triumfējusi visos trijos šīs sezonas vecuma posmu čempionātos. Savukārt ar zelta medaļu klāstu izcēlās rīdziniece Patrīcija Elizabete Ozola, kā arī jelgavnieks Nikolass Deičmans un daugavpilietis Valērijs Čurgelis.