Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Pistoriuss paliek bez normatīva

Pistoriuss paliek bez normatīva
Oskars Pistoriuss
Foto: AFP

Neskatoties uz vakar sacensībās Lucernā uzrādīto personisko rekordu, Dienvidāfrikas sprinterim Oskaram Pistoriusam nav izdevies izpildīt olimpisko spēļu A normatīvu. Tas nozīmē, ka individuālajā distancē viņš Pekinā skriet nevarēs.

Kā zināms, Pistoriusam amputētas abas kājas un skriešanai viņš izmanto īpašas protēzes, līdz ar to par viņa tiesībām līdzvērtīgi sacensties ar citiem atlētiem bijis daudz diskusiju, tomēr IOC deva dienvidāfrikānim atļauju mēģināt kvalificēties Pekinai. Vakar sacensībās Šveices pilsētā Lucernā bija pēdējā iespēja to izdarīt un, kaut gan dienvidāfrikānim 400 metru sprintā izdevās par 11 sekundes simtdaļām uzlabot personisko rekordu, Pekinas sapnis viņam beidzies - ar 46,25 sekundēm bija par maz. Normatīvs ir 45,55.

"Es vienalga esmu laimīgs - patiešām izbaudīju šo vakaru. Bija skaidrs, ka kvalificēties Pekinai individuāli būs grūts uzdevums, taču joprojām paliek cerība uz stafeti," izteicās Pistoriuss, kurš skrējienā finišēja trešais. Dienvidāfrikas Olimpiskā komiteja gatavojas nosaukt sastāvu šajā nedēļas nogalē, un Pistoriuss cer saņemt uzaicinājumu. Tiesa, tam būs nepieciešama Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociāciju (IAAF) atļauja, ko sportists varētu nesaņemt.

IAAF uzskata, ka Pistoriusa dalība stafetē varētu būt riskanta pārējiem skrējējiem, kas var gūt traumas, ja gadītos sadursme. "Domāju, tas ir IAAF pēdējais izmisuma mēģinājums atturēt mani no kvalificēšanās," sarūgtināts sportists, kurš maijā jau uzvarēja Apelācijas tiesā pret IAAF par savām tiesībām mēģināt tikt uz Pekinu. Arī tagad juristi jau ir starta gatavībā, ja nāksies vēlreiz pierādīt Pistoriusa taisnību.

Augstvērtīgākos rezultātus sacensībās Lucernā sasniedza brazīliete Fabiana Murere, kas ar kārti pārvarēja 4,70 metru augstumā novietoto latiņu, kā arī austrāliete Sallija Maklellana, kas 100 metrus ar barjerām noskrēja 12,57 sekundēs.

Saistītie raksti:
Pistoriusam pagarina iespēju kvalificēties
Pistoriuss varēs pretendēt dalībai Pekinā
Pistoriusam aizliedz startēt

Izmantotie resursi:
bbc.co.uk

  +2 [+] [-]

, 2008-07-17 10:37, pirms 16 gadiem
žēl, tomēr gribēju redzēt viņu Pekinā, kā viņš sacenšas ar labākajiem!!

  +3 [+] [-]

, 2008-07-17 10:45, pirms 16 gadiem
Man liekas, ka tas ir pareizi, ka viņš nestartēs kopā ar pārējiem - cilvēkiem ar kustību traucējumiem tomēr ir domātas paralimpiskās spēles. Šeit tomēr var rasties precendents, kuru IAAF negribētu pieļaut.

  +8 [+] [-]

, 2008-07-17 10:47, pirms 16 gadiem
Lai arī kā man viņu cilvēciski žēl, bet domāju, ka viņam nav vietas Pekinā, ne tikai pēc rezultāta, bet, piemēram, ja viņš dabūtu medaļu kā justos pārējie sportisti, kuri neskrien ar atsperēm..

  +1 [+] [-]

, 2008-07-17 11:05, pirms 16 gadiem
Domāju, tas ir IAAF pēdējais izmisuma mēģinājums atturēt mani no kvalificēšanās

Zheel, protams, ka cilveekam neizdevaas savu sapni piepildiit, bet shaadus un liidziigus argumentus un izteikumus es gan necieshu. To pashu dzird no dazhas labas minoritaates - visapkaart visi pret mums sazveereejushies, visi tie sliktie, to tik meklee kaa mums iegriezt. Nepienjeema darbaa nevis taapeec, ka es sliktaaks straadnieks, bet taapeec, ka gejs. Sadeva pa purnu nevis taapeec, ka pagadiijos huligaanu bara tuvumaa, bet taapeec, ka melnais. utt. Atvainojiet par izteicieniem.

  +3 [+] [-]

, 2008-07-17 11:20, pirms 16 gadiem
Es arī atbalstu IAAF, cilvēkiem ar protēzēm toč nevar ļaut piedalīties kopā ar citiem sportistiem. Jo skriešana tomēr ir sporta veids, kurā tu skrien ar kājām. Viņam jāskrien paralimpiskajās spēlēs

  -3 [+] [-]

, 2008-07-17 11:58, pirms 16 gadiem
Vitālijs1000 rakstīja: žēl, tomēr gribēju redzēt viņu Pekinā, kā viņš sacenšas ar labākajiem!!


Varbut viņš startes stafete.

У атлета еще осталась возможность выступить в Пекине в составе эстафетной сборной ЮАР на дистанции 4х400 метров, но Генеральный секретарь международной федерации легкой атлетики Пьер Вайсс считает, что Писториус со своими протезами представляет опасность для других атлетов.

- Окончательное решение об участии Писториуса на Олимпиаде теперь остается за федерацией легкой атлетики, - сказал Вайсс. – Однако я против участия Оскара в Олимпиаде из-за соображений безопасности.

     [+] [-]

, 2008-07-17 12:41, pirms 16 gadiem
Interesanti, kā viņam vispār ir ar slodzes izjūtu, it kā jau viņš kāju augšdaļu izmanto, bet uz ikriem nekādas slodzes nav. Teorētiski viņam fiziski vajadzētu būt vieglāk skriet kā "parastajiem" cilvēkiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-07-17 14:55, pirms 16 gadiem
tuc rakstīja: Interesanti, kā viņam vispār ir ar slodzes izjūtu, it kā jau viņš kāju augšdaļu izmanto, bet uz ikriem nekādas slodzes nav. Teorētiski viņam fiziski vajadzētu būt vieglāk skriet kā "parastajiem" cilvēkiem.

Tā ir. Zinātnieki jau veselu pētījumu taisīja, un sevišķi tas izpaudās 400 m distances beigu daļā, kad cilvēks ar savām kājām parasti "mirst nost".

  +1 [+] [-]

, 2008-07-17 15:49, pirms 16 gadiem
ericcartman rakstīja: Es arī atbalstu IAAF, cilvēkiem ar protēzēm toč nevar ļaut piedalīties kopā ar citiem sportistiem. Jo skriešana tomēr ir sporta veids, kurā tu skrien ar kājām. Viņam jāskrien paralimpiskajās spēlēs


Kas vsipār ir sports, kas nosauc man!!! sportam jāpārstāv daudz augstāki ideāli, nevis komercija, bet, piemēram, tas pats sauklis nekas nav neiespējams. ja šis sportists piedalītos, tas parādītu gribaspēka uzvaru par neveiksmēm. piedāvā kādam sportistam amputēt kājas, lai uzstādītu šos te. Kurš tad piekristu? žēl man ši sportista...

     [+] [-]

, 2008-07-17 17:21, pirms 16 gadiem
moretto rakstīja: Kas vsipār ir sports, kas nosauc man!!! sportam jāpārstāv daudz augstāki ideāli, nevis komercija, bet, piemēram, tas pats sauklis nekas nav neiespējams. ja šis sportists piedalītos, tas parādītu gribaspēka uzvaru par neveiksmēm. piedāvā kādam sportistam amputēt kājas, lai uzstādītu šos te. Kurš tad piekristu? žēl man ši sportista...

piekriitu!

manupraat, ir visai divkosiigi skaldiit matus, vai ar proteezeem skrienot ir kaada priekshrociibai vai ne, kameer citaa, veel buutiskaakaa godiigas sportiskaas sacensiibas aspektaa - farmakoloogjijaa ir visai liela nevienliidziiba starp dazhaadu atleetu iespeejaam.

es redzu, kaa gadu no gada tiek piekjerti aizliegto vielu lietoshanaa ne jau dazhi atleeti, bet daudzi, masveidiigi, aizviem vairaak un vairaak. turklaat, valda uzskats, ka taa ir tikai redzamaa shiis paraadiibas aisberga dalja. es jau sen sho pasaakumu veeroju ar rezigneetu skepsi kaa faarmaacijas un sporta ekipeejuma razhotaaju show'u ar lielaaku vai mazaaku cilveeciskaa faktoora piedevu. tas peedeejais, proti, cilveeciskais faktors shajaa izraadee, protams, ir tas interesantaakais, bet, diemzheel, ne vienmeer domineejoshais.

tieshi taapeec man ir pilniigi vienalga tas, vai tieshi shis chalis skrienot ar proteezeem ieguus kaadu priekshrocibu. man tas nav buutiski, jo vienliidziigu iespeeju princips taapat ir apshaubiits jau sen un tik pamatiigi, ka tam vairs nepieveershu paaraak lielu uzmaniibu. izraade taapat buus garanteeta, vienalga vai tur tas dienvidaafrikaanis skries vai ne. ja skries, tad veel jo iipashi.

manupraat, interesantaakais visaa shai pasaakumaa buutu... nu, protams, cilveeciskais faktoors, proti vai shis liktenja nezheelotais chalis ar amputeetaam kaajaam tomeer piepildiis savu sapni un skries iistajaas Speelees, un nevis paraSpeelees, vai ne. farmaacijas un sporta ekipeejuma razhotaaju show'a pamatprincipus tas nekaadi neizmainiis, bet tam chalim un daudziem citiem vinja liktenja braaljiem tas noteikti buus ljoti noziimiigi.

lai izdodaas!

     [+] [-]

, 2008-07-21 12:09, pirms 16 gadiem
domaju ka vinam jaskrien parolimpiskajas speles,te jau kads teica ka vinam slodzes nav uz ikriem!lai skrien parolimpiskajas!domaju ka olimpiskajas speles vinam nav vieta!