Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Eksperta viedoklis: Pret Dienvidkoreju jāspēlē nosvērti

Eksperta viedoklis: Pret Dienvidkoreju jāspēlē nosvērti
Raivo Otersons
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

eSports.lv Pekinas olimpiādes basketbola eksperts Raivo Otersons, kurš savulaik vadījis arī Latvijas sieviešu basketbola izlasi, vērtē mūsu zelteņu sniegumu aizvadītajās spēlēs un secina, kā spēlēt rīt, lai pieveiktu Dienvidkoreju.

"Bija mirkļi, kad komanda tā kā sanīka. Pret Baltkrieviju bija tādas epizodes, arī spēles beigās pret Austrāliju dzirksts noplaka. Patika spēle pret Brazīliju. Meitenes var visu spēli un pat vairākas spēles nospēlēt vienlīdz augstvērtīgā līmenī. Neskatoties uz zaudējumiem, ir daudz pozitīvā, tiek demonstrēts labs basketbols. Izlase spēlē tā, kā šobrīd tā ir spējīga spēlēt," par līdz šim aizvadītajā spēlēm sacīja Otersons.

"Pārbaudes spēlēs bija ļoti liels emocionālais pacēlums, bet pirmajās olimpiskā turnīra spēlēs varēja just, ka emocijas kritušās. Varbūt tās tika atstātas pārbaudes spēlēs, kuras tika aizvadītas ļoti labi. Taču mūsu basketbolistes ir ieguvušas daudz ko jaunu – jauni iespaidi bija olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, kā arī pašā olimpiādē. Spēlētājas guvušas jaunu pieredzi visas vasaras garumā."

"Nedomāju, ka turnīrs tika iesākts slikti, lai gan, protams, netika parādīts tas labākais sniegums. Jāsaprot, ka mūsu komanda spēlēja ar ļoti spēcīgām pretiniecēm. Krievija varbūt smagnēji čempionātu iesāka, taču viņas būs starp galvenajām favorītēm uz godalgām. Arī Baltkrievija ir perspektīva komanda ar ļoti lielu potenciālu nākotnē. "

"Ja spēle neaiziet Anetei [Jēkabsonei – Žogotai], tad arī komanda spēlē sliktāk, gadās tukšuma periodi, kurus reizēm spēlētājas pārvar, reizēm nē. Komandā ļoti daudz kas atkarīgs tieši no viņas snieguma. Nākotnē mums no tā ir jāmācās, jo Anete ir Eiropā atzīta spēlētāja, viņu pazīst, viņa ir līdere un tiks cieši segta vienmēr. Reizēm pretinieces tiek ar viņu galā, tiesa, patērē arī daudz enerģijas, tāpēc iespējas izpausties ir pārējām valstsvienības spēlētājām. Pret Krieviju tas labi izdevās – Anete tika nosegta, bet pārējās uz tā rēķinā palika brīvākas. Piemēram, Jansone aizvadīja ļoti labu spēli."

Vērtējot nākamās pretinieces Dienvidkorejas basketbolistes Otersons bija optimistisks: "Jau atlases turnīrā mums bija viena smaga spēle pret Āzijas komandu – Japānu. Labi, ka mums ir šāda pieredze un tā var krietni palīdzēt. Dienvidkoreja spēlē līdzīgu, bet labāku basketbolu nekā japānietes. Pret Dienvidkoreju jācenšas kļūdīties mazāk nekā iepriekš. Jāspēlē savs basketbols, bet prātīgāk un nosvērtāk, jo katram punktam būs liela vērtība. Jāapstādina ātrās dienvidkorejietes, tad viss būs kārtībā. Viņas spēlē smagnēji, viņām nav spiediena uz groza apakšu, bet ātrā basketbolā viņas jūtas ļoti labi. Jāuzvar! Mums ir tas pa spēkam."

Otersons arī atzina, ka aktīvi seko vīriešu turnīra spēlēm: "Patīk kā spēlē Argentīna – tā ir laba un pieredzējusi komanda. ASV basketbolisti, protams, izskatās ļoti pārliecinoši, viņiem jābūt pilnīgi melnai dienai, lai viņi neuzvarētu šo olimpiādi, bet neizskatās, ka tā notiks. Domāju, ka par medaļām cīnīsies arī Argentīna, Lietuva un Spānija, varbūt šajā trio iejauksies arī Grieķija."


, 2008-08-16 23:34, pirms 16 gadiem
Bu ir,ir jāuzvar,gribas jau vēl redzēt kādu spēli LV izlases spēli OS!
Jācer gan,ka Otersona vārdi piepildīsies - meitenēm,Anetei aizies spēle,nebūs kļūdu tik daudz,tad viss būs OK!
, 2008-08-16 23:38, pirms 16 gadiem
Lai vai kāds būtu rezultāts latvijas izlasei 1/4 fināls vai 10./ 11. vieta pati iekļūšana olimpiādē vien ir panakums kāds Latvijas basketbolam vēl nav bijis. Pat zaudējums pret Koreju nesabojātu iespaidu par Latvijas sieviešu basketbola izlasi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-08-16 23:43, pirms 16 gadiem
Lai Dievs rīt stāv klāt mūsu ķipariem !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-08-16 23:54, pirms 16 gadiem
pff nu gan eksperts tikpat labi puse no esporta vareja pateikt, ja jāspēlē nosvērti..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-08-17 00:02, pirms 16 gadiem
Šis eksperts ir izaudzinājis lielāko Latvijas basketbola talantu :p
, 2008-08-17 00:19, pirms 16 gadiem
cik esmu redzeejis korejas basketbolu-tad vinju spele ir aatra ir izteiktes komandas liideres maz rebus vaac uzbrukumaa meegjina lauzties pie groza
, 2008-08-17 01:57, pirms 16 gadiem
a internetaa sito speeli kaut kur raadiis?
, 2008-08-17 02:11, pirms 16 gadiem
Cikos speele?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-08-17 11:17, pirms 16 gadiem
redzi visvareno trener,zaudējām taktiski,jo ar lēno to jest nosvērto spēli iedevām handikapu,kad sākām spēlēt viņu ātro spēli pievilkām,bet nu nekas ,nāks jauni sūdi šitie aizmirsīsies,vienalga labs starts,par to Dimanta bumbu,laikām arii tur tika atklātas kārtis tieši dūzis-Anete lai veicas
Aigars Apinis apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
6

Karogu noslēguma ceremonijā nesīs Apinis

Paralimpisko spēļu noslēguma ceremonijā Pekinā, kas risināsies šodien, Latvijas karogu uzticēts nest paralimpiskajam čempionam un vicečempionam attiecīgi diska mešanā un lodes grūšanā Aigaram Apinim.
Edgars Bergs apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
24

Edgars Bergs – paralimpisko spēļu vicečempions

Šorīt Pekinas paralimpiskajās spēlēs kā pēdējais no Latvijas delegācijas startēja saldenieks Edgars Bergs. Lodes grūšanas sacensībās Edgars pēdējā mēģinājumā sasniedza savu personīgo rekordu (15,54 m), kas viņam deva 2.vietu un paralimpisko spēļu sudraba medaļu.
Aigars Apinis apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
112

Apinis triumfē Pekinā ar rekordu

Birzgalietis Aigars Apinis šodien Pekinas paralimpisko spēļu diska mešana sektorā izcīnīja zelta medaļu apvienotajā F33/F34/F52 grupā, labojot sev piederošo pasaules rekordu - 20.47 metri.