Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Labdarības brančā vāks līdzekļus Snikus dalībai pasaules čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Labdarības brančā vāks līdzekļus Snikus dalībai pasaules čempionātā
Ielūgums uz labdarības brokastīm

Sestdien, 30. jūnijā Mārupē esošajā ģimenes restorānā "Hercogs" notiks labdarības vēlās brokastis jeb brančs, kurā tiks vākti līdzekļi, lai paraolimpiskais jātnieks Rihards Snikus varētu piedalīties pasaules čempionātā iejādē.

Šī mēneša sākumā tika sākta ziedojumu vākšana, lai Snikus varētu doties uz ASV paredzēto pasaules čempionātu, kas izmaksās aptuveni 21 000 eiro. Pašlaik savākta vien daļa no summas.

Branča laikā ģimenes restorānā “Hercogs” būs iespēja aplūkot Snikus karjeras spilgtākos fotomirkļus un relikvijas, kā arī piedalīties nelielā izsolē, savā īpašumā iegūstot vienu no jātnieka partnera King of The Dance pakaviem, kuri zirgam bija apauti Eiropas čempionātā, kad pērn abi izcīnīja 2.vietu.

Par ēdieniem un noskaņu rūpēsies restorāna “Hercogs” īpašnieks Andris Rumitis un viņa komanda, kurš izteicies, ka jūtas atbildīgs par Mārupes un citas tuvākās apkārtnes iedzīvotājiem. "Ja man būs kaut mazākā iespēja, vienmēr centīšos palīdzēt. Ticu, ka kaut ko iegūt var tikai dodot," teicis Rūmītis, kurš ziedojumus dažādām akcijām vāc regulāri.

Savu dalību vēlajās brokastīs var pieteikt iepriekš, zvanot pa tālruni +371 29106538 vai rakstot uz e-pastu info@hercogsm.lv.

2017. gada beigās Snikus paziņoja par sadarbības pārtraukšanu ar savu līdzšinējo komandu, kā arī zirgu King of the Dance, tomēr pēc pusgada sadarbība atjaunota, tāpēc šobrīd Riharda Snikus paraolimpiskās iejādes komanda atgriezusies jaunā veidolā. Snikus atkal trenē Darja Tihomirova, tāpat sastāvā ir iejādes trenere Agnese Kukaine, kā arī zirga masiere un kopēja Zane Apiņa.

Kā vēstīts, Latvijas Paralimpiskā komiteja šoreiz nevar jātniekam palīdzēt, jo Snikus gatavošanos uzsācis vien maijā, bet komitejas ikgadējais budžets bija saplānots jau pirms tam. Pirmā iemaksa dalībai pasaules čempionātā 30% apmērā veicama jau līdz 3. jūlijam.

Snikus startējos jau divās paraolimpiskajās spēlēs. Londonā viņš izcīnīja ceturto vietu, kamēr Riodežaneiro tika pie piektās vietas savā invaliditātes klasē. 2017. gadā Eiropas čempionātā Zviedrijā viņš izcīnīja otro vietu.

Ziedojumiem:

Banka: Citadele
Bankas konta numurs: LV61PARX0004929600005
Mērķis: Rihardam Snikus