Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Mūsu paralimpieši čempionātu noslēdz ar Silova 5. vietu

Mūsu paralimpieši čempionātu noslēdz ar Silova 5. vietu
Dmitrijs Silovs
Foto: Romualds Vambuts

Šodien Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā noslēgsies desmit dienas ilgušais pasaules čempionāts vieglatlētikā paralimpiešiem. No Latvijas delegācijas jāstartē bija vēl tikai Dmitrijam Silovam, kurš medicīniskajā grupā F37 cīnījās lodes grūšanas sektorā, ar rezultātu 12,81 m tiekot pie piektās vietas.

Dmitrijam Silovam šis bija jau otrais starts Londonā - 19. jūlijā viņš ar jaunu pasaules čempionātu rekordu (55,89 m) pārliecinoši triumfēja savā iemīļotajā vieglatlētikas disciplīnā - šķēpa mešanā. Ja ņem vērā šosezon uzrādītos rezultātus lodes grūšanā, tad arī tajā Latvijas paralimpieti varēja pieskaitīt pie favorītiem - tieši šogad Silovs uzstādīja jaunu personīgo rekordu (13,17), neviens no astoņiem viņa konkurentiem 2017. gadā lodi tik tālu nebija raidījis. Tuvākais sekotājs Tomašs Šcubaks (Polija) atpalika par 11 centimetriem. Protams, mūsu sportista rezultāts ievērojami atpalika gan no labākā sasnieguma pasaulē (17,52 m), gan pasaules čempionātā (16,15 m). Šie abi rekordi līdz šodienai piederēja ķīnietiem Dengam Ksiam, kurš gan Londonā nestartēja. No aktīvajiem konkurentiem labākais personīgais rekords (16,80 m) piederēja lietuvietim Mindaugam Biļum.

Ar pirmo mēģinājumu par sacensību līderi kļuva uzbeks Husnidins Norbekovs (13,82 m), bet Dmitrijs Silovs savā pirmajā piegājienā palika bez rezultāta. Otrajā mēģinājumā mūsu paralimpietis lodi aizgrūda 12,64 m tālu, piesakoties uz trešo vietu. Pa to laiku sīvi cīnījās abi līderi - pēc otrā mēģinājuma vadībā ar 14,87 m vēl atradās Uzbekistānas sportists, bet trešajā piegājienā ar rezultātu 15,70 m viņu uz otro vietu atbīdīja lietuvietis Mindaugs Biļus. Dmitrijs Silovs trešajā piegājienā nedaudz uzlaboja savu rezultātu (12,81 m), bet viņu apsteidza gan lietuvietis Donats Dundzis (13,13 m, personīgais rekords), gan polis Tomašs Ščubaks (12,83 m).

Trijos pārējos mēģinājumos Latvijas paralimpietim neizdevās uzlabot savu rezultātu 12,61 m, 12,67 m un 12,21 m. Tiesa, arī neviens nosekotājiem Dmitriju Silovu nepārspēja, tāpēc viņš ar rezultātu 12,81 m ieguva piekto vietu. Par sacensību uzvarētāju ar jaunu pasaules čempionātu rezultātu kļuva Lietuvas paralimpietis Mindaugs Biļus - 16,26 m. Vicečempiona godā uzbeks Husnidins Norbekovs (14,87 m), bet bronzas medaļu ar rezultātu 13,13 m ieguva vēl viens lietuvietis - 13,13 m.

Aizvadītais pasaules čempionātā vieglatlētikā paralimpiešiem, kas notika Londonā, Latvijas paralimpiešiem ir visu laiku veiksmīgākais - izcīnītas piecas medaļas (četras zelta un viena sudraba). Trīs zelta godalgas ieguva Dana Dadzīte, kura uzvarēja lodes grūšanā, šķēpa mešanā un nu arī diska mešanā. Zelts šķēpa mešanā arī Dmitrijam Silovam, bet Aigaram Apinim sudrabs diska mešanā. Mūsu paralimpietim Edgaram Bergam šajā čempionāta nācās samierināties ar ceturto vietu lodes grūšanā, Ingrīdai Priedei septītā vieta diska mešanā, bet Dmitrijam Silovam - piektā vieta lodes grūšanā. Pasaules čempionāts vēl nav noslēdzies, bet šobrīd Latvija komandu konkurencē, ņemot vērā izcīnītās medaļas, kopā ar Kubu dala augsto 14.vietu. Līderes ir Ķīna (57 medaļas), ASV (53 medaļas) un Lielbritānija (35 medaļas).

Izmantotie resursi:
International Paralympic Committee | IPC


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Arturs Klots. Foto: Ģirts Kehris/LBSF

Klotam Laplaņā septītā vieta Pasaules kausa parabobslejā posmā

LETA. Latvijas sportists Arturs Klots sestdien Laplaņā ieņēma septīto vietu priekšpēdējā Pasaules kausa posmā parabobslejā.