Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Paraburātāja Liepiņa pieticīgi debitē pasaules čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Paraburātāja Liepiņa pieticīgi debitē pasaules čempionātā
Līga Liepiņa pasaules čempionātā. Foto: World Sailing

Latvijas paraburātāja Līga Liepiņa pieticīgi aizvadījusi ASV notikušo pasaules čempionātu, kurā palika pēdējā, devītajā, pozīcijā savā klasē.

"Hansa 303" klasē Liepiņa vienā braucienā spēja gūt septīto vietu, bet lielākajā daļā palika astotā. Viņa tā arī nevienā no braucieniem nespēja apsteigt kādu konkurentēm, uz septīto vietu pakāpjoties tad, kad divas sportistes bija diskvalificētas.

Šīs klases sacensības izvērtās skandalozas, jo diskvalificēta tika izteiktā favorīte Olga Gurnasa-Grundzena. Viņa uzvarēja sešos no pirmajiem deviņiem braucieniem, kad tika konstatēts, ka poliete izmantojusi neatļautu ekipējumu. Līdz ar to viņa tika diskvalificēta no otrā līdz devītajam braucienam. Pēc tam desmitajā braucienā viņa atkal uzvarēja, jau startējot legāli. Neskatoties uz diskvalifikāciju astoņos braucienos, Gurnasa-Grundzena noslēguma kopvērtējumā tāpat par vienu punktu apsteidza Liepiņu.

Nesen Starptautiskā Paraolimpiskā komiteja lēma izslēgt paraburāšanu no pretendentu vidus uz 2024. gada Parīzes paraolimpiskajām spēlēm, jo šis sporta veids nespēja izpildīt atbilstības kritērijus.