Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Tiek saglabāta Krievijas Paraolimpiskās komitejas diskvalifikācija

Andrejs Siliņš

Tiek saglabāta Krievijas Paraolimpiskās komitejas diskvalifikācija
Ričards Maklārens
Foto: AFP / Scanpix

LETA--DPA. Starptautiskā Paraolimpiskā komiteja (IPC) atstājusi spēkā Krievijas Paraolimpiskās komitejas (PKR) diskvalifikāciju, bet lēmums, vai šīs valsts sportisti varēs piedalīties Phjončhanas paraolimpiskajās spēlēs, tiks pieņemts janvārī.

Krievijas sportisti gan joprojām var turpināt piedalīties starptautiskās sacensībās kā neitrāli sportisti un tādējādi mēģināt izpildīt paraolimpisko spēļu normatīvus četros sporta veidos - kalnu slēpošanā, biatlonā, distanču slēpošanā un snovbordā.

Ja PKR diskvalifikācija tiks atcelta, kvalificējušies sportisti varēs piedalīties paraolimpiskajās spēlēs, kas notiks no nākamā gada 9. līdz 18.martam.

IPC diskvalificēja PKR pagājušā gada augustā pirms Riodežaneiro paraolimpiskajām spēlēm pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) aicinājuma, tā reaģējot uz izplatīto WADA neatkarīgās komisijas ziņojumu par Krievijas valsts organizāciju līdzdalību dopinga sistēmas uzturēšanā un vainīgo sportistu piesegšanā.

Lai PKR diskvalifikācija tiktu atcelta, tai jāizpilda vairāki kritēriji, tostarp Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbības atjaunošana un atspēkojošu pierādījumu un skaidrojumu iesniegšana saistībā ar kanādiešu jurista Ričarda Maklarena ziņojumu, kas pagaidām neesot noticis. Toreiz WADA neatkarīgā komisija atklāja, ka paraolimpiskajos sporta veidos samainītas vai pazudušas 35 pozitīvas dopinga analīzes.

Lai arī PKR diskvalifikācija ir spēkā, par krievu sportistu startu nākamā gada paraolimpiskajās spēlēs tiks lemts janvārī, taču līdz tam laikam Krievijas pusei ir jāizdara viss nepieciešamais, lai sodu varētu atcelt.

Tikmēr Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) piespriedusi diskvalifikāciju visai Krievijas Olimpiskajai komitejai, kas tai liegs piedalīties februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Tiesa, Krievijas sportisti varēs startēt zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem būs uzraksts "Olympic Athlete from Russia" jeb "Olimpiskais sportists no Krievijas".

Izmantotie resursi:
LETA

  -4 [+] [-]

, 2017-12-20 14:59, pirms 6 gadiem
Maitas !!!!Kādi sportisti par ko Jūs runājat .Daudziem slimiem cilvēkiem ,ši olimpiskā cīņa varbut ir vienīgais kas viņus attur no pašnāvības

  +1 [+] [-]

, 2017-12-20 15:41, pirms 6 gadiem
Vāks! Tie idioti pat invalīdiem grūž iekšā dopingu.Un kāpēc lai es tos .... sauktu par cilvēkiem?

  -1 [+] [-]

, 2017-12-20 16:03, pirms 6 gadiem
norcha 172 rakstīja: Vāks! Tie idioti pat invalīdiem grūž iekšā dopingu.Un kāpēc lai es tos .... sauktu par cilvēkiem?
Ko tieši invalīdus vai Krievijas sporta funkcionārus ?