Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Snikus dalību pasaules paraiejādes spēlēs sāk ar ceturto vietu

Ints Megnis
Ints Megnis

Snikus dalību pasaules paraiejādes spēlēs sāk ar ceturto vietu
Trenere Darja Tihomirova ar King of the Dance

Latvijas paraolimpiskais jātnieks Rihards Snikus trešdien izcīnīja ceturto vietu ASV notiekošo pasaules paraiejādes spēļu pirmajā disciplīnā.

Individuālo sacensību pirmajā maršrutā Snikus ar zirgu King Of The Dance savāca 72,179%. Viens no tiesnešiem Latvijas sportiskajam pārim pat deva pirmo vietu, bet neviens no pārējiem nelika augstāk par ceturto pozīciju.

Priekšā Snikum bija sportisti no Itālijas, Singapūras un Vācijas.

Čempionāta turpinājumā piektdien gaidāmas komandu sacensības, bet sestdien sportisti sacentīsies brīvā stila maršrutā.

Zirga King of the Dance ceļš uz Ameriku sākās jau 7. septembrī, kad Latvijas Paralimpiskās komitejas izpilddirektors Kaspars Iesaliņš kopā ar grūmu Zani Apiņu ar automašīnu devās uz Beļģiju, savukārt 11. septembrī Apiņa un King of the Dance jau bija nokļuvuši Amerikā. Pēc tam 15. un 16. septembrī atlidoja arī treneri un sportists.

Lai Snikus un viņa komanda spētu nokļūt Amerikā, bija nepieciešami 20 000 eiro. Apzinoties, ka Latvijas Paralimpiskajai komitejai šādu līdzekļu nebija, tika rīkota ziedošanas kampaņa, kuras laikā Riharda atbalstītāji un līdzcilvēki saziedoja nepieciešamo summu.

FEI Pasaules Iejādes spēles norisinās reizi četros gados olimpiskā cikla vidū. Tās ir lielākās iejādes sacensības pasaulē, apvienojot astoņas pasaules čempionāta disciplīnas. Šīs pasaules līmeņa sacensības ilgst divas nedēļas – no 11. līdz 23. septembrim.