Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Parariteņbraucējs Gailišs treka debijā nokļūst tuvu PČ medaļai

Parariteņbraucējs Gailišs treka debijā nokļūst tuvu PČ medaļai
Oskars Gailišs pasaules treka čempionātā. Foto no personiskā arhīva

Latvijas parariteņbraucējs Oskars Gailišs pagājušajā nedēļas nogalē debitēja sacensībās trekā, uzreiz nokļūstot tuvu pasaules čempionāta medaļām. Sportists izvirzījis mērķi kvalificēties Tokijas paraolimpiskajām spēlēm.

Nīderlandē notiekošo čempionātu Gailišs sāka ar startu viena kilometra individuālajā braucienā, kurā ar rezultātu minūte un 14,057 izcīnīja 14.vieta. "Ar rezultātu gan neesmu apmierināts. Cilvēks tāda būtne, kuram patīk dabūt punu pierē no sava grābekļa. Šoreiz nokļūdījos ar pārnesumiem. Pirms starta uzliekot mazāku aizmugurējo zobratu. Šāds pārnesums tomēr izrādījās par smagu manam braukšanas stilam," pēc pirmā starta rakstīja Gailišs. "Kāds varētu domāt, kas tur tāds - 1 kilometrs nieks vien ir. Tomēr, veicot šo distanci ar maksimālu atdevi, jau pirmajā aplī (kopā 4 apļi pa 250 metriem) raibs sametās acīs. Redzi savā priekšā miglā tītu braukšanas koridoru, mēģinot tajā noturēties."

Nākamajā dienā Gailišs startēja 200 metru distancē gaitā, kurā izcīnīja 12. vietu ar rezultātu 13,340 sekundes (vidējais ātrums 49 km/h), bet trešajā dienā tika aizvadīts četru kilometru iedzīšanas brauciens, kurā viņš izcīnīja 15. vietu ar rezultātu piecas minūtes un 12,224 minūtes (vidējais ātrums 47 km/h). "Šoreiz biju ietrāpījis ar pārnesumu izvēli, bet neizdevās pareizi sadalīt spēkus pa distanci, iesāku to pārāk piesardzīgi," rakstīja sportists.

Savukārt čempionāts noslēdzās ar 15 kilometru jeb 60 apļu grupas braucienu jeb skreču. "Biju motivēts, noskaņots reabilitēties par iepriekšējām dienām. Jau trešajā aplī aizmuku no grupas, ātru vien panākot pusapļa pārsvaru. Atlika tikai kāpināt tempu un noķert grupu par apli, kas dotu priekšroku galvenajā finiša vietu sadalē. Tomēr grupa saprata ka ar mani jokot nedrīkst un sāka pakaļdzīšanos."

"Nobraucot astoņus apļus, redzēju ka grupa tomēr man tuvojās, bet no tās mēģina atrauties divi sportisti. Pēc apļa viņi arī panāca mani. Turpinājām braukt trijatā, tomēr vienatnē jau biju patērējis daudz spēka un zaudēju ar viņiem kontaktu. Iespējams nepratu sevi piespiest braukt caur nevaru," secina Gailišs. "Atgriezos peletonā, tomēr pēc pāris apļiem šie divi sportisti noķēra grupu par apli. Atlika gatavoties finišam, jo visi mukšanas mēģinājumi ātri tika likvidēti. Nofinišēju vien 11. vietā. Pēc finiša esmu ļoti nikns uz sevi, par to, ko nepaveicu."

Četru disciplīnu summā jeb omniumā Gailišs guva astoto vietu.


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.