Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Riodežaneiro paralimpisko spēļu laikā mirst irāņu riteņbraucējs

Agris Suveizda

Riodežaneiro paralimpisko spēļu laikā mirst irāņu riteņbraucējs
Bahmans Golbarnežads
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā paralimpiskā komiteja savā mājaslapā paziņoja, ka sacensību laikā miris irāņu šosejas riteņbraucējs Bahmans Golbarnežads.

"Ar dziļākajām skumjām un nožēlu apstiprinām irāņu parariteņbraucēja Bahmana Golbarnežada nāvi pēc incidenta 17. septembra rīta sacensībās," teikts komitejas paziņojumā. "Golbarnežads, 48, plkst. 10:40 iekļuva kritienā distances kalnainajā posmā. Atlētam trasē tika sniegta palīdzība, taču, tiekot nogādātam sportistu slimnīcā, viņš piedzīvoja sirdstrieku. Tad ātrā palīdzība tika novirzīta uz tuvējo slimnīcu Barrā, kur drīz pēc ierašanās irāņu sportists mira."

Starptautiskās paralimpiskās komitejas prezidents Filips Kreivens: "Tās ir sirdi plosošas ziņas, un visa paralimpiskā komiteja domās un līdzjūtībā ir kopā ar Bahmana ģimeni, draugiem un komandas biedriem. Paralimpiskā ģimene vienojas skumjās par šo šausmīgo traģēdiju, kas aizēno visu lielisko, kas noticis Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs."

"Irānas karogs paralimpiskajā ciematā pēc Golbarnežada nāves ir nolaists pusmastā," teikts komitejas mājaslapā. "Arī paralimpiskais karogs tiks nolaists pusmastā paralimpiskajā ciematā un "Rio Centro" arēnā, kur Irāna 18. septembrī ar Bosniju un Hercegovinu tiksies sēdvolejbola finālā. Rītdienas noslēguma ceremonijā tiks veltīts klusuma brīdis."

Starptautiskās olimpiskās komitejas paziņojumā piebilsts, ka pēc irāņu sportista nāves ir ierosināta izmeklēšana.

Izmantotie resursi:
https://www.paralympic.org/news/sta...

Slēpts komentārs: Maapis

  +5 [+] [-]

, 2016-09-18 10:32, pirms 8 gadiem
Maapis rakstīja: Kad šajā portālā iemācīsies rakstu autori pareizi rakstīt!!! Raksta nevis "paralimpiskās", bet gan "paraolimpiskās"!!! Veicot šāda, nepareizi rakstīta salikteņa tulkoju, tas ir ļoti aizskaroši pret cilvēkiem ar īpašām vajadzībām! Ieteiktu Jums paskatīties, ko šis vārda sīkāks skaidrojums nozīmē!!!
Varbūt pašam vajadzētu pārliecināties kā tad tās spēles saucas pirms rakstīt komentātu?

The Paralympic Games / Rio 2016 Paralympics - https://www.paralympic.org/paralymp...

  +1 [+] [-]

, 2016-09-18 10:33, pirms 8 gadiem
Maapis rakstīja: Kad šajā portālā iemācīsies rakstu autori pareizi rakstīt!!! Raksta nevis "paralimpiskās", bet gan "paraolimpiskās"!!! Veicot šāda, nepareizi rakstīta salikteņa tulkoju, tas ir ļoti aizskaroši pret cilvēkiem ar īpašām vajadzībām! Ieteiktu Jums paskatīties, ko šis vārda sīkāks skaidrojums nozīmē!!!
Pats nebiju pārliecināts pirms tam, kā tad īsti ir. Iesaku paskatīties oficiālās lapas, lai sāpe mazāka.
https://www.lpkomiteja.lv
https://www.paralympic.org/
utt.

  -3 [+] [-]

, 2016-09-18 10:57, pirms 8 gadiem
Mongo rakstīja: Varbūt pašam vajadzētu pārliecināties kā tad tās spēles saucas pirms rakstīt komentātu?

The Paralympic Games / Rio 2016 Paralympics - https://www.paralympic.org/paralympic-games

valoda.lv

  -3 [+] [-]

, 2016-09-18 11:01, pirms 8 gadiem
Nu, ekspert Mongo! Kam tad beigās, lingvistikas speciālist, ir taisnība?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-09-18 12:19, pirms 8 gadiem
Maapis rakstīja: Nu, ekspert Mongo! Kam tad beigās, lingvistikas speciālist, ir taisnība?
Es nepretendēju uz lingvistikas speciālista nosaukumu, taču Tevis norādītajā rakstā saredzu pāris aplamības sākot ar to, ka tiek ignorēts rīkotājorganizācijas ieteikums un norādījums nelietot vārdu "olimpiskās"/"olimpiskais" saistībā ar šo sporta notikumu un beidzot ar piebildi, ka "limpisks" angļu valodā asociējas ar kaut ko citu, lai gan pašiem angliski runājošiem cilvēkiem ar to nav absolūti nekādu problēmu.

LZA TK ne vienmēr ir pieņēmusi tos pareizākos un pieņemamākos lēmumus un tas, ko viņi saka, ne vienmēr ir absolūtā patiesība. Piemēri tālu nav jāmeklē, Islandi pamanījās pārdēvēt par Īslandi un atpakaļ par Islandi tikai pāris gadu laikā un arī tad bija vērā ņemami argumenti vienam vai otram notikumam (pie tam, pirmajā gadījumā gribēja padarīt to tuvāku oriģinālajam skanējumam, kas varētu būt labs arguments arī gadījumā ar paralimpiskajām/paraolimpiskajām spēlēm). Tāpat failus gribēja saukt par datnēm, bet nu neiegājās tas tautā un nācās vien atzīt, ka fails tomēr būs fails nevis datne. Ir, protams, arī senāki un ne tik seni skaisti un labskanīgi piemēri (piem., kompjūters - dators), taču nav ko matus skaldīt tur, kur tas nav nepieciešams.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-18 15:08, pirms 8 gadiem
Kāpēc šeit ir atļauti komentāri? Nerunāsim par valodu, lai vieglas smiltis riteņbraucējam! Apbrīnojami, ka cilvēki ar īpašām vajadzībām spēj paveikt tik daudz!

  -1 [+] [-]

, 2016-09-18 17:36, pirms 8 gadiem
Ja mediķi būtu injicējuši mildronātu, viņu, droši vien, būtu izdevies glābt.