Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Paraolimpiskajiem loka šāvējiem Mellei un Jonastam ļoti pieticīgi rezultāti EČ

Ints Megnis
Ints Megnis

Paraolimpiskajiem loka šāvējiem Mellei un Jonastam ļoti pieticīgi rezultāti EČ
Gints Jonasts Eiropas čempionātā
Foto: Loka šaušanas klubs "Amazones"

Latvijas labākie paraolimpiskie loka šāvēji Gints Jonasts un Ieva Melle ļoti pieticīgi aizvadījuši Čehijā notiekošā Eiropas čempionāta sacensības ar olimpisko loku.

Vīriem vispirms priekšsacīkstēs Jonasts ar 507 punktiem palika priekšpēdējā, 27. pozīcijā, bet pēc tam izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 0-6 kapitulēja britam Deividam Filipsam, kas noslēguma kopvērtējumā viņam deva dalītu 17. vietu.

Ļoti līdzīgs scenārijs bija arī Mellei dāmu sacensībās - priekšsacīkstēs 519 punkti viņai deva priekšpēdējo, 15. vietu, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 1-7 tika atzīts turcietes Merves Nuras Eroglu pārākums, kas kopvērtējumā latvietei lika samierināties ar dalītu devīto vietu.

Abi Latvijas šāvēji piedalījās arī jaukto komandu sacensībās, kur priekšsacīkstēs ar individuālajos mačos nopelnītajiem 1026 punktiem viņi palika pēdējā, astotajā, pozīcijā, bet pēc tam ceturtdaļfinālā ar 2-6 piekāpās Krievijai. Noslēgumā viņi palika astotie.

Pirms diviem gadiem Melle un Jonasts piedalījās Riodežaneiro paraolimpiskajās spēlēs, kur Melle iekļuva ceturtdaļfinālā un izcīnīja astoto vietu, kamēr jaukto pāru sacensībās viņi bija devītie.