Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Dadzīte ar fantastisku pasaules rekordu Londonā izcīna vēl vienu zeltu

Dadzīte ar fantastisku pasaules rekordu Londonā izcīna vēl vienu zeltu
Mūsu paralimpietei Diānai Dadzītei jau otrais pasaules čempionāta zelts Londonā
Foto: Romualds Vambuts

Šovakar Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā notiekošajā pasaules čempionātā vieglatlētikā paralimpiešiem zelta medaļu šķēpa mešanā izcīnīja Diāna Dadzīte, kura savā labākajā mēģinājumā šķēpu raidīja 27,07 m tālu, par gandrīz četriem metriem uzlabojot sev pašai piederošo medicīniskās grupas F55 pasaules rekordu (23,26 m). Jāatgādina, ka pirms divām dienām Diāna jau kļuva par pasaules čempioni lodes grūšanā.

Aizvakar, pasaules čempionātā otrajā dienā, mūsu paralimpiete Diāna Dadzīte startēja medicīniskās grupas F55 lodes grūšanas sacensībās, kurās uzvarēja, tikai par 11 cm atpaliekot no sava personīgā rekorda - 8.01 m. Šovakar apvienoto medicīnisko grupu F55/56 šķēpa mešanas sektorā latviete atkal bija starp galvenajām favorītēm, jo tieši viņa pagājušajā gadā Riodežaneiro ar jaunu medicīniskās grupas F55 pasaules rekordu (23,26 m) kļuva par paralimpisko čempioni.

Šovakar, lai iegūtu kāroto pasaules čempionāta zelta medaļu, Dadzītei bija jāpārspēj septiņas konkurentes. Viņa šķēpmešanas sektorā devās kā sestā, lai veiktu pirmos trīs metienus. Tobrīd līdere ar 20,66 m tālu raidījumu bija irāniete Hašemija Motaghiana Moavi. Diānas pirmais mēģinājums netika ieskaitīts, bet jau otrajā viņas raidītais šķēps aizlidoja jauna pasaules rekorda cienīgā attālumā - 26,22 m. Latviete pie sasniegtā nebūt nedomāja apstāties - trešajā mēģinājumā viņa vēl par gandrīz metru uzlaboja pasaules rekordu - 27,07 m. Ar tādu rezultātu droši varēja gaidīt finālu, kurā mūsu paralimpietei bija iespēja izpildīt vēl trīs metienus.

Fināla metienos nevienai no konkurentēm ne tuvu neizdevās pietuvoties latvietes sasniegumam, tāpēc mūsu paralimpiete atlikušās trīs iespējas nemaz neizmantoja. Diāna Dadzīte varēja triumfēt ar fenomenālu pasaules rekordu (27,07 m) un Londonā izcīnīt savu jau otro pasaules čempionāta zelta medaļu. Par pasaules vicečempioni ar jaunu Irānas rekordu (20,66 m) kļuva Hašemija Motaghiana Moavi (F56), bet bronzas godalgu ieguva vāciete Martina Villinga (F56), kuras pirmie trīs mēģinājumu, starp citu, netika ieskaitīti, bet pēdējā viņas raidītais šķēps lidoja 20,57 m tālu.

Pasaules čempionāts vieglatlētikā paralimpiešiem

F55/56 šķēpa mešana

VSportisteValstsRezultāts
1.D.DadzīteLatvija27.07 WR
2.H.Motaghiana MoaviIrāna20.66 NR
3.M.VillingaVācija20.57
4.N.MedžmedžaAlžīrija20.52
5.D.TodorovaBulgārija18.65
6.S.KempbelaJamaika18.15 NR
7.N.AlomariBahreina13.68 PB
8.N.SileKenija13.41

Jāpiebilst, ka Diānas Dadzītes iespējas pasaules čempionātā Londonā papildināt savu medaļu krājumu vēl nav izsmeltas, jo 21. jūlija vakarā viņai paredzēts starts arī diska mešanā. Šajā disciplīnā viņa Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs ar rezultātu 22,66 m izcīnīja bronzas medaļu.

Izmantotie resursi:
palalympic.org


, 2017-07-17 23:27, pirms 7 gadiem
nenoniecinot vinas sasniegumus, bet tūlīt atnāks blaveji par prēmijas pieškiršanu. Cik reāli parastam sportistam ir uzvarēt sajas dazadajas disciplinas? pat kvalificeties istii nesansktu! un vienadas premijas pieskirt nav biski godigi!
, 2017-07-17 23:31, pirms 7 gadiem
kinasstulbais rakstīja: nenoniecinot vinas sasniegumus, bet tūlīt atnāks blaveji par prēmijas pieškiršanu. Cik reāli parastam sportistam ir uzvarēt sajas dazadajas disciplinas? pat kvalificeties istii nesansktu! un vienadas premijas pieskirt nav biski godigi!
Un,kā viņiem savādāk izdzīvot?Es pieņemu,ka viņiem komerc maču ir desmitiem reižu mazāk..
, 2017-07-17 23:43, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Un,kā viņiem savādāk izdzīvot?Es pieņemu,ka viņiem komerc maču ir desmitiem reižu mazāk..
Nu, bet nekur pasaule paralimpiska skepmesana nav profesija, tas viss tur ir hobija limeni!
, 2017-07-18 02:51, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Un,kā viņiem savādāk izdzīvot?Es pieņemu,ka viņiem komerc maču ir desmitiem reižu mazāk..
Tas nav profesionāls sports...
, 2017-07-18 02:56, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Un,kā viņiem savādāk izdzīvot?Es pieņemu,ka viņiem komerc maču ir desmitiem reižu mazāk..
Tāpat, kā izdzīvo jebkurš cits invalīds, kuram galva un rokas strādā... Visas šīs milzīgās prēmijas paralimpiešiem ir tikai tāda valsts plātīšanās tā vietā, lai normāli finanšu un infrastruktūras ziņā atvieglotu ikdienu visiem invalīdiem, arī tiem, kuri nav fanātiski sportisti. Citādi sanāk tāds mājiens - invalīdi mums vajadzīgi tikai sportisko sasniegumu gūšanai, nevis ikdienā.
, 2017-07-18 09:57, pirms 7 gadiem
Vispār jau valsts maksā par Latvijas tēla nešanu pasaulē, par Latvijas karoga pacelšanu un himnas atskaņošanu, ko noskatās miljoni cilvēku citur pasaulē...
To var panākt tikai ar tv un jūtūbi.
Apskatiet Roland Garos fināla reitingus tv, un kādi reitingi ir paralimpiskajām sacīkstēm....tās vispār kāds pieejams sporta tv kanāls rāda?
Tātad paliek tikai jūtūbe, ja Dadzītes zelta metienu noskatīsies pasaulē kādi 10 miljoni, tad kaut kādu prēmiju varētu izmaksàt...
Un vēl...es neko neesmu dzirdējis par igauņu un leišu paralimpiskajiem medaļniekiem, SC neraksta un delfi, tvnet neraksta, tāpēc secinu, ka leišu un igauņu sporta vietnes par Dadzīti ne vārda...un tie ir mūsu kaimiņi, tad par kādu Latvijas vārda nešanu pasaulē var runāt?
To tak neviens nezin, lai dabù jūtūbē 10 miljonu skatījumu un tad var spriest par prēmiju!
, 2017-07-18 10:22, pirms 7 gadiem
Kas tur fantastisks? Aiz žēluma un tolerances nevajag liekuļot!!!!
, 2017-07-18 10:31, pirms 7 gadiem
Labāk sakārtotu IS dēļ invalīdiem LV nevis dot naudu pāris personām
, 2017-07-18 10:40, pirms 7 gadiem
Sūda SportaCentrs troļļi, jums vispār ir kaut mazākā kauna sajūta vai līdzcilvēcība....

Jūs kāds vispār zinat ko nozīmē cilvēkam būt invalīdam?
Jums visiem noteikt ir 2 rokas, 2 kājas un aiz savas skaudības sūdzaties par kaut kādu naudas piešķiršanu/nepiešķiršanu.

90% cilvēku kuriem ir invaliditāte, viņi nevar tik vienkārši atrast darbu un strādāt kā cilvēki bez kustību problēmām utt... Lai kā jūs tur bļautu : "Lai iet un strādā, kā visi pārējie" .... nevaig gvelzt stulbumu

Ierastā latviešu skaudība, tas jau paliek raksturīgi šai nācijai diemžēl....
, 2017-07-18 10:50, pirms 7 gadiem
PSL123 rakstīja: Nu, bet nekur pasaule paralimpiska skepmesana nav profesija, tas viss tur ir hobija limeni!
Para-Athletics | UK Sport
, 2017-07-18 10:53, pirms 7 gadiem
tur uz vairakam disciplinam pa 5 dalibniekiem. ka lai so uztver nopietni...
, 2017-07-18 11:21, pirms 7 gadiem
raivisra rakstīja: Sūda SportaCentrs troļļi, jums vispār ir kaut mazākā kauna sajūta vai līdzcilvēcība....

Jūs kāds vispār zinat ko nozīmē cilvēkam būt invalīdam?
Jums visiem noteikt ir 2 rokas, 2 kājas un aiz savas skaudības sūdzaties par kaut kādu naudas piešķiršanu/nepiešķiršanu.

90% cilvēku kuriem ir invaliditāte, viņi nevar tik vienkārši atrast darbu un strādāt kā cilvēki bez kustību problēmām utt... Lai kā jūs tur bļautu : "Lai iet un strādā, kā visi pārējie" .... nevaig gvelzt stulbumu

Ierastā latviešu skaudība, tas jau paliek raksturīgi šai nācijai diemžēl....
Par ko skaudība? Par to, ka neesmu invalīds? Vecīt, nu tu dod...

Tas, ka invalīdiem ir grūti atrast darbu, ir sabiedrības problēma, un tikai. Jo mūsdienās nu gan netrūkst darbu, kuru strādāšanai nevajag divas veselas kājas un rokas. Bet no šīs problēmas cieš visi Latvijas invalīdi. Tas, ka daži no viņiem brīvajā laikā fiziskās formas uzturēšanai mētā šķēpu vai asu izjūtu baudīšanai pabrauc ar bobu un tas sanāk labi, uzreiz viņus nepadara par augstu sasniegumu sportistiem, kurus var pielīdzināt tiem, kuri tiešām milzīgā konkurencē trenējas desmit un vairāk gadu, lai vispār tiktu uz kādām lielām sacensībām. No tā, ka citas valstis invalīdu sacensības rāda sabiedriskajā televīzijā "sociālās integrācijas nolūkā" vai piešķir vienādu finansējumu, jo baidās no apsūdzībām diskriminācijā, šī situācija nemainās.
, 2017-07-18 11:31, pirms 7 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Par ko skaudība? Par to, ka neesmu invalīds? Vecīt, nu tu dod...
Skaudība par to ka valsts piešķir prēmijas šiem cilvēkiem par panākumiem sporta sacensībās.
, 2017-07-18 11:36, pirms 7 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Tas, ka daži no viņiem brīvajā laikā fiziskās formas uzturēšanai mētā šķēpu vai asu izjūtu baudīšanai pabrauc ar bobu un tas sanāk labi, uzreiz viņus nepadara par augstu sasniegumu sportistiem
Nevaig runāt par brīvo laiku un par hobiju .... Šie cilvēki to neuztver kā hobiju, bet kā iespēju turpināt dzīvot un trenējas tik pat nopietni kā jebkurš cits sportists.

Mums Latvijā ir pietiekami daudz saucamie "profesionālie" sportisti kas ir LOV sastāvos un saņem par to algu, kaut gan vairumu no viņiem mēs tik pat labi varētu dēvēt par amatieriem, kas arī hobija veidā dara to par ko maksā viņiem
, 2017-07-18 11:39, pirms 7 gadiem
Mēs neesam tik nabagi, lai pāris paralimpiešiem neiedotu prēmijas. Tieši tādas pašas kā labākajiem sportistiem. Lai atalgotu viņus par ieguldīto darbu un motivētu arī citus invalīdus aktīvāk rosīties. Visu cieņu Diānai un visiem paralimpiešiem.
, 2017-07-18 11:39, pirms 7 gadiem
raivisra rakstīja: Skaudība par to ka valsts piešķir prēmijas šiem cilvēkiem par panākumiem sporta sacensībās.
cik 1. grupas invalids sanem Latvija? 150 eiro? siem tikmer dala simtus tukstosus... ta ka padoma.
, 2017-07-18 11:47, pirms 7 gadiem
Nezinu, kā Dadzīte kļuva par invalīdi, varbūt kāda pàrgalvība, vai autoavārija utt...bet kaut kas jau notika!
Iesaku valdībai nemaksāt prēmiju, bet noslēgt līgumu, ka Dadzīte apmeklē 100 solas, kur sīčiem stāsta par savu likteni, traumu, rāda medaļas un ka nekad nedrīkst padoties liktenim!
Līgumā noteikt, ka nedēļā jāapmeklē vismaz 1 skola visā Latvijà, ne tikai Rīgā...par katru skolas apmeklējumu - 1000 €...vai slikti pelnīt mēnesī 4000 € par 8 stundu darbu?
Tad būs labums arī sabiedrībai, mūsu sīči ilgāk dzīvos un mazāk kļūs par invalīdiem...
Bet prēmiju tikai par sportu nemaksāt!
, 2017-07-18 12:11, pirms 7 gadiem
Totals 106 languages 101 unique titles 42,465,771(2 gadi) 56,772(dienā)
1 en 2016 Summer Olympics 16,580,003(2 gadi) 22,166(dienā)

https://en.wikipedia.org/wiki/2016_...

Totals 47 languages 47 unique titles 3,893,331(2 gadi) 5,205(dienā)
1 en 2016 Summer Paralympics 1,574,443(2 gadi) 2,105(dienā)
https://en.wikipedia.org/wiki/2016_...

Izdalam 42,47 ar 3,89 un iegūstam 10,92(tik reižu lielāku auditoriju piesaista OS).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-07-18 12:12, pirms 7 gadiem
raivisra rakstīja: Nevaig runāt par brīvo laiku un par hobiju .... Šie cilvēki to neuztver kā hobiju, bet kā iespēju turpināt dzīvot un trenējas tik pat nopietni kā jebkurš cits sportists.
A ko es saku? Trenējas sev un šad tad sacenšas. Bet tādi komentētāji kā Bostonietis, kurš raksta "kā viņiem savādāk izdzīvot", acīmredzot uzskata, ka sportistam ir tiesības pieprasīt sev profesionāļa statusu un valstij jānodarbojas ar viņa uzturēšanu par to vien, ka viņš labi sporto. Es arī varētu sākt nopietni un smagi trenēties sievu nešanā vai kaut kādā līdzīgā desmit cilvēkiem zināmā sporta veidā, bet vai tāpēc man būtu kādas tiesības prasīt no valsts milzu naudas summas?

Jā, tieši tā - milzu summas. Tas pats Apinis par olimpisko zeltu saņēma 140 tūkstošus eiro uz rokas. Izdalot uz visu olimpisko ciklu, sanāk apmēram 3000 eiro mēnesī. Jei bogu - maksāt cilvēkam ministra algu par to, ka pārspējis nelielu grupiņu pretinieku, kuru vārdus neviens sporta līdzjutējs nav dzirdējis un kuru rezultātu "blīvums" (skat. arī tabulu pie šī raksta) atgādina nevis nopietnas sporta sacensības, bet tādu feel-good tusiņu, kur galvenais ir papriecāties par savu un pretinieku gribasspēku.
, 2017-07-18 12:17, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Mēs neesam tik nabagi, lai pāris paralimpiešiem neiedotu prēmijas. Tieši tādas pašas kā labākajiem sportistiem. Lai atalgotu viņus par ieguldīto darbu un motivētu arī citus invalīdus aktīvāk rosīties. Visu cieņu Diānai un visiem paralimpiešiem.
Vācijā, ASV prēmijas ir 10x mazākas! Šīs valstis jāpieskaita pie nabagiem?
, 2017-07-18 12:19, pirms 7 gadiem
Ak Kungs! Tā vietā, lai vienkārši paslavētu sportisti, spriež par kkādu izdzīvošanu! Kas jums naudu te prasa!
, 2017-07-18 12:20, pirms 7 gadiem
Ko jūs te visi peraties par to naudu,cilvēks uzvarēja,vajag priecāties.Vai tad par kādu citu sportistu jūs arī runājat vispirms par naudu???Domāju ka priecājaties par uzvaru!
, 2017-07-18 12:47, pirms 7 gadiem
raivisra rakstīja: Nevaig runāt par brīvo laiku un par hobiju .... Šie cilvēki to neuztver kā hobiju, bet kā iespēju turpināt dzīvot un trenējas tik pat nopietni kā jebkurš cits sportists.

Mums Latvijā ir pietiekami daudz saucamie "profesionālie" sportisti kas ir LOV sastāvos un saņem par to algu, kaut gan vairumu no viņiem mēs tik pat labi varētu dēvēt par amatieriem, kas arī hobija veidā dara to par ko maksā viņiem
Piemēri.
, 2017-07-18 12:56, pirms 7 gadiem
flipsider rakstīja: Vācijā, ASV prēmijas ir 10x mazākas! Šīs valstis jāpieskaita pie nabagiem?
Vācijā un ASV dzīves līmenis ir krietni augstāks un dzīve visiem ir labāka, arī invalīdiem. Prēmijas var arī samazināt, bet tad visiem, lai invalīdi saņemtu tādas pašas kā ne-invalīdi. Cilvēcīgi un taisnīgi.
, 2017-07-18 13:09, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Vācijā un ASV dzīves līmenis ir krietni augstāks un dzīve visiem ir labāka, arī invalīdiem. Prēmijas var arī samazināt, bet tad visiem, lai invalīdi saņemtu tādas pašas kā ne-invalīdi. Cilvēcīgi un taisnīgi.
Dzīve visiem labāka? Iespēju ir daudz vairāk un infrastruktūra ir labāka!
Par prēmijām piekrītu! Uzskatu, ka jātiecas uz ASV, Vācijas modeļiem, kur infrastruktūra un iespējas ir krietni vairāk un arī prēmijas jāsamazina pēc Vācijas, ASV modeļiem!
, 2017-07-18 13:10, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Prēmijas var arī samazināt, bet tad visiem, lai invalīdi saņemtu tādas pašas kā ne-invalīdi. Cilvēcīgi un taisnīgi.
Par atšķirīga mēroga, līmeņa un grūtības pakāpes sacensībām piešķirt vienādas prēmijas ir "taisnīgi"? Kaut kādas transseksuāļu spēles kaut kur nenotiek? Par rezultātiem tajās arī jāmaksā tāpat, citādi būs "diskriminācija".
, 2017-07-18 13:34, pirms 7 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Par atšķirīga mēroga, līmeņa un grūtības pakāpes sacensībām piešķirt vienādas prēmijas ir "taisnīgi"? Kaut kādas transseksuāļu spēles kaut kur nenotiek? Par rezultātiem tajās arī jāmaksā tāpat, citādi būs "diskriminācija".
Jā, taisnīgi, jo tās ir augstākā līmeņa un mēroga sacensības- pasaules čempionāts, kam sportisti īpaši gatavojušies. Transseksuāļiem nav vajadzīgas atsevišķas sacensības- viņi var piedalīties visu līmeņu sacensībās, ieskaitot OS (izpildot dažus nosacījumus). Te var palasīt vairāk:
Top 15 Famous Transgender Athletes
, 2017-07-18 14:50, pirms 7 gadiem
Viss labi, malacis. Par prēmijām nevajag iespringt, naudu pārsvarā iztērēs Latvijā un labāk, ja to dara Dazīte un nevis shēmotāji. Portams, principā nevajadzētu nabadzīgai valstij pārspīlēt ar sportistu prēmēšanu, jo ir daudz ne mazāk nozīmīgu sasniegumu, par kuriem vispār netiek maksāts. Daudz gudrāk būtu šādu sasniegumu gadījumā piešķirt naudu, lai popularizētu aktīvu dzīvesveidu un sportošanu invalīdu vidū. Vai piemēram tenisa gadījumā, nevis maksāt Ostapenko smieklīgu prēmiju, bet par katru lielu uzvaru piešķirt naudu sporta veida attīstībai un tml. Ostapenko, domāju, priecātos, ja par katru GS titulu jauniešiem tiktu kādi 50K EUR. Tas būtu daudz loģiskāk un valstiski gudrāk.
, 2017-07-18 16:12, pirms 7 gadiem
"Ostapenko, domāju, priecātos, ja par katru GS titulu jauniešiem tiktu kādi 50K EUR"

"Katru GS titulu" - tā it kā tā būtu kaut kāda ikdiena
, 2017-07-18 16:14, pirms 7 gadiem
"Katru GS titulu jauniešiem tiktu 50k" - tā it kā GS tituli mums tagad ir ikdiena
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.