Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Latvijas paralimpiskā izlase Eiropas čempionātā cīnīsies par godalgām

Andrejs Siliņš

Apvienotajā Karalistē notiekošajā Eiropas čempionātā vieglatlētikā saviem šīs nedēļas startiem gatavi arī astoņi Latvijas labākie paralimpiskie sportisti. Mūsējie ir apņēmības pilni sasniegt savus labākos rezultātus, cīnoties kopā ar 560 sportistiem no 49 valstīm.

Mūsējie paralimpiskie sportisti no otrdienas līdz sestdienai startēs šķēpmešanā, lodes gūšanā, tāllēkšanā u.c. vieglatlētikas disciplīnās. “Sportisti ir apņēmības pilni cīnīties par medaļām Eiropas čempionātā, un mūsu cerība ir, ka viņiem izdosies kāpt uz goda pjedestāliem. Arī viņu treneri, vērtējot pēc ieguldītā darba un sportistu rūpīgās gatavošanās Eiropas čempionātam, ir noskaņoti optimistiski. Jāatgādina, ka arī līdz šim paralimpiskajiem sportistiem no Latvijas ir izdevies gūt spožus panākumus, tādēļ, cerams, šī nedēļa tos vēl papildinās,” pārliecināta LPK prezidente Daiga Dadzīte.

Latvijas izlases pirmie starti paredzēti 19. augustā, kad pulksten 11.00 Taiga Kantāne un Liene Gruzīte piedalīsies lodes grūšanā. 20. augustā pulksten 10.46 Edgars Kļaviņš startēs 100 metru skrējienā, 15.40 Diāna Dadzīte lodes grūšanā, pulksten 18.10 paredzēts Dmitrija Silova starts tāllēkšanā.

Eiropas čempionātā Latvijas paralimpisko sportistu aktīvākā sacensību diena paredzēta 21. augustā, kad jau 9.20 uz starta diska mešanā būs Aigars Apinis, 11.05 200 metru skrējienā startēs Edgars Kļaviņš, 15.35 Diāna Dadzīte šķēpmešanā un 18.10 šajā pašā disciplīnā Liene Gruzīte un Taiga Kantāne. Vīriešiem šķēpmešanā ceturtdien 16.05 cīnīsies Dmitrijs Silovs, bet 18.45 paredzēts Edgara Berga dalība lodes grūšanā. 22. augustā, piektdien sacensības būs tikai vienam Latvijas paralimpiskajam sportistam – Edgaram Kļaviņam, kurš pulksten 17.58 piedalīsies 400 metru skrējienā. Latvijas sportistiem Eiropas čempionāts noslēgsies ar sacensībām sestdien, 23. augustā. Tad arī jau rīta pusē pulksten 9.45 uz starta lodes grūšanā dosies Taiga Kantāne un Ingrīda Priede.

Kopumā Svonsī, Apvienotajā Karalistē notiekošajā Eiropas čempionātā no Latvijas oficiālās delegācijas atrodas 17 cilvēki, kuru vidū kopā ar sportistiem ir viņu tuvākais un nozīmīgākais atbalsts – treneri, medicīniskais personāls, kā arī pārstāvji no Latvijas Paralimpiskās komitejas (LPK). Diemžēl gūto traumu dēļ savējiem līdzi nevarēja doties un sevi pierādīt vēl divi spēcīgi Latvijas paralimpiskie sportisti – skrējējs Pēteris Lācis un lodes grūdējs Andis Ozolnieks.

Jebkuram ir iespēja sekot Latvijas Paralimpiskās izlases startiem tiešraidē, kas būs nodrošināta arī LPK mājas lapā internetā lpkomiteja.lv Tajā varēs uzzināt gan par gaidāmajiem startiem, sekot to norisei, kā arī iepazīties ar sportistu gūtajiem rezultātiem.