Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Lokšāvējs Jonasts izstājas Riodežaneiro spēļu 1/16 finālā

Agris Suveizda

Lokšāvējs Jonasts izstājas Riodežaneiro spēļu 1/16 finālā
Gints Jonasts un Ieva Melle
Foto: Latvijas Paralimpiskā komiteja / dpat.nl

Riodežaneiro vasaras paralimpiskajās spēlēs aizvadīta pirmā izslēgšanas kārta lokšaušanā vīriešiem. Astotdaļfinālā neizdevās iekļūt Latvijas sportistam Gintam Jonastam.

Vīriešu individuālās sacensības lokšaušanā sākās ar priekšsacīkšu kārtu 10. septembrī, kurā dalībniekiem bija jānoskaidro viens liekais un jāizsēj 1/16 fināla pāri. Gints Jonasts šajā kārtā ar 541 punktu ieņēma 32. vietu starp 33 dalībniekiem un kā pēdējais kvalificējās 1/16 finālam. Ieņemtā vieta gan nozīmēja, ka izslēgšanas spēlēs būs jātiekas ar priekšsacīkšu kārtas labāko lokšāvēju Ebrahimu Randžbarkivadžu, kurš sakrāja 637 punktus.

Pirmajā setā Jonastam izdevās būt pārākam, uzvarot ar 24:21 un tiekot pie diviem punktiem. Nākamajos divos setos irānis gan sīvā cīņā bija pārāks – 27:25 un 25:23 -, summā izvirzoties priekšā ar četriem punktiem pret diviem. Un ceturtajā setā Randžbarkivadžs uzvarēja ar 24:18, nopelnot vēl divus punktus un summā uzvarot ar seši pret divi.

Atgādinām, ka Jonasts kopā ar Ievu Melli startēja arī jaukto komandu sacensībās. Vispirms priekšsacīkstēs Latvijas komanda ieguva 13. vietu starp 16 dalībniecēm un astotdaļfinālā ar 0:6 atzina Itālijas pārākumu. Tikmēr ratiņpaukošanā ar špagu no grupas neizkļuva Poļina Rožkova, kura pārspēja Honkongas sportisti Čuijī Ju, bet piekāpās ukrainietei Jevhenijai Breusai, polietei Martai Fidrihai, ungārietei Amarillai Verešai un ķīnietei Činai Bianai.

Izmantotie resursi:
https://www.rio2016.com/en/paralymp...