Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Peldētājs Semjonovs nodrošina Latvijas pirmo ceļazīmi uz Tokijas paralimpiskajām spēlēm

Peldētājs Semjonovs nodrošina Latvijas pirmo ceļazīmi uz Tokijas paralimpiskajām spēlēm
Jurijs Semjonovs. Foto: Latvijas Paralimpiskā komiteja

Peldētājs no Daugavpils Jurijs Semjonovs, pasaules čempionātā startējot 100 metru peldējumā uz muguras (S8), ar rezultātu 1:09,89 izcīnījis ceturto vietu un līdz ar to kļuvis par pirmo no Latvijas, kurš oficiāli nodrošinājis dalību Tokijas paralimpiskajās spēlēs, ziņo Latvijas Paralimpiskā komiteja.

Pirmajā peldējumā Semjonovs distanci veica 1:11,68 , nodrošinot sev iespēju startēt finālpeldējumā. Finālā, sacenšoties pret pārstāvjiem no ASV, Spānijas, Dānijas, Jaunzēlandes, Brazīlijas un Austrālijas, Jurijs Semjonovs pēc pirmajiem nopeldētajiem 50 m bija 2.vietā, divas sekundes atpaliekot no amerikāņa Roberta Grizvolta, taču, visu peldējumu cieši konkurējot ar Spānijas un Austrālijas pārstāvjiem, izcīnīja augsto ceturto vietu.

Pirmajā vietā finišēja amerikānis Roberts Grizvolts ar rezultātu 1:03.47, Otrajā vietā ierindojās Austrālijas pārstāvis Džese Onglss ar rezultātu 1:09,00, savukārt trešo vietu ieņēma spānis Injigo Sanss ar rezultātu 1:09,23.

Tokijas paralimpiskās spēles nākamgad notiks no 25. augusta līdz 6. septembrim.

Izmantotie resursi:
https://www.lpkomiteja.lv/jaunumi/p...


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.