Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

ASV izlase pirmo reizi kopš 2015. gada kļūst par pasaules čempioni parahokejā

ASV izlase pirmo reizi kopš 2015. gada kļūst par pasaules čempioni parahokejā
ASV izlase. Foto: teamusa.org

LETA. ASV izlase sestdien Čehijā pirmo reizi kopš 2015. gada kļuva par pasaules čempioni parahokejā. Finālmačā ASV komanda principiālā cīņā ar 3:2 pagarinājumā pieveica Kanādu.

Uzvaru amerikāņiem nodrošināja Broudijs Rojbels, kurš panākumu nesošos vārtus guva papildlaika sestajā minūtē. Līdz ar to Kanādai neizdevās otro reizi pēc kārtas izcīnīt pasaules čempionu titulu, jo šī izlase šajā turnīrā uzvarēja arī 2015. gadā. Tikmēr ASV komanda par čempioni kļuvusi pēc viena turnīra pārtraukuma. ASV izlases kontā ir četri čempiontituli, kas ir tikpat, cik Kanādai.

Tikmēr bronzas godalgas sestdien guva Dienvidkoreja, kas ar 4:1 apspēlēja turnīra saimnieci Čehiju. Korejieši pie medaļām tikuši trešo reizi, jo iepriekš viņi bija guvuši arī sudrabu un bronzu. Savukārt par turnīra vērtīgāko hokejistu tika nosaukts čehs Mihaels Geiers, kurš kopumā izcēlās ar septiņiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Šī gada pasaules čempionāta norises arēna Ostravā šobrīd ir viena no nedaudzajām hokeja arēnām Eiropā, kurā ievēroti universālā dizaina principi un kas pilnībā piemērota cilvēku ar īpašām vajadzībām pieejamības prasībām. Pasaules čempionāta parahokejā norisinājās desmito reizi.

Para ledus hokejs ir komandas sporta spēle uz ledus, analoga hokejam ar ripu, taču domāta cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kur tiek izmantotas speciālas sporta kamanas un papildus aprīkojums. Komandā ir līdz 15 dalībnieku un tās sastāvā paralēli var piedalīties abu dzimumu atlēti.


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.