Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Paralimpiete Kantāne ar sezonas labāko rezultātu izcīna 8.vietu

Paralimpiete Kantāne ar sezonas labāko rezultātu izcīna 8.vietu
Taiga Kantāne
Foto: citadele.lv

Šodien Londonas paralimpiskajās spēlēs Latvijas vieglatlētes Taiga Kantāne un Liene Gruzīte piedalījās lodes grūšanas sacensībās. Rīdziniece Taiga Kantāne ar 9.21 m tālu raidījumu ieguva 8.vietu, bet cēsniece Liene Gruzīte ar rezultātu 7.83 m ierindojās 10.vietā.

Liene Gruzīte 10 medicīniskās grupas F37 sportistu konkurencē startēja ar 4. kārtas numuru un savā pirmajā mēģinājumā lodi raidīja 7.83 m tālu. Divi nākamie viņas rezultāti bija ievērojami vājāki (7.11 un 6.78 m), tāpēc līdz tam, lai kvalificētos finālam, mūsu paralimpietei pietrūka vairāk nekā viena metra. Iekļūšanu astoņu labāko lodes grūdēju skaitā nebūtu nodrošinājis pat Lienes personiskais rekords (8.26 m), ko viņa uzstādījusi šogad. L.Gruzītei šajās sacensībās 10.vieta, bet pirms tam viņa startēja arī tāllēkšanā, kur ierindojās 12.vietā. Gruzīte ir pirmā no mūsu paralimpiešiem, kurai Londonas spēles jau beigušās.

Ar 2. kārtas numuru un krietni veiksmīgāk startēja Taiga Kantāne, kura jau otrajā mēģinājumā par sešiem centimetriem uzlaboja savu sezonas labāko rezultātu - 9.05 m. Ar šo sniegumu pietika, lai latviete kā pēdējā iekļūtu finālā. Piektajā mēģinājumā Taiga vēl par 16 cm uzlaboja savu sezonas rekordu (9.21), bet ar to nepietika, lai paceltos augstāk par 8. vietu. Atstarpe no 7.vietas ir 64 cm, bet ar savu personisko rekordu (10.01 m) latviete būtu ierindojusies 6.vietā. Ceturtdien, 6. septembrī, Kantāne startēs diska mešanas sacensībās.

Sacensību līderes sasniedza ļoti augstvērtīgus rezultātus - zelta medaļu ar jaunu pasaules rekordu (12.20 m) izcīnīja ķīniete Na Mi, sudraba godalga tika viņas tautietei Kvupingai Ksu (11.04 m - personiskais rekords), bet bronza - čehietei Evai Bernai (11.00 m - Eiropas rekords).

Izmantotie resursi:
london2012.com


, 2012-09-04 14:11, pirms 12 gadiem
cepuri nost, malaces!
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Arturs Klots. Foto: Ģirts Kehris/LBSF

Klotam Laplaņā septītā vieta Pasaules kausa parabobslejā posmā

LETA. Latvijas sportists Arturs Klots sestdien Laplaņā ieņēma septīto vietu priekšpēdējā Pasaules kausa posmā parabobslejā.