Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1322, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Latvijas spēkavīri Līvanos labo rekordus

Latvijas spēkavīri Līvanos labo rekordus
Agris Kazeļņiks
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Līvānos pilsētas 85.gadadienas svētku noskaņās 23.jūlija pēcpusdienā norisinājās gan “Mammadaba Future (amatieru) čempionāts spēkavīriem”, gan Latvijas Elites spēkavīru rekordu diena, ko organizēja Latvijas spēka atlētu federācija sadarbībā ar biedrību „Par stipru Latviju!”.

Šoreiz Rekordu dienā piedalījās astoņi atlēti: Agris Kazeļņiks (Ogre), Māris Rozentāls (Kuldīga), Mareks Leitis (Ventspils), Mareks Jēkabsons (Mērsrags), Rolands Fersters (Dobele), Roberts Kieperszo (Talsi) un vietējās publikas mīlulis Artis Plivda (Preiļi/Līvāni). Viņiem organizatori bija sarūpējuši četrus vingrinājumus, par ko turpmāk - detalizētāk.

Jau pirmajā vingrinājumā tika plānots Latvijas labākais sasniegums, jo vingrinājums „fermera pastaiga” nekad iepriekš nebija veikta ar 145kg smagumiem katrā rokā, līdz smagums nolaists zemē. Pirmajiem atlētiem padevās 25-28 metri, taču tad nāca Arta Plivdas kārta nest un viņš nepievīla. Daudzskaitlīgās publikas vētraini atbalstīts, Artis smagos nesamos aiznesa tieši 50m tālu, droši vien bija iespēja aiznest vēl, taču otrajā pagriezienā par 180o viņš nolaida nešļavu zemā, ar ko distance bija galā. Tomēr tagad Artis Plivda savam jaunajam tikai nedēļu vecajam 5 akmeņu celšanas rekordam pievienoja vēl vienu disciplīnu, kurā viņam pieder Latvijas labākais sasniegums. Otrajā vingrinājumā atlētiem bija priekšā izstieptās rokās pēc iespējas ilgāk jānotur 22,5 kg smagi svari. Arī šajā vingrinājumā tika fiksēts Latvijas rekords, kas tagad pieder Mārim Rozentālam – 53,66 sek.

Arī trešajā vingrinājumā brieda jauns rekords, jo sezonas ieskaņas pasākumā atlēti jau izmēģināja spēkus Rolling Thunder svara celšanā ar vienu roku. Toreiz Artis Plivda un Mareks Leitis pacēla vienādu svaru – 117kg. Šoreiz viņi abi atkal sīksti cīnījās un līdz 120,5kg abi cēla „soli solī”. Pirmais cēla Mareks, un viņam izdevās pacelt 123kg. Pēc viņa cēla Artis un pieteica par vienu kg smagāku, tomēr, par spīti mežonīgajam atbalstam no publikas, tas viņam nepadevās. Tātad jaunais rekords tagad pieder tikai Marekam Leitim!

Pēdējā vingrinājumā – 160kg akmens pārmešanā pār 135cm šķērslim piedalījās arī esošais rekordists Agris Kazeļņiks, taču viņam nebija nopietnu nolūku to labot. Toties Artis Plivda bija iedvesmots un 75 sekunžu laikā pārmeta akmeni pār šķērsli 10 reižu. Otrs labākais rezultāts Mārim Rozentālam.
„Kopumā Līvānos par prieku daudzajiem skatītājiem tika laboti uzreiz četri rekordi. Ne vienmēr mums tas izdodas šāda veida sacensībās. Tagad labākie Latvijas spēkavīri gatavojas Siltums Jums Latvijas čempionāta finālam, kas norisināsies Ventspilī un Limbažos, bet vairumu Elites atlētu nākamsestdien varēs sastapt Gulbenes stadionā, kur norisināsies Baltijas spēkavīru komandu čempionāts,” gandarīts par veiksmīgo dienu pastāstīja Raimonds Bergmanis.

Visus Latvijas spēkavīru rekordus, kā arī Latvijas spēkavīru sasniegumus sacensībās Latvijā un ārzemēs skatiet Par stipru Latviju!


4

Rojā noskaidroti spēkavīru čempionāta finālisti

Sestdien, 14. jūlijā, Rojas pludmalē Zvejnieku svētkos norisinājās „Siltums Jums Latvijas Spēkavīru čempionāta 2012” piektais, noslēdzošais posms. Noskaidroti gan Rojas posma uzvarētāji, gan tie desmit labākie spēkavīri, kuri cīnīsies finālā, kas jau ierasti pēdējos gados norisināsies divas dienas - 4.augustā Ventspilī un 5.augustā Koknesē.
Stipro skrējiens

"Stipro skrējienam" šodien vēl var pieteikties lētāk

Vairākas nedēļas mājas lapā Par stipru Latviju! var pieteikties Stipro skrējienam 4. Šo iespēju jau izmantojuši 250 vīriešu, 65 dāmas un 25 komandas. Izvērtējot pieteikumus, nākas secināt, ka daudz aktīvāki ir bijuši tie, kuri plāno Stipro skrējienā startēt pirmo reizi.

Spēkavīru tandēmu čempionātā uzvar Kazeļņiks/Zāģeris

Ainažu pilsētas svētkos sestdienas pēcpusdienā norisinājās „Siltums Jums Latvijas atklātais spēkavīru tandēmu čempionāts 2011”, kurā uzvaru izcīnīja Agris Kazeļņiks pārī ar Daini Zāģeri.