Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Rīgas sprintā uzvaras izcīna Grosberga un Upītis

Rolands Eliņš

Rīgas sprintā uzvaras izcīna Grosberga un Upītis
Publicitātes foto

Brīvdienās Rīgā aizvadīts orientēšanās sporta 2020. gada Latvijas kausa posms Rīgas sprints. Uz starta visās vecuma grupās kopā stājās gandrīz 400 dalībnieki. Dāmu elitē čempiones titulu izcīnīja Sandra Grosberga, bet starp vīriem uzvaru guva Uldis Upītis.

“Distances plānojums mani mazliet pārsteidza, jo sākums bija negaidīti vienkāršs, bet uz beigām bija vairāk it kā viegli punkti, kuros tomēr varēja zaudēt daudz laika, ja izvēlējies nepareizo variantu. Pāris tādās vietās “iekritu”, taču finišā tas man neko daudz nemainīja, jo uz skriešanas ātruma rēķina jau biju ieguvusi pietiekami lielu handikapu. Šogad visas starptautiskās sacensības sprintā ir atceltas, tāpēc tam sanāk mazāk gatavoties šobrīd un izmantoju katru iespēju, lai skrietu sprinta kartē. Paldies Ozonam par lieliskām sacensībām!” komentē sacensību uzvarētāja S. Grosberga.

“Distanci kopumā veicu diezgan stabili bez nekādām lielākām problēmām, kas arī ļāva droši uzvarēt. Kāda varianta kļūda bija, bet tas arī mazu sekunžu izskatā. Distance bija diezgan interesanta un īsti atslābt nevarēja nevienā brīdī. Ceturtdien noskrēju vienu sprinta treniņu, bet tas arī ir viss, kas saistīts ar gatavošanos sprintam kopš LČ sprintā tika darīts. Šobrīd vairāk mežam trenējos,” panākumu komentē U. Upītis.

“Latvijas Kausa 20. sezonu svinam ar dalībnieku pieaugumu un jaunu sadarbības partneru piesaisti. Latvijas Orientēšanās federācijas galvenais mērķis ir iesaistīt orientēšanās kustībā pēc iespējas vairāk Latvijas iedzīvotāju, ko ikdienā darām katru gadu ap 500 sacensības visā Latvijā. Priecājamies, ka katru gadu mūsu rindām pievienojas jauni, aktīvi cilvēki, kuriem orientēšanās kļūst par mūža aizraušanos,” dalās Latvijas Orientēšanās federācijas projektu vadītājs Matīss Ratnieks.

Šogad kausa atbalstītāju lokam pievienojies arī uzņēmums “Maxima Latvija”. “Priecājamies redzēt, ka šogad, jo īpaši ņemot vērā Covid-19 ietekmi uz sabiedrības dzīvesveidu un sporta kopienu, Latvijas orientēšanās čempionātā piedalās aizvien vairāk cilvēku, pavadot laiku svaigā gaisā un ievērojot tik ļoti svarīgo sociālo distanci. Lai attīstītu šo sporta veidu Latvijā un padarītu to vēl pieejamāku iedzīvotājiem, esam uzsākuši sadarbību ar Latvijas Orientēšanās federāciju. Kopīgiem spēkiem ar Latvijas Orientēšanās federāciju strādāsim pie tā, lai cilvēki arvien vairāk iepazīst orientēšanās sporta sniegtās priekšrocības un tādējādi vairāk brīvā laika pavada aktīvi sportojot pie dabas,” stāsta uzņēmuma „Maxima Latvija” Finanšu direktors Valdis Zeps.

Nākamais Latvijas orientēšanās kausa posms notiks 5. un 6. septembrī Carnikavas pusē, sportistiem sacenšoties vidējā distancē un vidējās distances stafetē.

Latvijas orientēšanās čempionāts un Latvijas kauss šogad norisinās no jūlija līdz oktobrim. Sacensībās tiks noskaidroti gan labākie individuālie sportisti, gan labākie orientēšanās klubi. Tāpat septembrī norisināsies ikgadējais Latvijas skolu orientēšanās kauss. Plašāka informācija par visām sezonas sacensībām atrodama Latvijas Orientēšanās federācijas mājaslapā https://lof.lv/.