Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Valdmanei bronza Eiropas orientēšanās čempionātā jauniešiem

Valdmanei bronza Eiropas orientēšanās čempionātā jauniešiem
Līga Valdmane
Foto: LOF preses dienests

Francijā no 29.jūnija līdz 1.jūlijam notiek Eiropas jauniešu čempionāts orientēšanās sportā, kur Latviju pārstāv 14 jaunie sportisti. Sacensību pirmajā dienā notikušajās sprinta sacensībās Līga Valdmane izcīnīja bronzas medaļu.

Eiropas jauniešu čempionāts ir pirmais nopietnais starptautiskais pārbaudījums, kur var noskaidrot savu vietu starp Eiropas spēcīgākajiem jauniešiem. To veiksmīgi izdarīja valmieriete Līga Valdmane, kura Mejmakas mazpilsētas šaurajās ieliņās spēja uzturēt lielu ātrumu un veiksmīgi izvēlēties savu maršrutu caur distances kontrolpunktiem. Sportistei tuvojoties finišam, līdzjutējiem bija skaidrs, ka sacensība par medaļu sieviešu 18 vecuma grupā būs tuva, bet pēc finiša bija skaidrs, ka par vienu sekundi ir apsteigta Čehijas sportiste un ir izcīnīta bronzas medaļa! Valdmane piekāpās divām Krievijas sportistēm, uzvarētājai Jekatarinai Savkinai zaudējot 22 sekundes.

Sandra Grosberga tajā pašā vecuma grupā, kura medaļu izcīnīja pirms gada, šoreiz arī bija medaļas pozīcijā, bet pāris kontrolpunktus pirms beigām pieļāva kļūdu, paskrienot garām vajadzīgajai ieliņai un atkrītot uz 13.vietu, 24 sekundes aiz komandas biedrenes. Pārējiem Latvijas izlases jauniešiem rezultāti bija ap 40.vietu.

Šodien sportisti sacentīsies garajā distancē, bet rīt - stafetē, kas jauniešu sacensībās vienmēr ir aizraujoša un negaidītiem pavērsieniem pilna.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs, LOF preses dienests


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
No kreisās: Grasis, treneris Neimanis un Silinš. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Orientieristu treneris: "Čempionāts ir izdevies, vienīgi junioriem cerības pilnībā piepildīt neizdevās"

Pēc Austrijas pilsētā aizvadītā pasaules čempionāta pieaugušajiem un junioriem un Eiropas čempionātā jauniešiem ziemas orientēšanās sportā, kur jauniešu grupās tika izcīnītas vairākas medaļas, Latvijas ziemas orientēšanās izlases treneris Nauirs Neimanis norādīja, ka čempionāts kopumā ir izdevies, taču junioru grupā nav izdevies pilnībā piepildīt cerības.
Uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena Renārs Grasis, Bruno Šterns un Lūkass Siliņš. Foto: Nauris Neimanis

Latviešiem Eiropas čempionāta zelts un bronza ziemas orientēšanās stafetē

Vēl vienu izcilu panākumu guvuši Latvijas slēpojošie orientieristi, kas šodien Austrijā notiekošajā Eiropas čempionātā jauniešiem (U17) triumfēja stafetes sacensībās. Ķegumieši Renārs Grasis un Lūkass Siliņš kopā ar tīnūžnieku Bruno Šternu kļuva par čempioniem, bet meiteņu konkurencē bronzas medaļas šodien izcīnīja siguldiete Anete Salava kopā ar madonietēm Aneti Vintišu un Lieni Riekstiņu.