Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Orientierists Jānis Krūmiņš kļūst par desmitkārtēju Latvijas čempionu

Orientierists Jānis Krūmiņš kļūst par desmitkārtēju Latvijas čempionu
Foto: Latvijas Orientēšanās federācija

Ainaviski gleznainajā, bet fiziski smagajā Braslas upes gravu piesātinātajā apkārtnē Krimuldas novadā noslēdzies 2019. gada Latvijas čempionāts orientēšanās sportā pagarinātajā distancē, kur elites grupas sportistiem bija jāpieveic vairāk nekā pusmaratonu cienīgu distanci, informē Latvijas Orientēšanās federācija.

Orientēšanās sacensības pagarinātajā distancē no citiem orientēšanās skrējieniem atšķiras ar to, ka tās ir izturības sacensības, kurā svarīgākais ir fiziskā sagatavotība un pareizo ceļu izvēle, turklāt aizraujošs moments ir tas, ka sportisti distancē dodas no kopējā starta. Pavisam kopā visās vecuma grupās šogad šajās sacensībās bija pieteikušies teju 500 orientieristi, kuru vidū gan nebija Latvijas izlases sportisti, kas šajās dienās startē Pasaules kausa posmā Šveicē.

Latvijas čempionātā pagarinātajā distancē vīru elites grupā 23.8 kilometru garajā distancē uzvaru ļoti sīvā cīņā izcīnīja 2019. gada pasaules veterānu čempions M40 grupā Jānis Krūmiņš (Briksnis SK), kurš finišēja pēc 156 minūtēm un 8 sekundēm, tikai par nieka 12 sekundēm apsteidzot Alvi Reinsonu (Mežmalas/Madona). Līdz ar to Jānis Krūmiņš kļuva par desmitkārtējo Latvijas čempionu orientēšanās sportā pagarinātajā distancē (viņš triumfējis no 2004. līdz 2011. gadam, kā arī 2013. un 2014. gadā, bet pēdējos četros gados samierinājies ar trim bronzas medaļām un vienu sudrabu). Trešajā vietā šogad Valters Reneslācis (OK Ogre), kurš finišēja nepilnas deviņas minūtes vēlāk.

Dāmu konkurencē elites grupā 14.1 km garajā distancē uzvaru izcīnīja titulētā Latvijas orientieriste Aija Skrastiņa (Briksnis SK), kura savulaik 2011. gadā pasaules čempionātā pagarinātajā distancē izcīnīja augsto 11. vietu. Viņa šogad Braslas upes ielejas gravās un brikšņos uzrādīja rezultātu 114 minūtes un 26 sekundes, bet 22 sekundes vēlāk finišēja un otro vietu ieņēma Laura Savicka (OK Azimuts). Bronzas medaļu izcīnīja Ieva Rukšāne (OK Kāpa).
Plašāka informācija par LČ orientēšanās sportā pagarinātajā distancē: https://liveresultat.orientering.se...

Informāciju sagatavoja LOF preses dienests


Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.
Starts sieviešu finālam. S.Grosberga (114), E.Ķuze (106), I.Jumiķe (163), D.Putne (128). Foto: LOF.

Pasaules elites orientieristi Grosberga un Mihiels uzvarējuši "Lieldienu balvas" sprintā

Pirms dažām dienām Vecrīgā notikušajā OK "Ozons" rīkotajā "Lieldienu balvā" orientēšanās sportā sprinta distancē, kas pulcēja vairāku valstu pārstāvjus, tajā skaitā arī pasaules elites orientieristus, nepārspēti izrādījās augstākā līmeņa sprinta orientēšanās speciālisti — 2022. gada Pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs beļģis Janniks Mihiels un Sandra Grosberga, kura pagājušā gada Eiropas čempionātā sprintā ierindojās 7. vietā.
Pirms starta 3h MTB orientēšanās. Foto: Xevents.

Ar PČ 14. vietas ieguvēja Sarksņas uzvaru sākusies rogaininga seriāla "Pilsētas leģendas" 5. sezona

Baltijas valstīs lielākā un populārākā rogaininga jeb komandu orientēšanās seriāla “Pilsētas leģendas” piektā sezona, piedaloties visu triju Baltijas valstu pārstāvjiem, uzsākta 1. aprīlī ar “Spilves pļavu rogainingu”, kas bija pirmais no kopumā sešiem posmiem un ko rīkoja piedzīvojumu sacensību aģentūra “Xevents" sadarbībā ar Rīgas valstspilsētas pašvaldību un tirdzniecības centru “Damme”, kā arī Intervals.lv, Isostar, Garmin, Kokmuiža un “Magnesia” atbalstu. Velo orientēšanās distancē pārliecinošu uzvaru svinēja pērn pasaules čempionātā izcīnījušais ogrēnietis Andris Sarksņa. Sacensību dalībnieku vidū bija arī olimpiete soļošanā Agnese Pastare, Latvijas čempionāta medaļnieki vieglatlētikā Aigars Feteris un Arnis Ozoliņš, kā arī triatlonā - Andis Grandāns.