Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Raize sestais pasaules junioru čempionātā orientēšanās ar slēpēm

Raize sestais pasaules junioru čempionātā orientēšanās ar slēpēm
Nauris Raize
Foto: Edgars Bričonoks

Pasaules junioru čempionāta orientēšanās ar slēpēm pēdējā sacensību dienā Nauris Raize junioru konkurencē sasniedza 6. rezultātu, Jānis Baunis starp jauniešiem ierindojās 9. vietā, bet Andris Kivlenieks paralēli notiekošajā Eiropas čempionātā pieaugušajiem uzrādīja 24. rezultātu. Savukārt veterānu konkurencē tika izcīnītas četras medaļas.

Garā distance ar kopējo startu bija čempionātu pēdējā disciplīna. Sportisti distances sākumā veica distanci trīs apļos, kas sportistiem savā starpā atšķīrās, pēc tam vietu sadalījumu noskaidroja vienādā beigu daļā.

Nauris Raize, kurš sacentās junioru konkurencē, ļoti labi veica tieši distances beigu daļu un finišā ieradās kopā ar vēl 13 sportistiem. Lielisks finiša spurts Naurim nodrošināja 6. pozīciju un vietu uz goda pjedestāla. Aiz mūsu sportista 12 sportisti finišēja 18 sekunžu intervālā. Savu lielisko veikumu komentēja pats sportists: “Sākums labs, pēc tam plīsiens. Otrajā aplī aizgāju 3 minūtes aiz līderiem, bet likās ka slēpes neslīd vispār, jo pirmo reizi nācās stumties lejup no kalna! 3. aplī ieslēpoju ap 20. vietu. Spēka vairs īpaši daudz nebija. Skatītāju kontrolpunktā ieslēpoju kopā ar 3 krievu sportistiem, pārsteigdams pats sevi un citus, jo tajā brīdi atrados 7. vietā, beigās tomēr pieļāvu kļūdu un mani noķēra vēl 3 sportisti. Finiša taisnē cīņā ar šveicieti noturēju 6. vietu.” Sestā vieta PČ junioriem ir vēl nebijis sasniegums mūsu ziemas orientieristiem.

Jauniešu grupā pēc labi veikta stafetes pēdējā etapa iepriekšējā dienā, Jānis Baunis atkal pierādīja savu kvalitāti. Līdzīgi kā Raize, Baunis finiša taisnē ieradās ar vēl pāris konkurentiem, tomēr spēka tos apsteigt nepietika un iespējamās 5. pozīcijas vietā nācās samierināties ar 9., kas arī ir ļoti labs sasniegums.

Pieaugušo grupā visi trīs Latvijas pārstāvji uzrādīja savus čempionāta labākos rezultātus. Augstāko vietu atkal ieņēma Andris Kivlenieks, kurš ierindojās 24. vietā. Pēc 1:45:14 ilgas distances Kivlenieks finišēja 8:07 aiz sacensību uzvarētāja Staffana Tunis no Somijas. Andra Kivlenieka komentārs par distanci: “Pirms starta sajūtas viduvējas. Starts izdevās veiksmīgs, distances pirmajā aplī visiem bija jābrauc pa svaigo sniegu, kas ievērojami mazināja ātrumu un nogurdināja. Distancē ļoti minimāli kļūdījos, pāris vietās nācās ņemt nost slēpes, lai nezaudētu lieki laiku, slēpojot kaut kur apkārt. Diemžēl 3. aplī uz 4. kontrolpunktu izvēlējos labu ceļu variantu, bet neviens nebija iepriekš to braucis, līdz ar to uz švakāku slīdamību diezgan zaudēju. Prieks, ka pēdējā apļa beigu daļā, kura visiem bija vienāda, izdevās apsteigt norvēģi un finišā ierindoties 24.vietā. Vieta 20niekā tomēr bija reāla, ja vien neslīdošais variants nepatraucētu, kas beigām mazliet atņēma spēkus. ” Raivo Kivlenieks ieņēma 39. vietu un Edgars Bričonoks finišēja 41.

Pasaules Čempionāts beidzās arī veterānu grupās, kur bronzas medaļas dažādās vecumu grupā izcīnīja Aleksandrs Zilis, Viktors Ļeščovs un Ļubova Pavļukova, bet sudrabu ieguva Juris Kokins.

Sportistiem pēc atgriešanās Latvijā būs nedēļa laika, lai atpūstos un sagatavotos Latvijas čempionātam garajā un vidējā distancē, kas notiks Kusā.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs, LOF preses dienests


Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.
Starts sieviešu finālam. S.Grosberga (114), E.Ķuze (106), I.Jumiķe (163), D.Putne (128). Foto: LOF.

Pasaules elites orientieristi Grosberga un Mihiels uzvarējuši "Lieldienu balvas" sprintā

Pirms dažām dienām Vecrīgā notikušajā OK "Ozons" rīkotajā "Lieldienu balvā" orientēšanās sportā sprinta distancē, kas pulcēja vairāku valstu pārstāvjus, tajā skaitā arī pasaules elites orientieristus, nepārspēti izrādījās augstākā līmeņa sprinta orientēšanās speciālisti — 2022. gada Pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs beļģis Janniks Mihiels un Sandra Grosberga, kura pagājušā gada Eiropas čempionātā sprintā ierindojās 7. vietā.
Pirms starta 3h MTB orientēšanās. Foto: Xevents.

Ar PČ 14. vietas ieguvēja Sarksņas uzvaru sākusies rogaininga seriāla "Pilsētas leģendas" 5. sezona

Baltijas valstīs lielākā un populārākā rogaininga jeb komandu orientēšanās seriāla “Pilsētas leģendas” piektā sezona, piedaloties visu triju Baltijas valstu pārstāvjiem, uzsākta 1. aprīlī ar “Spilves pļavu rogainingu”, kas bija pirmais no kopumā sešiem posmiem un ko rīkoja piedzīvojumu sacensību aģentūra “Xevents" sadarbībā ar Rīgas valstspilsētas pašvaldību un tirdzniecības centru “Damme”, kā arī Intervals.lv, Isostar, Garmin, Kokmuiža un “Magnesia” atbalstu. Velo orientēšanās distancē pārliecinošu uzvaru svinēja pērn pasaules čempionātā izcīnījušais ogrēnietis Andris Sarksņa. Sacensību dalībnieku vidū bija arī olimpiete soļošanā Agnese Pastare, Latvijas čempionāta medaļnieki vieglatlētikā Aigars Feteris un Arnis Ozoliņš, kā arī triatlonā - Andis Grandāns.