Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latvijas vīru komandai piektā, bet dāmām - sestā vietā Pasaules kausa stafetēs

Latvijas vīru komandai piektā, bet dāmām - sestā vietā Pasaules kausa stafetēs
Foto: Latvijas Orientēšanās federācija

Pasaules kausa orientēšanās sportā stafetē Latvijas vīru komanda - Andris Jubelis, Edgars Bertuks un Rūdolfs Zērnis - izcīnījuši 5. vietu, kas Latvijas izlasei ir vēl nebijis sasniegums tik lielā konkurencē, kāda ir Pasaules kausā.

Pēc pirmā etapa A. Jubelis finišā ieradās kopā ar līderu grupu, atpaliekot vien 45 sekundes no tā brīža līdera Floriana Šneidera no Šveices trešās komandas. Stafeti turpināja E. Bertuks, noturot komandu arvien TOP 10, bet ļoti labs sniegums trešā etapa veicējam Rūdolfam Zērnim, kurš finišā bija septītais ātrākais, atpaliekot vien četras minūtes 30 sekundes no uzvarētāja, Zviedrijas otrās komandas pārstāvja Viljama Linda.

Nāciju kopvērtējumā komandas iegūtais rezultāts Latvijai deva 5. vietu, kas ir nebijis augsts sasniegums tik lielā konkurencē, kāda tā ir Pasaules kausā.

"Fiziskā kondīcija man varbūt nebija tā pati labākā, bet ar startu noteikti varam būt gandarīti. Izejas pozīcija bija ļoti laba - sākumā jutu, ka paņēmu pārliecinoši savu pirmo farstu, biju tur savai grupai priekšā. Distanci veicu praktiski nekļūdoties, visus etapus veicu stabili. Tā arī līdz galam. Beigās gan, jāsaka, ka nebija variantu pret norvēģi, viņš burtiski no manis aizskrēja. Šodien neko daudz vairāk nevarēju," tā sacīja R. Zērnis.
Starp visām finišējušām komandām Latvijas otrai vīru komandai, kurā startēja Dāvis Dišlers, Uldis Upītis un Jānis Tamužs, 25. vieta, uzvarētājiem zaudējot 18 minūtes 28 sekundes, bet Latvijas trešajai komandai, kurā Jānis Kūms, Artjoms Rekuņenko un Andris Kivlenieks, 33. vieta.

Tikmēr uzvaras laurus plūca Zviedrijas komanda ar Jonas Landersonu, Albinu Rīdefeltu un Viljamu Lindu tās sastāvā. Sudraba medaļu ieguva Šveices komanda, bet bronza - Krievijas komandai.
Visi rezultāti pieejami šeit: wcup2017.lv

Arī sieviešu konkurencē Latviju Pasaules kausa stafetēs pārstāvēja trīs komandas. Labākais rezultāts - 6. vieta - Latvijas pirmajai komandai, kurā startēja Inga Dambe, Laura Vīķe un Sandra Grosberga.

Pirmo etapu veica I. Dambe, kura stafetes maiņu starp 30 konkurentēm sasniedza 17. vietā, četras minūtes 26 sekundes aiz līderēm no Zviedrijas. Uzlabot rezultātu, komandu paceļot divas vietas augstāk, izdevās Laurai Vīķei, taču ar īpaši veiksmīgu sniegumu Sandrai Grosbergai Latviju nāciju kopvērtējumā izdevās ierindot 6. vietā.

"Es izdarīju visu, ko varēju. Zināju, ka komandas biedrenēm nebija sanācis tas, ko sākumā bijām planojušas. Pie pirmā punkta, kad panācu trīs komandas, kas startēja pirms manis, sapratu, ka laikam par kaut ko varam pacīnīties. Ja godīgi, pirms starta bija sajūta, ka iespēja startēt mājās, savā mežā, man nebūs nekad dzīvē, tāpēc vienkārši spēju savākties un izdarīt to, ko es šeit protu izdarīt. Tāpēc - viss bija kārtībā. Tehniski distance bija daudz vieglāka nekā vakar. Arī redzamība bija labāka - man bija iespēja pieķert meitenes klāt, jo redzēju viņas sev priekšā," pēc finiša sacīja Sandra Grosberga.

Latvijas otrā komanda, kurā startēja Līga Valdmane, Irita Puķīte un Laura Leiboma, starp visām komandām finišēja 21. vietā, uzvarētājām kopumā zaudējot 28 minūtes 51 sekundi, bet Latvijas trešajai komandai, kurā startēja Latvijas juniores - Signe Sirmā, Vilma Alberinga un Magda Cigle - 27. vieta, atpaliekot mazliet vairāk nekā 48 minūtes. Jāpiemin gan, ka šī bija viņu pirmā pieredze tik augsta līmeņa orientēšanās sacensībās.

Uzvaru izcīnīja Šveices komanda ar Elēnu Rosu, Jūliju Grosu un Sabīni Hausvirtu tās sastāvā. Pašā finiša spurtā ļoti dinamiska cīņa notika starp Šveices un Zviedrijas komandu trešā etapa veicējām, tomēr S. Hausvirta no Šveices izrādījās par vienu sekundi ātrāka nekā T. Aleksandersone no Zviedrijas, līdz ar to Zviedrijas komanda palika 2. vietā. Bronzas medaļu tikmēr izcīnīja Somijas trešā komanda ar Kirsī Nurmi, Mia Nitjenu un Annu Hātaju tās sastāvā.
Visi rezultāti pieejami šeit: wcup2017.lv

Pasaules kauss orientēšanās sportā (World Orienteering Cup 2017) laikā no 24. līdz 27. augustam notiek Cēsu apkārtnē, pulcējot 260 pasaules labākos orientieristus no kopumā 27 valstīm. Pasaules kauss 27. augustā noslēgsies ar sprintu Cēsu pilsētas centrā.

Šī gada Pasaules kausa uzvarētāji tiks noteikti pēc kopumā desmit sacensībām četrās valstīs. Pasaules kausa pirmais posms šogad no 24. līdz 28. maijam notika Somijā, tālāk sekoja Pasaules kausa posms Igaunijā no 1. līdz 7. jūlijam, savukārt pēc Latvijas Pasaules kauss notiks Šveicē no 29. septembra līdz 1. oktobrim.

Cita svarīga informācija par sacensību norisi atrodama sacensību mājas lapā: World Orienteering Cup 2017 in Latvia

Informāciju sagatavoja
Latvijas Orientēšanās federācijas
Sabiedrisko attiecību un mārketinga komisija


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
No kreisās: Grasis, treneris Neimanis un Silinš. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Orientieristu treneris: "Čempionāts ir izdevies, vienīgi junioriem cerības pilnībā piepildīt neizdevās"

Pēc Austrijas pilsētā aizvadītā pasaules čempionāta pieaugušajiem un junioriem un Eiropas čempionātā jauniešiem ziemas orientēšanās sportā, kur jauniešu grupās tika izcīnītas vairākas medaļas, Latvijas ziemas orientēšanās izlases treneris Nauirs Neimanis norādīja, ka čempionāts kopumā ir izdevies, taču junioru grupā nav izdevies pilnībā piepildīt cerības.
Uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena Renārs Grasis, Bruno Šterns un Lūkass Siliņš. Foto: Nauris Neimanis

Latviešiem Eiropas čempionāta zelts un bronza ziemas orientēšanās stafetē

Vēl vienu izcilu panākumu guvuši Latvijas slēpojošie orientieristi, kas šodien Austrijā notiekošajā Eiropas čempionātā jauniešiem (U17) triumfēja stafetes sacensībās. Ķegumieši Renārs Grasis un Lūkass Siliņš kopā ar tīnūžnieku Bruno Šternu kļuva par čempioniem, bet meiteņu konkurencē bronzas medaļas šodien izcīnīja siguldiete Anete Salava kopā ar madonietēm Aneti Vintišu un Lieni Riekstiņu.