Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Dambei 27.vieta, Bertukam 32. vieta PK 3. posmā

Dambei 27.vieta, Bertukam 32. vieta PK 3. posmā
Foto: Mareks Gaļinovskis

Pasaules kausa orientēšanās sportā trešajā posmā, kas no 24. līdz 27. augustam norisinās Cēsu apkārtnē, augstākos rezultātus starp Latvijas izlasē startējušajiem izcīnīja Inga Dambe, iegūstot 27. vietu, un Edgars Bertuks, iegūstot 32. vietu.

Sieviešu konkurencē Latviju pārstāvēja sešas sportistes. Labākais rezultāts 5,2 km garajā vidējā distancē - Ingai Dambei, kura finišēja pēc 43 minūtēm 25 sekundēm, ierindojoties 27. vietā un līderei zaudējot četras minūtes 29 sekundes. Citām Latvijas sportistēm iekļūt TOP 30 neizdevās. Sandra Grosberga izcīnīja 37. vietu, Laura Vīķe 40. vietu, Līga Valdmane 42. vietu, Laura Leiboma 60. vietu, bet Irita Puķīte - 77. vietu.

Sandra Grosberga atzina, ka distance nebija tik grūta, cik viņa bija gaidījusi, taču viegli neesot bijis: "Es jau pašā sākumā, nevar teikt, ka sakļūdījos, bet pirmos divus punktus tā kā minstinājos. Uz 14. kontrolpunktu, neilgi pirms arēnas, baigi sajuku ar augstumlīknēm un tur arī atstāju kādu minūti vienkārši ar to, ka stāvēju un mēģināju saprast, kur es esmu. Pārsvarā tās bija tādas kļūdas - vienkārši minstināšanās. Es domāju, ka mums rīt stafetē ir ļoti labas izredzes šajā apvidū pacīnīties par kaut ko."

Līderes titulu, izcīnot savu pirmo zelta medaļu Pasaules kausā, ieguva Krievijas sportiste Natālija Gemperle, kura finišēja pēc 38 minūtēm 56 sekundēm. Tuvāko sekotāju - sudraba medaļas ieguvēju vidējā distancē Sabīni Hausvirtu no Šveices - N. Gemperle pārspēja par 25 sekundēm. Savukārt 3. vietā ierindojās Marika Teini no Somijas, kura no līderes atpalika 51 sekundi.

Visi sieviešu rezultāti vidējā distancē pieejami: wcup2017.lv

Vīru elitē, kur Latviju pārstāvēja seši sportisti, labākais rezultāts starp Latvijas izlasē startējušajiem - Edgaram Bertukam, kurš ierindojās 32. vietā, 6,2 km garo vidējo distanci finišējot pēc 41 minūtes un 30 sekundēm, dalot iegūto vietu ar Florianu Šneideru no Šveices.

Pēc finiša E. Bertuks atzina, ka pirms rītdienas stafetes jāpiestrādā pie vairākām lietām tieši koncentrēšanās ziņā: "Startam biju gatavojies ļoti nopietni ar cerību iekļūt TOP 15. Manas būtiskākās kļūdas - daudz distances gaitā sabremzējos, ne pietiekami ātri ielasījos kartē un apvidū. Šo iemeslu dēļ daudz laika zaudēju un daudzās vietās nebiju īsti pārliecināts. It kā biju uzmanīgs, bet tik un tā sanāca sakļūdīties. Arī fiziski cerēju uz labākām sajūtām, sevišķi skrienot augšup kalnā, kam biju gatavojies, bet acīmredzot nebija mana labākā diena. Distances garums arī mazliet bija par garu - nācās skriet 41 minūti plānoto 36 minūšu vietā. Ceru uz labākām sajūtām - gan fiziski, gan tehniski - rītdienas stafetē''.

Pārējie Latvijas sportisti ierindojās aiz TOP 40 - Andris Jubelis 44. vietā, Mārtiņš Sirmais 57. vietā, Rūdolfs Zērnis 65. vietā, Artūrs Pauliņš 73. vietā, bet Dāvis Dišlers ierindojās 85. vietā.

A. Jubelis, kuram vīriešu konkurencē otrais labākais rezultāts starp Latvijas sportistiem, pēc finiša atzina, ka šis, iespējams, bijis viņa gada labākais skrējiens: "Noskrēju labi, labāk nekā Pasaules čempionāta. Arī fiziski jutos labi, kalnos arī labi varēju skriet. Bija pāris garie etapi, no kuriem vienā tika izvēlēts nepareizs variants. Pieļāvu 20 sekunžu kļūdu, bet pārējā distance bija tīra. Centos saglabāt mieru, nesteidzos, jo pēc distances pusē jutu, ka iet labi, tāpēc nevajadzēja pieļaut kļūdas, bija jābūt uzmanīgam. Savu potenciālu izmantoju par visiem simts".

Līdera titulu vidējā distancē izcīnīja norvēģis Ūlavs Lundaness, kurš finišēja pēc 35 minūtēm 57 sekundēm. Uzvarētājam 44 sekundes zaudēja šveicietis Matiass Kīburcs, bet bronza - Gustavam Bergmanam no Zviedrijas.

Visi vīriešu rezultāti vidējā distancē pieejami: wcup2017.lv

Pasaules kauss (World Orienteering Cup 2017) orientēšanās sportā laikā no 24. līdz 27. augustam notiek Cēsu apkārtnē, pulcējot 260 pasaules labākos orientieristus no kopumā 27 valstīm. Pasaules kauss turpināsies 26. augustā ar stafeti, bet 27. augustā noslēgsies ar sprintu Cēsu pilsētas centrā.

Šī gada Pasaules kausa uzvarētāji tiks noteikti pēc kopumā desmit sacensībām četrās valstīs. Pasaules kausa pirmais posms šogad no 24. līdz 28. maijam notika Somijā, tālāk sekoja Pasaules kausa posms Igaunijā no 1. līdz 7. jūlijam, savukārt pēc Latvijas Pasaules kauss notiks Šveicē no 29. septembra līdz 1. oktobrim.

Cita svarīga informācija par sacensību norisi atrodama sacensību mājas lapā: World Orienteering Cup 2017 in Latvia


"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.