Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē Ratniekos notiks Baltijas čempionāts orientēšanās sportā

Jānis Pārums

26. un 27. maijā Ratniekos pie Līgatnes notiks Baltijas čempionāts orientēšanās sportā jauniešiem, junioriem, pieaugušajiem un veterāniem. Baltijas čempionāts katru gadu pārmaiņus notiek vienā no trim Baltijas valstīm. Dalībnieki ir gan no Baltijas valstīm, gan arī no Krievijas un Baltkrievijas.

Sestdien, 26. maijā sportisti sacentīsies garajā distancē, bet svētdien - trīs etapu stafetē. Veterāniem un publiskajām sacensībām otrajā dienā paredzēta vidējā distance. Kopā sacensībās piedalīsies aptuveni 700 dalībnieki.

Sacensību centrs būs Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā “Ratnieki”, kura apkārtnē ir pamatīgas gravas un aizaudzis mežs ar maz takām un ceļiem. Orientieristus sagaida patiešām grūtas distances, jo, piemēram, elites vīriem garajā distancē sagaidāma tikai 11.6 km distance un uzvarētāju laiks ap 90 minūtēm, tātad, sagaidāms, ka sportisi skries vairāk nekā divas reizes lēnāk, nekā pa līdzenu, labi skrienamu apvidu.

No Latvijas sportistiem uz augstākajām vietām pretendēs Mārtiņš Sirmais, Edgars Bertuks un Andris Jubelis, kas tikko atgriezušies no Eiropas čempionāta. Vīriešu elitē lielākās cerības uz uzvaru tiek saistītas ar otrās dienas stafešu sacensībām, kur nesen uzrādītā 6. vieta Eiropā bija pārliecinoši labākais baltiešu rezultāts. Starp sievietēm nestartē spēcīgākās sportistes, bet Laurai Vīķei un Kristai Mihailovai tikt labāko sešiniekā noteikti ir pa spēkam.

Sacensības organizē Latvijas Orientēšanās federācija un biedrība “A2” sadarbībā ar Siguldas novada domi un Līgatnes novada domi.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs, LOF preses dienests