Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Latvija PČ orientēšanās ar slēpēm noslēgumā gūst desmito vietu stafetē

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvija PČ orientēšanās ar slēpēm noslēgumā gūst desmito vietu stafetē
Ziemas orientēšanās pasaules čempionāta stafetes sacensību starts. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija

Latvijas ziemas orientieristi svētdien izcīnīja desmito vietu pasaules čempionāta stafetes sacensībās, kamēr Eiropas jauniešu čempionātā Latvijas meitenes bija piektās.

Stafetes sacensībās Latvijas vīru komandas sastāvā stabili pirmo etapu veica Raivo Kivlenieks, maiņā ierodoties sestajā vietā. Otrajā etapā distancē devās Andris Jubelis, tomēr viņš distances sākumā saplēsa nūju, kuras maiņa laika izteiksmē maksāja aptuveni piecas minūtes. Pēc tā Latvijas komanda atkāpās uz devīto vietu, taču Nauri Raizi pēdējā etapā apsteidza arī bulgārs, kas finišā deva desmito vietu.

Eiropas jauniešu čempionātā piektajā vietā finišēja Latvijas meiteņu komanda ar Kristīni Bruneri, Aiju Deniju Trēziņu un Annu Emīliju Sutu sastāvā. Uzvarētājām krievietēm meitenes piekāpās par gandrīz 15 minūtēm.

Pirms tam šajā čempionātā garajā distancē labākais sniegums starp Latvijas sportistiem bija Raivo Kivleniekam, kurš ierindojās 19. vietā, ceturtdien sprinta distancē 25. vietu izcīnīja Līga Valdmane, bet vidējā distancē 19. vietā bija Raize.

Izlases treneris Gunārs Ikaunieks atzīst, ka Kivlenieka un Raizes 19. vietas vērtējami kā labi rezultāti. Jauniešiem bijušas vairākas vietas divdesmitniekā, bet junioriem trīsdesmitniekā, tomēr šajās grupās gribējies sasniegt vairāk: "Apvidus kopumā smags ar daudz mazām kalnu špūrēm, kur jauniešiem nedaudz pietrūka tehniskās pieredzes,” saka treneris.

Informāciju sagatavoja:
Sandra Grosberga
LOF sabiedrisko attiecību speciāliste