Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Eiropas čempionātā Latviju pārstāvēs 13 sportistu komanda

Eiropas čempionātā Latviju pārstāvēs 13 sportistu komanda
Latvijas izlase startam Eiropas čempionātā.Foto:Latvijas orientēšanās federācija.

No 5. līdz 13. maijam Šveicē norisināsies Eiropas čempionāts orientēšanās sportā, kurā startēs arī Latvijas izlase 13 sportistu sastāvā. Eiropas čempionātam šogad izvēlēti apvidi Šveices dienvidu daļā pie Lugano pilsētas, kuri krietni atšķiras no Latvijas - augsti kalni, ļoti stāvas, garas un vietām akmeņainas nogāzes, augstkalnei raksturīgā veģetācija.

Šogad čempionāta programmā veiktas izmaiņas, to saīsinot un izņemot garās distances kvalifikāciju, kā dēļ katrai valstij piešķirts noteikts starta vietu skaits garajā distancē. Latvijai gan dāmu, gan vīru konkurencē tās ir trīs vietas. Meža stafetes sacensībās, atšķirībā no Pasaules čempionāta, katra valsts var pietiekt divas komandas, tādēļ vīru konkurencē Latviju stafetē pārstāvēs seši sportisti.

Latvijas izlases sastāvs:

Sandra Grosberga - sprints, vidējā, sprinta stafete, stafete

Inga Dambe - sprints, vidējā, stafete

Līga Valdmane - sprints, vidējā, garā

Irita Puķīte - sprints, vidējā, sprinta stafete, garā

Laura Vīķe - vidējā, stafete, garā

Elīna Kārkliņa - sprints

Andris Jubelis - sprints, vidējā, stafete, garā

Artūrs Pauliņš - sprints, vidējā, sprinta stafete, stafete

Dāvis Dišlers - sprints, sprinta stafete, stafete, garā

Uldis Upītis - sprints, vidējā, stafete, garā

Andris Kivlenieks - sprints, vidējā, stafete

Endijs Titomers - sprints

Mārtiņš Sirmais - vidējā, stafete

Eiropas čempionāta programma:

6. maijs - sprinta kvalifikācija un fināls

8. maijs - vidējās distances kvalifikācija

9. maijs - vidējās distances fināls

10. maijs - sprinta stafete

12. maijs - stafete

13. maijs - garā distance

Latvijas pieaugušo izlases galvenais treneris soms Jari Ikäheimonen atzīmē, ka galvenais mērķis šogad ir Pasaules čempionāts, kas augustā norisināsies Latvijā, un Eiropas čempionāts visiem būs iespēja pārbaudīt sevi un savas sacensību rutīnas: "Eiropas čempionāta komandā ir gandrīz visi sportisti, kuri šobrīd ir arī galvenie kandidāti startiem Pasaules čempionātā. Daļai, kuri ir rādījuši labu izaugsmi un mērķtiecību, šie būs pirmie lielie starti pieaugušo izlases sastāvā. Daži no mūsu labākajiem sportistiem, kuri noteikti būtu pelnījuši vietu komandā, nestartēs, lai labāk sagatavotos Pasaules čempionātam".

Galvenais Latvijas izlases mērķis Eiropas čempionātā ir labākos sportistus sagatavot Pasaules čempionātam. Protams, šie starti būs svarīgi arī paši par sevi un visi centīsies sasniegt pēc iespējas augstākus rezultātus, bet galvenais fokuss visiem ir sacensības augustā Latvijā.


Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.
Starts sieviešu finālam. S.Grosberga (114), E.Ķuze (106), I.Jumiķe (163), D.Putne (128). Foto: LOF.

Pasaules elites orientieristi Grosberga un Mihiels uzvarējuši "Lieldienu balvas" sprintā

Pirms dažām dienām Vecrīgā notikušajā OK "Ozons" rīkotajā "Lieldienu balvā" orientēšanās sportā sprinta distancē, kas pulcēja vairāku valstu pārstāvjus, tajā skaitā arī pasaules elites orientieristus, nepārspēti izrādījās augstākā līmeņa sprinta orientēšanās speciālisti — 2022. gada Pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs beļģis Janniks Mihiels un Sandra Grosberga, kura pagājušā gada Eiropas čempionātā sprintā ierindojās 7. vietā.