Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

PČ orientēšanās ar slēpēm sācies ar sprinta distanci

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

PČ orientēšanās ar slēpēm sācies ar sprinta distanci
Raivo Kivlenieks. Foto: LOF

Trešdien, 24. februārī, Igaunijā ar sprinta distanci sākās pasaules čempionāts orientēšanās ar slēpēm, kur labāko rezultātu, proti, 26. vietu uzrādīja Raivo Kivlenieks. Paralēli notiekošajā pasaules junioru čempionātā augstā desmitā vieta Uģim Beķerim, bet Eiropas jauniešu čempionātā 13. vieta Audrim Odo Vītoliņam.

Latvijas izlases līderis Raivo Kivlenieks distanci veica bez ievērojamām kļūdām un no uzvarētāja krieva Vladislava Kiseļeva atpalika par divām minūtēm un 45 sekundēm, kamēr Jānis Baunis savā debijas pasaules čempionātā ierindojās 37. vietā.

Dāmu konkurencē 36. vietu izcīnīja Jūlijai Matvijenko. Viņa distancē pavadīja gandrīz septiņas minūtes vairāk kā čempione igauniete Deizija Kudre, kurai šis ir vēsturisks panākums un Igaunijas pirmā zelta medaļa pasaules čempionātos orientēšanās ar slēpēm.

Pasaules junioru čempionātā augstajā desmitā vietā ierindojās Uģis Beķeris, kamēr starp meitenēm labāko rezultātu uzrādīja Aija Denija Trēziņa, kurai 17. vieta, bet 23. vietu ieguva Anna Emīlija Suta.

Eiropas jauniešu čempionātā labākie rezultāti Audrim Odo Vītoliņam ar 13., Ritvaram Ļepeškinam ar 14., Gustavam Staņam ar 18., Lūkasam Siliņam ar 19., Dāvim Vintišam ar 20. un Renāram Grasim ar 26. vietu. Starp meitenēm labākā Elīza Madsena, kura finišēja 16. vietā. Žozefīnei Zavjalovai 17., Elīzei Breimzei 18., Anetei Strautai 19., Polinai Nevedomskai 20. un Arinai Grigorjevai 26. vieta.

Čempionāts rīt turpināsies ar iedzīšanu.

Sacensību programma

DatumsDisciplīna
24. februārisSprints
25. februārisPČ iedzīšana/ junioriem un jauniešiem garā distance
27. februārisVidējā distance
28. februārisPČ sprinta stafete/ junioriem un jauniešiem stafete

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Orientēšanās federācija (LOF)