Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Pasaules junioru orientēšanās čempionāta ievadā Valdmanei 43. vieta

Andrejs Siliņš

Pasaules junioru orientēšanās čempionāta ievadā Valdmanei 43. vieta
Latvijas junioru komanda
Foto: LOF preses dienests

Pasaules junioru čempionāts orientēšanās sportā vakar Bulgārijas pilsētā Samokovā sākās ar sprinta sacensībām. Latviešu juniori nespēja ielauzties starp labākajiem 40. Labākais rezultāts - Līgai Valdmanei 43.vieta.

Ārkārtīgi vienkāršās sprinta distances nodrošināja to, ka galvenokārt visu izšķīra skriešanas ātrums. Kļūdas, kas varēja rasties, krietni pārsniedzot ātrumu, bija nepiedodamas un maksāja dārgi, jo rezultāti bija ļoti blīvi.

Labākais rezultāts no Latvijas sportistiem izdevās Līgai Valdmanei, kurai 43.vieta, kas ir ceturtais visu laiku labākais Latvijas junioru sieviešu komandas rezultāts sprintā. No uzvarētājas Sāras Hagstromas (Zviedrija) L.Valdmane atpalika 1:38, 2,5km garo distanci veicot pa 14:53. 17 sekundes ilgāk distancē pavadīja Sandra Grosberga, kurai 55.vieta. Martu Jansonu diskvalificēja par ielas šķēršošanu aizliegtā vietā.

Vīriešu konkurencē labākais rezultāts izdevās Rūdolfam Zērnim, kuram 51.vieta. R.Zērnis 3km distancē uzrādīja rezultātu 16:03, kas bija par 1:22 sliktāks nekā jaunajam Pasaules junioru čempionam Timam Robertsonam no Jaunzēlandes. Pārējiem Latvijas izlases junioriem kļūdas un nepietiekams ātrums neļāva uzrādīt rezultātu starp labākajiem simts. Mikum Puriņam un Alvim Reinsonam dalīta 101., bet Danielam Kārkliņam - 114.vieta.

Pasaules junioru čempionāts Bulgārijā sākās ar sprintu vakar un turpinās ar garo distanci šodien. Pēc atpūtas dienas čempionāts turpināsies ar vidējās distances kvalifikāciju piektdien, finālu sestdien un stafeti svētdien.

Informāciju sagatavoja
Jānis Tamužs
LOF preses dienests