Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Latvijas ziemas orientieristi ar panākumiem startē pasaules čempionātā Zviedrijā

Jānis Celmiņš

Latvijas ziemas orientieristi ar panākumiem startē pasaules čempionātā Zviedrijā
Foto: LOF preses dienests

Ar sacensībām sprinta distancē iesākās Pasaules čempionāts orientēšanās sportā uz slēpēm Zviedrijā. Labāko rezultātu no Latvijas sportistiem, iegūstot 23.vietu, sprintā uzrādīja Andris Kivlenieks, kurš vakar turklāt svinēja savu divdesmit pirmo dzimšanas dienu. Arī šodien Andris bija ātrākais no latviešiem – viņam pat izdevās uzlabot savu vakardienas sniegumu un vidējā distancē iegūt 20.vietu, kas ir līdz šim augstākais līdzšinējais Latvijas ziemas orientieristu sasniegtais rezultāts Pasaules čempionāta individuālajās distancēs.

Otrs labākais no latviešiem vakardienas sprinta distancē bija Toms Veits (43.vieta), pēc tam Edgars Bričonoks (48. vieta). Ceturtajam izlases dalībniekam Rainim Putniņam vakar diskvalifikācija, jo divos kontrolpunktos nebija nostrādājusi EMIT Touch Free sistēma. Šīs dienas joprojām neoficiālie rezultāti vēsta, ka Andris Kivlenieks, 11,1 km garo distanci veicot ar rezultātu 46:16, ierindojies 20.vietā, uzvarētājam Staffan Tunis no Somijas zaudējot 6 minūtes un 3 sekundes. Toms Veits, veicot to pašu distanci 53 minūtēs 32 sekundēs, ieņēmis 42.vietu, bet Edgars Bričonoks ar 54:34 ierindojies 43.vietā. Reinis Putniņš distanci veicis 58:10, attiecīgi iegūstot 49.vietu no 78 startējušajiem sportistiem. Tādējādi visi četri Latvijas izlases pārstāvji šodien vidējā distancē uzlabojuši savus rezultātus attiecībā pret vakardienas sprinta distanci.

Kā Andris Kivlenieks stāsta par vakardienas sacensībām, "Jāatzīst, ka starta minūtes uzzinājām tikai no rīta. Laika apstākļi pirms starta laikā bija nepastāvīgi ~0*C, saule mijās ar puteni. Distances pirmie etapi veda pret kalnu, izvēlējos atšķirīgus variantus no vairākuma sportistu, izmantoju vairāk lielās špūres, tālāk stāvi, līkumaini, šauri nobraucieni pa mazajām špūrēm, kurus veicot ātri, varēja iegūt daudz laika. Distance orientēšanās ziņā bija salīdzinoši viegla, tomēr pieļāvu dažas variantu kļūdas. Svaigais sniegs, liekas, traucēja visiem, jo uzvarētāja laiks no prognozētā atšķīrās par vairāk kā trim minūtēm. Kopumā savu rezultātu vērtēju kā labu."

Savukārt šodien laika apstākļi sportistus nelutināja, jo Tanndalenas apkaimē, kur šogad norisinās Pasaules čempionāts, valdīja spēcīgs sniegputenis. Kā atzīmē Edgars Bričonoks, putenis un stiprais vējš ļoti traucējis distancē, jo izdzītās špūres esot bijušas teju pilnībā aizputinātas, tādējādi sportistiem vairāk bijis jāslēpo uz izjūtu un azimutu.

Mūsu Latvijas ziemas izlases sportistiem priekšā vēl divas sacensību dienas: sestdiena, 26.marts, kad garajā distancē startēs Reinis Putniņš un svētdiena, 27.marts, kad notiks stafete (startēs Andris Kivlenieks, Edgars Bričonoks un Toms Veits).

Kā solījuši organizatori, šis Pasaules čempionāts ir īpaši draudzīgs līdzjutējiem un sacensību skatītājiem – ar interneta palīdzību par sacensībās notiekošo iespējams uzzināt jau uzreiz. Sacensību interneta lapā Ski WOC 2011 ir iespēja sekot līdzi interneta televīzijai, kurā tiek pārraidītas visas Pasaules čempionāta distances. Arī sacensību rezultāti onlainā aplūkojami sacensību interneta lapā. Savukārt sacensību centrā pirmo reizi šī čempionāta vēsturē uzstādīts milzīgs TV ekrāns, kurā ir iespējams sekot līdzi Top sportistu GPS ceļiem, kā arī rezultātiem. TV ziņas internetā sāksies aptuveni 10 minūtes pirms katras dienas starta. Vairāk par Pasaules čempionātu iespējams uzzināt sacensību oficiālajā mājaslapā Ski WOC 2011 un Latvijas Orientēšanās federācijas interneta lapā Orientēšanās sports | Latvijas Orientēšanās...

Informāciju sagatavoja
Anda Bīriņa,
LOF preses dienests

  +1 [+] [-]

, 2011-03-23 19:02, pirms 13 gadiem
turās, veči, štafelē!